Ismeri valaki a Hotel Phidiast?
Úgy néz ki (térkép szerint) és a leírásból is az derül ki, hogy 10-15 perc a metróvégállomás, ill. a kompkikötő, és csak 1 saroknyi távolságra van a tengerparttól, ahol, ha jól emléxem, éttermek, kávézók vannak.
A Trip Advisor-on 1 kivétellel jót mondanak róla, na nem extrém jókat, de azt, hogy rendes, tiszta, rendben van az ár-érték arány. A hozzászolók szinte kivétel nélkül 1-1 éjt töltöttek el ott, átutazóban, ahogy azt mi is tervezzük.
Amúgy a 2 ágyas szoba 30-40 EUR.
És ha már itt tartok: van-e olyan étterem amit ajánlani tudtok?
Vagy bármi, amit feltétlenül meg kell nézni és belefér egy délutánba.
Arra gondoltunk,hogy Pireus-ból átmennénk Törökországba egy szösszenetnyit ferryvel,szerintetek drága és hosszú utazás lenne? Vkinek vmi tapasztalat?
Előre is köszi!
#1156652009-08-27 17:56:23 Válasz a #115656. hsz-ra
Szia Kissas!
Mi visszafelé ezen az úton jöttünk Thiva (Tiba) és Athén között. Soha többet!! Tiszta szerpentin, előzni lehetetlen, tele kamionnal, hosszú sorokban összeverődve az autók, nagyon lassan lehet haladni, ritkán sikerült negyedikbe felkapcsolni. Lehet, hogy motorral jobban ki tudsz lépni, de beláthatatlan kanyarok vannak. Rossz a kitáblázottság. Féltünk Athénba újra bemenni, ezért választottuk ezt az utat, hátha rövidebb, de mind időben mind üzemanyagban sokkal többe került.
Üdv:
Babar
#1127992009-08-05 21:07:37 Válasz a #112788. hsz-ra
Akkor mint motoros a motorosnak (remélem ezt az a kis off.-ot elnézik nekem ) szárazföldön bérelj motort ott ahol a szállásotok van és autót hagyd ott -egy kis autós téma az autós topikba - igy több legyet is ütsz 1csapásra:
- olcsóbb a bérlés a szárazföldön,
-nem kell aggódnod az autóért
-és ha teletankolod még ott is nyersz, mert a szigeteken az is drágább
hozzá tenném, hogy én így csinálnám
kissas57!
..az a baj, hogy mi inkább motorral mennénk végig a szigeten ugyanis motorosok vagyunk!
A Pilio félszigeten nyaralunk két hétig és úgy gondoltuk beleférne egy sziget meglátogatása is, és Santorinire gondoltunk.
Szerintem az autó át kompoltatása sokkal drágább.
#1127672009-08-05 18:06:40 Válasz a #112753. hsz-ra
Szia Micoka!
Mi egy éjszakát Pireusban töltöttünk, mivel másnap reggel ment a kompunk Milosra(mi vittük az autót is). A kikötőben érvényes jeggyel(gondolom aznapra szóló) lehet várakozni, ha nincs ilyen a birtokodban a kikötői rendőrség el fog küldeni. Hogy van-e őrzött parkoló azt sajnos nem tudom. Pireusban otthagyni az autót őrizetlenül? Nos, erre csak azt tudom válaszolni NE TEDD!!! Igazi nagyváros, tele bevándorlókkal, alkalmi munkásokkal, nem akarom őket bántani, de eszméletlen figurák mászkáltak arra, főleg este. Ez egy nagy kikötő, mindenféle ember megfordul itt és most nem a turistákra gondoltam.
Mi a szállodánk ablaka előtt parkoltunk nagy nehezen, de állandóan néztem az ablakból az autót. Ha még sincs más lehetőséged, akkor köss az autóra 1 hónapos casco biztosítást (lopáskárra is) mi is ezt tettük. Vagy vidd magaddal Santorinire, akkor nem kell autót bérelned.
Babar
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni valakitől !
Augusztus végén Pireusból szeretnénk Santorinibe utazni két éjszakára.
Kérdésem: Az autónkat ott hagyhatjuk valahol, mondjuk őrzött parkolóban vagy a kikötőben? Mennyire biztonságos ha nincs őrzött parkoló?
Van valami infótok ezzel kapcsolatban?
Köszi előre is!
Jorgos! amit Te bejelöltél "C" pontként az ugye nem az ANEK, hanem a MINOS LINES járat indulási, helye, igaz ott már megtalálom, hiszen egymás mellett vannak, de hátha más is idetéved...
#1125582009-08-04 13:10:40 Válasz a #112476. hsz-ra
Szia!
Igen ez az Anek Lines-nél is így van, nekem a Szandra mondta aki kint van Krétán, és Ö is evvel utazott, és egy hónapig bármikor felhasználható
mint annó a MÁV-nál (ma nem tudom hogy van)
#1124762009-08-03 19:16:59 Válasz a #112351. hsz-ra
Szia Kissas!
Jó kérdés! Nem tudom. Mikor mi a kompokat néztük, csak a G.A. Ferries társaságnál láttam azt az internetes oldalon, hogy a visszaútra kedvezményt adott. De csak akkor, ha oda-vissza egyszerre megveszed a jegyet. Ha a 20% amit írsz tuti infó, akkor szerintem meg fogják adni bármelyik irodában.
Azt ajánlom először ott Pireusban kérdezd meg mennyi és csak azután kérd a jegyet. Mi is előbb megkérdeztük mennyi a jegy ára és pont annyi volt, ahogyan azt a neten lehetett kalkulálni.(mi a kikötővel párhuzamos utcában vettük a jegyet, olyan helyen, amelyik minden társaság jegyét árulja)
Babar
#1123512009-08-02 22:24:09 Válasz a #112310. hsz-ra
Kedves babar!
Köszi az infót sokat segítettél, most már csak 1 dolog izgat; a kedvezményt a vissza jegyre ezek a kis bódék is beszámítják, mert a vissza útra 20% kedvezmény van.
#1123102009-08-02 17:09:49 Válasz a #111760. hsz-ra
Szia Kissas!
Bocs, hogy beleszólok, de a jegyet Pireusban a kikötővel párhuzamos utcában (Jorgos térképén Odos Poseidonos utca) vásárolhatod meg, itt sok kis iroda van, ahol minden társaság jegyét megveheted, szinte éjjel-nappal nyitva állnak. A kikötő területén belül vannak inkább a társaságok saját irodái (konténer irodák) ,de ezek pl. vasárnap nem voltak nyitva, vagy indulás előtt nyitnak ki 1 órával. Remélem segítettem.
Babar