#1526062010-09-30 09:05:08 Válasz a #152601. hsz-ra
Anti, mi eddig mentünk, még pár kilométert lehetett volna (lásd 1. kép). Andiék talán mentek lejjebb is, de van egy olyan érzésem, hogy Porto Kagio az utolsó szállásos hely. Mi itt laktunk, de én biztos nem foglalnék előre, se itt, se máshol: http://www.porto-kagio.com/ Idén például elég sok helyről fordultunk ki azért, mert valami nem tetszett benne, vagy az ára volt sok. Ha itthonról foglal az ember, akkor már muszáj ott laknia. A csillagtúrázást meg mi azért nem gyakoroljuk (tehát amikor egy helyen van az ember egy hétig és onnan mászkál), mert dupla idő és benzin megy el vele.
#1526082010-09-30 09:16:14 Válasz a #152606. hsz-ra
Szirom teljesen igazad van,én se foglalnék előre,pláne az előbb emlitett összegekért
Meg a másik hogy nem csak 1 helyen szeretnék lenni,hanem pár helyet végignézni.
Legszivesebben az egész Peloponnészoszt körbeautóznám,de mivel ez 1hónapot is igénybe venne,a lóvéról/szabiról nem beszélve,ezért csak pár jó hely fér bele,ezért is kérdeztem ötleteket.És az emlitett dolgok végessége miatt,a legfőbb tényező a homokos part,max 1-2 várnézés,ami belefér kb 2hétbe.
#1526192010-09-30 11:05:11 Válasz a #152605. hsz-ra
Csóró???!!Na ne izélj mán! Azok még nyaralni sem mennek!
Szóval a 413 egy napra 59euró FŐSZEZONBAN!
Korábban már írtam, biztosan nem olvastad, hogy ez egy lehetséges irányár.
Te szept. elején akarsz menni ha jól emlékszem.
Én meg szoktam keresni ezeknek az ajánlatoknak a saját email címét.
Utána követlenül megkérdezem, hogy tudnak esetleg kedvezőbb ajánlatot tenni, ettől-eddig a szállásokat ajánló weboldal megkerülésével.
Általában ez egy olyan ország, ahol fontosabb a saját pénztárca mint az államé.
És szerintem itt sok idő megy el az autózásra.
Ha nincs közel a víz azzal is megy az idő.
Ráadásul egyáltalán nem biztos hogy rosszabb szállást kevesebb pénzért kapsz!
Ja és nem kell egy hétre..
Írj be két éjszakát, kijönnek az ajánlatok, megnézed ami tetszik...stb.
Mert ha elolvasod a mások beszámolóját, azért elég stresszes a keresés.
Meg kell küzdened a csóró német, angol és olasz nyugdíjasokkal is!
Korábbi kérdésre válaszolva, Porto Kagionál délebbre nincs lakott hely, pár km-et lehet még autózni, majd ösvényen gyalog kicammogni a Kap Tenaro-ra. Én Porto kagioban sem laknék, max. egy éjszakát, de ott egy hét az halál unalom lenne.
Szia Anti!
Szerintem a legfontosabb azt eldöntened,hogy mit szeretnél látni. Ha csak pihenni és ahogy írtad 1-2 várat megnézni, akkor kár elmenni a félszigetig. Máshol sokkal melegebb tengert fogsz találni mint itt. Errefelé nem kedvezőek az áramlatok és bizony szeles a partvidék. Egyre több a tengeri vihar, ami mint Horvátországban napokra,hetekre lehűti a tengert. Persze vannak mázlista részek, pl.a keleti oldal. Júliusban fönt északon sokkal melegebb volt a víz mint a Manin. Tolo és környéke viszont jó meleg vízzel és nyüzsivel bír. Ha ezek fontosak, akkor érdemes lenne megpróbálnod. Ha viszont igazi értékekre vágysz akkor másfelé is körül kell nézned. Ehhez itt többet tudsz összeszedni mint bármely útikönyvből. Nehéz összerakni 2 hétre egy programot. Nehéz eldönteni,hogy a természeti, az ókori,vagy a bizánci kincsekből maradjon -e ki valami. Ahogy a többiek is írták itt a szállás a bevásárlás és az árak sem egyszerű dolgok.Északon étteremben olcsóbb egy üdítő,sör vagy víz mint a déli részeken a boltokban.
üdv:kokszi
Szia Kokszi! Látod ezért mondom én,hogy 1 hónap is kevés lenne csak a jobb helyeket megnézni,márpedig az egész Peloponnészosz teli van szebbnél szebb látnivalókkal.
Bocs, Anti, hányszor akarod még ezt az izét ide bszórni, már ez egész olodal ezzel van tele, kicsit idegesítő, meg a hőmérséklettérképek is...Bocs, ha mást nem zavar. ??
#1528082010-10-05 14:06:07 Válasz a #152802. hsz-ra
Igen Anti ez "gyönyörű" fotó!
Ha még egy párszor felteszed,még az itthoni "zimankóban" is melege lesz
az embör fiának. Szerintem ez az itthoni domborzati és hőtérkép?!
Ezek szerint már a fecskék is elmentek.? Hogy múlik a nyár.Csak itthon kimaradt a rendszerből.