Szia Kyra!Akkor nektek is mázlitok volt!Arra számítottam,hogy többet fognak kérni de kellemes csalódás ért az irodában.Hát az euro meg magáért beszél mert szerintem még jobban fel fog menni Ti hétvégén indultok de jó nektek!!!!Nekem még 1 hónap.
Azt hiszem, minden kisebb iroda, amikor indul, más nagyobb "halak" útjait adja el, legalábbis kezdetben. Mi a Domi-Tours nevû irodánál foglaltunk, úgy, hogy õk az IBUSZtól kérték le az apartmanokat, sajátjuk nem volt Sartin. Minden más - nagyobb - utazási iroda katalógusa megvolt, bárhonnan választhattunk és utána õk lefoglalták. Minden ilyen esetben viszont valóban az eredeti "gazdát" is érdemes megkeresni, õk tudják részletesen, mit is árulnak, ki a kinti kapcsolatuk stb.
Én tavaly Kos szigetén voltam, idén Zakynthosra repülök az Aeolusszal. Ez egy kb. 12 éve Szlovákiában mûködõ, görög tulajdonban lévõ utazási iroda. Tavaly márciusban nyitották meg Magyarországon az utazási irodájukat (Bp. VII. Rákóczi út 10.) Nekem eddíg nem volt semmi problémám Velük, de hallottam már rossz tapasztalatokat a buszos útjaikkal kapcsolatban. Volt olyan, hogy egyik sofõr sem beszélt magyarul, mert a buszok Pozsonyból indulnak és Szlovák a busztársaság akivel szerzõdése van az Aeolusnak. Elõfordult, hogy bedöglött a klíma, de ez akár hol megeshet. Nem mindíg vetítenek magyar nyelvû videót, csak szlovákot, mivel vegyes az utazók nemzetisége. A repülõn ilyen gond nincs, hiszen ott külön van Budapesti és Pozsonyi indulású járat minden uticélhoz.
Érdekelne, hogy a Panorama Tourssal utazott-e mostanában valaki? Számíthatunk autóbusz lerobbanással vagy azért alapvetõen rendben vannak a jármûveik?
Ugyanis tavaly a Halkidiki Tourssal utaztunk Sartira és "csupán" 3x robbantunk le, emiatt az elsõ napunk oda is lett. Állítólag az elõzõ turnus is így járt, sõt, azt mondják, hogy akik az idén mentek velük, azokkal feszt lerobbant a busz.
Persze tudom, hogy ez kiszámíthatatlan, csak az érdekelne, hogy a Panorama buszai mennyire megbízhatóak.
Nos mi tavaly is a Panoramat választottuk(3. alkalommal), bár nem busszal mentünk. De látom: cserélik a jármûparkot, jó állapotúak a buszok. A régi buszokat belföldi járatba használják. Tavaly sem panaszkodott rájuk senki aki busszal jött, pedig voltak jócskán. Természetesen nem garantálhatom, hogy nem lesz gond, a saját autónk is megviccelhet még ha igyekszünk ezt elkerülni, de én nem aggódnék a helyedben.
Rebeka nagyon köszönöm az infót!
Persze, tudom, hogy bármikor bármi elõfordulhat, de pl. a Halkidikinek is egy ótvar régi busza van, csak toldozzák, foltozzák és állandó a baj vele. Tavaly elõtt is baj volt a buszukkal, tavaly is és az idei nyaralók is panaszkodtak, hogy lerobbannak vele állandóan.
Csak erre voltam kíváncsi, hogy a Panoráma ezen a téren mennyire megbízható. Láttam már az új buszukat, nagyon szuperül néznek ki, de mi sajnos nem azzal megyünk.
De ha általában nem szokott gond lenni velük, nekem az már elég.
Szia kvalcsi!
Hát most megnyugtattál eléggé az Aeolussal kapcsolatban, mivel július 25.-én megyünk Paraliara busszal. Amin meglepõdtem az a budapesti találkozási hely: soroksári TESCO parkoló. Remélem nem fordul elõ, hogy a klima bedöglik, mert az elég kemény lenne. Persze mindent kilehet bírni. Az autóbusz állitólag hûtõgéppel (víz,sör,gyümölcslé) videóval és meleg ital (kávé,tea, instant-leves) büfével vannak felszerelve.
Márta