Kedves Zenu!
Nagyon szépen köszönjük! Azt hiszem, itt a fórumon mindannyian kicsit elfogultak vagyunk a kedvenc helyeinket illetõen. Nem baj. Amiket írsz, és a fotók is arról árulkodnak, hogy jogos az elfogultság!
Visszatérve egy picit Sartira, lehet, h. Joxnak igaza van abban, h. szezon közepére túl sok a túrista és elfásulnak a vendéglátók??? Mi június utsó két hetében voltunk, lehet, h. akkor még mindenki lelkesebb volt. Egyébként vacsorákért a különbözõ helyeken soha nem fizettünk fejenként tíz eurónál többel, itallal együtt. Lehet, h. az árak is felmentek mostanra?
Mindegy, bár ihatnám drágán a koktélokat így a szezon közepén!!! Még egyszer köszi a részletes beszámolót Montenegróról!!!
Szép vitát lehetne nyitni ezekrõl a dolgokról, nem célom a vitatkozás, de véleményem szerint nem megengedhetõ a fásultság egy olyan helyen amelynek a fõ profilja, hogy "belõlem" él és pláne nem a fõszezonban amikor az árak is drágábbak!
Én is köszönöm a részletes leírást, meg a szép képeket. Engem eddig is érdekelt ez a hely, ezután is fog, de egyelõre még nem készülök oda. De nagyon jókat írtál róla.
Egy próbát megér! Mint a Sarti topicban megírtam jövõre lehet, hogy valamelyik görög szigetet fogom kipróbálni ( ha család is benne van) , hátha ott nagyobb sikerrel járok!
Nos a leírásod alapján nagyon tetszik a város, ez pont nekünk való, akik a nyüzsit szeretik, nagy kedvet kaptam hozzá, lehet jövõre pár napra megnézzük. A húgom már volt Montengeróban, és csodálatos tájakon mentek át, ezt mondta, de hogy a tengerpartja is ennyire szép azt nem gondoltam. A képek nagyon tetszenek.
Sartival kapcsolatban a bartánõmék is hasonlót tapasztaltak, néhány mondatot leírtam itt a fórumon amiért kaptam is rendesen. De örülök, hogy végre saját tapsztalatként is olvadtam tõled. Sajnos Makrival kapcsolatosan mi is így jártunk, nagyon sok szép dolog volt róla írva, és nem azt kaptuk vissza.
A görög vendégszeretetrõl csak annyit, hogy én nem tapasztaltam a bunkóságot, de felfigyeltem rá, pont a Meteoráknál, a tavernában. Én görögül rendeltem, és beszéltem ott a tulajjal, és nagyon kedvesek voltak. Bejött egy másik magyar házaspár, gondolom a rendszámunkat látták, és ezért jöttek oda hozzánk. Szóval õk angolul rendeltek, és fele annyi figyelmességet nem kaptak mint mi.
Tényleg csak ajánlani tudom, mint ahogy Ildi74 is írta októberban elkezdõdik a görögnyelv tanulási lehetõség, mindenki néhány szót tanuljon meg, és talán akkor tényleg a görög vendészeretet mindenhol kiérzõdik majd.
Köszi mégegyszer a beszámolót, és a fotókat, nagyon színes lett így ez a topik!!!
Köszönöm a kedves szavakat! Amit mondasz abban valóban lehet valami! Azt be kell vallanom, hogy sajnos annyit nem tanultam meg görögül, hogy rendelni tudjak. Nekem az angol, a német és a szerb megy valahogy görög nem maradt meg bennem. Lehet, hogy itt hibáztunk. Talán majd legközelebb erre is jobban odafigyelek.
Montenegrót - különösen Budvát - pedig nagyon ajánlom, fõleg ha szereted a nyüzsit a zenét a táncot a bulit. Nem fogsz benne csalódni garantálom!
Sajnálom, hogy ilyen rosszak a tapasztalataid.
Azért ne add fel és menj el valamelyik görög szigetre. Más a hangulata, mint a szárazföldnek. Lehet, hogy az bejön Nektek.
Rajta leszek a dolgon! Ezt a nyaralást direkt úgy idõzítettem, hogy a feleségem születésnapját kint tudjuk ünnepelni, valahol ez is az ajándékok közé tartozott. Õ nagyobbat csalódott mint én és ez indította bennem az egészet, hogy megírjam a véleményemet itt. Komoly kampányt kell indítanom, hogy jövõre benne legyen abban, hogy valamelyik szigetet látogassuk meg. Most tuti nem tudnám rávenni!
Próbáld meg majd kicsit késõbb.
Én még egyik szigetben sem csalódtam /ahol voltam /.
Annak azért örülök, hogy tennél még egy próbát valamelyik szigeten.
Zenu!
Már sok jót hallottam Montenegróról, de a képek meggyõzõek voltak, egyszer el kell ide is jutnom. Hogy mikor azt nem tudom, de már tudom kihez forduljak infoért, ha szervezem az utat!
Te nagyon szeretheted ezt az országot, legalábbis ez jött le nekem abból ahogy bemutattad. Aztán az jutott az eszembe, hogy nem-e úgy vagy vele, mint én Görögországgal: ha másfelé utazom mindig azt látom meg, hogy egyes dolgok Görögországban mennyivel jobbak. Aztán be kellett vallanom magamnak, hogy élbõl védeném a görögöket és hát bizony a te tapasztalataid is valósak. Már 5 éve nyaraltam Sartin, lehet sok mindenben nem az elõnyére változott? Nos lehet hogy igaza van Joxnak, a fõszezon derekára a hócipõjük is tele lehet sok turistával, de azt én is elvárom még Görögországban is, hogy a pénzemért megfelelõ szinvonalu szolgáltatást kapjak. Ha belõlem akar megélni, márpedig ez így van, akkor tessék úgy hozzáállni a dolgokhoz, hogy a késõbbiekben is vissza akarjak oda menni. Mondom, nekem eddig szinte csak pozitív tapasztalataink voltak, de ahogy a Kriszta is mondta: pár görög szó csodákra képes.
Ne add fel, kampányolj, remélem sikerrel jársz.
A török riviéráról már sok jót hallottam, de azért még egy próbát megér valamelyik sziget.
Sok sikert Neked!
Nagyon szeretjük a nyüzsit a nyaralások alkalmával, a zenét, a táncot, már amit 2 kicsi gyerek mellett tehet az ember, bár õk is imádják, szóval a nyaralások alkalmával ezt keressük, hisz mi egy kis álmos városban lakunk, ha még a nyaraláskor is ilyenbe csöppenünk, az a vég a számunkra.
Sajnos Görögországban még másik helyrõl ami ilyen, senki nem írt, most Paráliáról van szó, így egyenlõre marad ez a hely, és innen kiindulva észak Görögország felfedezése.
Estére megmutatom a fényképeidet a férjemnek, remélhetõleg tudok kedvet csinálni neki is hozzá!
Zenu a közbiztonság milyen Budvában?? Ha mennénk kocsival mennénk, ezért érdelõdöm.
A haverék meg most jöttek vissza Alanyából, nagyon jó tapasztaltuk van a törökökkel kapcsolatosan csak drágább mint Görögország.
Annyi kellemetlenség volt ott, remélem leírhatom, mert nem az én tapasztaltaom, hogy a felesége fekete hajú, szemû nõ, és töröknek nézték, és elég csípõs megjegyzéseket tettek neki, hogy turistával kavar, aki a férje mellesleg. A végén már csak annyit mondott, magyarázat nélkül, hogy õ magyar, és ezt már csak magyarul volt hajlandó mondani.