#2281452015-04-12 22:31:49 Válasz a #228144. hozzászólásra
Nem szoktam kint biciklizni, de valóban nem nagyon van értelme. Szerintem ha kint meggondolnátok magatokat a terep láttán, és mégis azzal kirándulnátok egyet, akkor max. béreltek, nem lehet drága.
Úgy gondolom, hogy nem sok értelme lenne kerékpárjainkat elvinni magunkkal Görögországba. Egyrészt azért, mert a domborzati viszonyok nem feltétlenül kedveznek, az általában síkterepen tinglitangli bringázást szerető családunknak, másrészt mert se kerékpárutakat nem látok, se járdát amin lehetne tekerni. Az autók között meg nem lenne szerencsés. Jól gondolom, vagy rosszul?
Van köztetek olyan aki szokott vinni vagy bír e témában tapasztalattal?
suvimarta, örülök, hogy tetszik a megoldás Annyira egyszerű és filléres, de eszmei értéke felbecsülhetetlen:)
glyntana, én minden évben rá vagyok pörögve, megértelek Sőt hazafelé a repülőn már a jövő évin agyalok:) Hova tovább...idén még el sem mentünk, de már tudom hol leszünk jövőre:)
Nekem volt neoprém tetejű, tépőzáras. A tépőzár valóban hamar tönkremegy, nekem ott helyben ment:) Itthon levettem, patentot varrtam rá, és évekig hordtam , míg a talpa el nem repedt. A talpból én azt kedvelem, amiben érzem, hogy mi van a talpam alatt, tehát a szilikon, hajlékonyakat kedvelem a kemény talppal szemben. Soha nem volt még gond a sziklákon mászkálás közben. Sőt, a tapasztalat azt mutatja, jobban tapad, mint a párom kemény talpúja. A madzagos megszorítós nekem nem jött be. Tavaly vettem Karpathoson egy teljesen szilikont, olyan kiképzésű, mint a tépőzárasok, csak patent van rajta tépőzár helyett. Vastagabb, mint a szeretett szilikon talpaim, de még érzem benne a sziklák kis rücskeit is. Mindenhol lyukak borítják, így a víz kimossa a homokot és kisebb kavicsokat, ami be tud jutni a cipőbe. Nagyon szeretem, eztán ilyet fogok vadászni, ha elkopik. Mindíg kint veszem, 5 Eurónál többet még nem fizettem érte. Gyorsan teszem hozzá, a lábam 33-as Békatalpat is kint vettünk.
Nem tudom ki mennyi kincset szeret felhozni a víz alól, nekem gond volt, hogy vigyem ki, mikor tele a kezem. Ezért organzából, és tönkrement úszónadrág hálós "bugyijából" varrtam kis zsákokat, nyakuk gumis, és a bikini alsómhoz tudom rögzíteni, vagy a csuklómra.
#2281292015-04-12 01:14:43 Válasz a #228118. hozzászólásra
Vízicipő: döntsd el, mire kell! Ha csak néha bemenni a vízbe, akkor tök mindegy. Ha úszásra is, akkor szerintem a neoprén praktikusabb. Ha sziklákon mászkálásra is, akkor fontos az is, hogy ne legyen túl vékony a talpa, és az sem árt, ha az orránál nem csak textil van.
Fazonban a madzagos-megkötősök valakit zavarnak úszás közben (olyan érzés lehet a madzag, mintha valami hozzád érne néha), a tépőzárason több nyári használat után meggyengül a tépőzár (ellenben a felvétele sokkal kényelmesebb). Van fix bőségű is, sosem próbáltam, nem tudom, mennyire nyúlik meg idővel.
Mindegyik esetben hasznos, hogy gyorsan száradó legyen.
Hol? Szerintem a Lidlben kaphatók tartósságban, praktikumban és megjelenésben is nagyon jók szoktak lenni (neoprén), 15oo-2ooo Ft, de a legtöbb görög nyaralóhelyen is óriási választék van (szín és fazon), és az árak 7-1o euró közöttiek.
#2281192015-04-11 15:22:26 Válasz a #228117. hozzászólásra
Mindig használok vizicipőt. A múlt évben is Görögországba vettem szeptemberben 7 €. Nem tetszett, mert olyan hosszított fejű, textillel kiegészítve. Betét is van benne. Lehetett kapni egyszerű préselt rugalmas műanyagból is, /az jobban nézett ki/ csak lekéstem. Korábban az volt, és sokáig bírta.
Egyébként itthon az Aldiban is volt kora tavasszal. Árban kb. uaz. Később itthon már nem láttam, ezért vettem kint.