Szia Andra! Most jutottam ide annyi idõre, hogy írhassak is, eddig nem volt idõm. Még nem jött meg a szerzõdés, úgyhogy még nem utaltunk pénzt, de lefoglaltuk pénteken a Siren Villában egy apartmant, mert ott láttunk csak két légterû apartmant, igaz, hogy 4 személyes, de 3 fõs csak egylégterû mindenhol.
Itt meg úgyis az apartmant fizetjük, úgyhogy mindegy hányan lakunk benne. De ma már vártam a papírokat, ha holnap sem küldik, akkor azért rájuk csörgök, hogy mi a helyzet? Nehogy utána meg az legyen, hogy betelt a hely, és lemaradunk róla. De remélem nem lesz gond!?
Örülök, hogy sikerült foglalnotok, ezeket én is néztem, annyiból jobbak, hogy közelebb vannak a városhoz, de mivel autóval leszünk nem lesz gond a kicsit nagyobb távolság nekünk sem! Én még nem számoltam ki, hány nap van addig, de ki fogom, hátha úgy gyorsabban telik majd?!
Nem tudom hová tûnt mindenki innen? Szerintem már sokan eldöntötték, hová mennek konkrétan és csak azt a topicot látogatják! Nem? Ez lehet az oka, hogy így megfogyatkoztunk.
Én már lefoglaltam az utat, sõt tavaly szeptember 10. óta tudom hova akarunk menni. Ennek ellenére minden topicot olvasok, mert nem lehet tudni mit hoz a holnap.
A naptáramban visszafelé beszámoztam a napokat (indulásig) és minden reggel elsõ dolgom lehúzni az aznapit.
Helló mindenkinek!
Én is úgy látom, hogy kicsit leült a társalgás..DE ezt annak tudom be,hogy mindenki beszerezte az infót amire szüksége volt és most csendesen eldönti, hogy mikor hova megy. Akiknek már meg van a helye az pedik és az utazási ideje is az pedig számolgatja a lassan múló napokat. / én is ide tartozom/ Pesze azért minden nap elolvasom az új hozzászólásokat. Keresgélek a neten, hogy jól felkészülve induljak neki a nagy kalandnak. Azt pl már bánom hogy nem leszünk ott a nagy Pargai ünnepen, de mi egy turnussal elöbb megyünk.
A Sirén Villa nagyon szép, csak sajnos nagyon messze van a várostól. De így, hogy ti autóval mentek, nektek ez nem gond.
Szerintem a mi szállásunk se lesz sokkal közelebb a városhoz, bár úgy írta, hogy a Valtos strandhoz 500 méterre van. Az Irini stúdió közelebb lett volna a központhoz, viszont az inkább a városi strandhoz van közelebb. Mivel mi valószínûleg többször fogunk a Valtoson pocolni, így jobb, ha ahhoz vagyunk közelebb, ezért is választottuk a Sakist.
Meg maga a szállás is jobban tetszett. Az a kék-fehér kis ház egy kert közepén, nagyon tetszik és az Aeolusos csaj is a Sakist ajánlotta.
Mi bementünk itt helyben egy társirodához és itt meg is írtuk a szerzõdést, be is fizettem az elõleget és majd a beszállókártyát vagy mit is náluk kell majd átvenni.
A környéketeken nincs ilyen társiroda? Mert úgy egybõl le lehetett volna foglalni és most nem kellene várnotok postán a szerzõdést.
Lehet, hogy csak ketten megyünk Pargara és mást nem érdekel a téma.
Bár látom, hogy tromposék is odamennek, már leszünk hárman.
Valószínûleg igazad van és ezért tüntek el az emberkék. Végül is lassan tényleg minden fontos dolgot megtudtunk már Pargáról, most már "csak" a napokat kell számolnunk. Szerintem ez lesz a legnehezebb része a dolgonak.
Ahogy néztem, hogy ti mikor leszetek Pargan, pont váltani fogjuk egymást. Mi is a Sakiba megyünk és ti akkor jöttök haza, mikor mi érkezünk.
Szia Andra! Van egy társiroda itt Gyöngyösön, de mikor bementünk katalógusért is, csak néztek, hogy mit akarunk, egy nappal késõbb pedig már küldte az Aeolus postán, úgyhogy nem tudom nekik miért nem volt. Ezek után nem igazán akarok nekik fizetni a közvetítésért, nem tudom mennyire megbízhatóak!?
Inkább így gondoltuk postán, tavaly sem volt semmi gond ebbõl. De ma sem jött még semmi a postával, úgyhogy ha a reggeli postával sem kapunk semmit, akkor azért telefonálok, mert már egy hét eltelt majdnem. De azért még nem aggódok, hiszen hol van még szeptember?!
Sajnos!
Most, hogy eldöntöttük, hová és mikor megyünk, kicsit én is lenyugodtam. Nézelõdök azért, de most inkább olvasgatok könyveket Pargáról és környékérõl és majd késõbb akarok utitervet, költségvetést stb. készíteni, majd akkor megint lázba jövök jobban. Most egyenlõre szerintem már mindent kiveséztünk, ami kellhet ilyen hamar. Nem igaz? Én szerencsésebb leszek kicsit, mert Ti már hazajöttök, mire mi indulunk, és tudsz majd nekem infókat mondani az ottani helyzetrõl. Legalábbis remélem?!
Mondjuk azt néztem, hogy amit a társirodánál kitöltöttünk, az nem szerzõdés, hanem foglalás. Vagy az ugyan az? Azért majd én is rácsörgök az Aeolusra, hogy most hogyan tovább.
Nekem a prospektus majdnem egy hétbe került, mire ideért, úgyhogy ne aggódj, szerintem ti is rövidesen megkapjátok a szerzõdést. De azért nem árt, ha rájuk is telefonálsz, biztos, ami biztos.
Én már az eurót is megvettem, nem mertem tovább várni. Tavaly is mindig vártam, hogy majd lejebb megy, majd lejebb megy, míg a végén már 280 forintnál járt az euró, azt hittem gutaütést kapok.
Szerintem ahogy majd jön a tavasz, megint kezd majd drágulni. Mindig ez van nyáron. A mostani ártól úgy sem hiszem, hogy jelentõsen olcsóbban tudnék hozzájutni, így nem vártam nyárig.
Majd felderítem a terepet, hogy mire mentek, minden lényeges infót el tudjak majd neked mondani. Árakról, jó éttermekrõl stb.
Szia Andra! Köszi elõre is a sok-sok infót! Biztos hasznát vesszük majd, hiszen ott minden infó sokat ér!
Képzeld ma felhívtam az Aeolust, és kiderült, hogy nem kapták meg az e-mailemet, legalábbis nem találták. Elküldtem egy másik e-mail címre, telefon stb. azt sem kapták meg. Kaptam egy újabb e-mail címet, telefon, hál istennek azt már megkapták. Utána viszont rendesek voltak, mert felhívtak, mondták, hogy elintézték a papírokat, már postára is adták, ráadásul közben az elõzõ két eltévedt e-mail is megérkezett. Érdekes helyzet volt. De jó, hogy hívtam õket, mert már kevés hely van, azt mondták. Én meg ha várok nyugodtan, lehet, hogy már az összes hely elfogyott volna jövõ hétre. Ki tudja?
Szóval elég izgalmas helyzet volt, de megoldódott.
Szerintem ha irodában kötöttétek, akkor az biztos rendben van úgy, szerintem majd ha a teljes összeget befizetitek, akkor kapjátok meg a többi papírt, ahogy mi is. Majd megírom,hogy én miket kaptam, és mit kell visszaküldenem, akkor többet fogunk tudni talán.
Szia Anikó!
Igazán nincs mit. Tudom, hogy ilyenkor minél többet szeretne megtudni az ember.
Még szerencse, hogy felhívtad õket, mert várhattál volna itt a szerzõdésre. Lehet, hogy el is fogyott volna a hely. Attól függetlenül én se vagyok nyugodt, hogy helyi irodán keresztül intéztem. Ki tudja, hogy nem keveredik-e el itt is valami. Jobb megkérdezni, hogy megérkezett-e hozzájuk a szerzõdésem vagy se. Az a biztos, ha hallom, hogy igen, ott van, mert még járhatok én úgy, mint ti.
Nekem is azt mondták itt, hogy ha befizettem a teljes összeget, akkor kapok valami szerzõdést, meg hogy a beszálló kártyát is majd náluk vehetem át.
Köszi, majd nekem is jól jön az infó ezekkel kapcsolatban.
Szia Andra! Pénteken már meg is kaptam a papírokat, úgyhogy tényleg nagyon gyorsak voltak. Utazási Szerzõdést kaptam, amibõl egy pld-t aláírva kell visszaküldeni, és Jelentkezési Ív-et, amibõl 2 pld-t kell aláírva visszaküldeni. és még kaptam két számlát az elõlegrõl és a fennmaradó összegrõl, határidõkkel, mindennel, úgyhogy nagyon érthetõ, korrekt az egész. Hétfõn át is utaljuk az elõleget, a többi pedig majd júliusban.
A szerzõdésben az áll, hogy legkésõbb 7 nappal az indulás elõtt megkapjuk a vouchert és valami utas infót, a buszos utasok pedig az induláskor kapják ugyanezt.
Szerintem nektek sem lesz semmi gond, hiszen azért a partnerirodák is odafigyelnek, hogy minden rendben menjen.
De azért a szerzõdésre kérdezz rá, hiszen abból tudtok meg részletesen mindent az úttal kapcsolatosan.
Egyenlõre ennyi, ha valami még lesz, akkor feltétlenül ideírom. Szép hétvégét neked, és mindenkinek itt a hellaszon.
Szia Anikó!
Örülök, hogy megjött a szerzõdésetek és most már minden sinen van!!
Nektek a szállással kapcsolatban mit mondtak? Én direkt emeleti szállást kértem, de azt mondták, hogy nem tudják garantálni. Ráírják a papíromra, de az ottaniaktól függ, hogy melyik szobát kapjuk. Ez azért egy kicsit fura. Remélem nem valami tyúkólra fog nézni az ablakunk, mert ha így van, akkor igazán még reklamálni se nagyon lehet.
EGy kicsit tartok attól is, hogy fel kell vonatoznunk Kecskemétre. Még életemben nem jártam abban a városban. Meg annak sem örülök nagyon, hogy cipekedhetünk odáig. De hát Pargaért meg kell hozni az áldozatot.
Szia Andra! Sajnálom, hogy induláskor egy kis kellemetlenséged lesz az utazás miatt. De szerintem megéri.
Mi is jártunk párszor úgy, hogy a busz csak Pestrõl indult, és oda fel kellett jutni valahogy a sok táskával stb. De szerencsére mindig találtunk ismerõst, aki felvitt minket autóal, sõt még értünk is tudott jönni, amikor hazaértünk. Nektek nincs ilyen rokon, vagy barát? Mert úgy azért egyszerûbb lenne! De szerintem meg lehet oldani simán vonattal is, csak kicsit macerásabb, az biztos.
Most nekünk könnyebb, hogy újra autóval tudunk menni. De én meg kicsit attól félek, hogy át kell autózni a Pindosz hegységen, és amikor busszal legutóbb arra jártunk, hát mit mondjak, életemben nem féltem még úgy!! Persze a busztól is függött, mert állandóan elment róla az elektronika (ezt a sofõr mondta), amikor tudott, akkor pedig ment mint az õrült, úgyhogy nagyon féltem. REmélem most autóval kicsit másképp élem majd meg azt az útszakaszt!?
Téged sem akartalak ezzel megijeszteni, mert egyébként gyönyörû része Görögországnak, csak akkor féltem, és ezen nincs mit szépíteni!
A szállásról nem mondtak semmit, igaz nem is kérdeztem, de egy ismerõsöm annyit mondott, hogy õk a Stellában laktak, nagyon szép volt, de szerinte a Siren sokkal szebb, mert kívülrõl látták párszor. Hát remélem akkor belülrõl sincs vele semmi gond!?
Eddig még csak a Bugasról olvastam negatív dolgot, a többirõl sehol sem, úgyhogy ne izgulj. De azért ha látok valamit szólok neked!!
Már én is gondolkodtam ismerõsön és biztos találnék is, csak az a gond, hogy hétköznap van az indulás és olyankor legtöbben dolgoznak, ezért nem biztos, hogy el tudnak minket furikázni. Addig még sok idõ van, megpróbálok valakit keríteni, hátha szerencsém lesz.
Vonattal sem lenne vészes, csak az a baj, hogy még ráadásul át is kell egyszer szállni. Azért cuccokkal le-fel cipekedni egyik helyrõl a másikra, nem könnyû. Ha nem Pargáról lenne szó, valószínûleg be sem vállaltam volna, de ide sajnos nem lehet másképp eljutni. Majd csak túléljük valahogy és remélem a hely kárpótol a kínlódásért.
Azért autóval biztosan jobb lesz, csak óvatosan menjetek. Inkább lassan, de biztosan. Görögországnak rengeteg olyan része van, ahol kiveri az embert a víz, annyira félelmetes, mikor olyan szûk utakon járnak a jármûvek. Mikor a Meteorákhoz mentünk, nem is láttam utat, csak a szakadékot. Félelmetes volt, de ugyanakkor szép is.
Szerintem a Stella is szép szállás, ráadásul új is állítólag. Biztosan nem lesz rossz.
Pedig a Buas se néz ki rosszul a kép alapján. A Sakisnál meg nem láttam szobai képet, remélem nem valami kis lepukkant hely, bár kivülrõl szerintem nagyon szép. De végül is nekem olyan nagy elvárásom nincs, csak ne legyenek bogarak és legyen benne ágy, meg zuhanyzó. Ja és ne egy szomszéd ház falát nézzem az erkélyrõl. Úgy is csak aludni jár haza az ember.