Bocs' Cofffos, akkor ezt ezek szerint elnéztem; én vagyok az öreg Sam! A másik az biztos, hogy Sarti, írj nyugodtan! Ja, és nézz már be a Thessaloniki topicba!
No most felmerûlt bennem a kérdés miért is volt anno emlékezetes neked az a nyár!?
Remélem igazad lesz és szuper nyaralást tudhatunk majd magunk mögött és talán mi is csatlakozunk a visszajárók csapatához. (úgy legyen!!) A buszozástól eléggé félek, mert a gyerekem nem egy megülõ tipus. Attól is tartok, hogy a sok jó dolog, amit olvasok talán eltorzitja a képet, amit látni fogok és többet várok majd mint ami reális lenne. No de ez csak a para. Szóval tiszta izga vagyok már, mert még nem tudtam rákészülni semmire, ezerrel dolgozom és még 17-én is dolgozni fogok estig és reggel 8:30-kor indul a buszunk Pestre. Mit tanácsolsz érdemes reggelire + vacsorára vinni ittthonról pár dolgot vagy lehet ott kint is venni kenyérre valókat? Ahogy ismerem magam tuti, hogy egy csomó mindent itthon fogok hagyni, persze olyat ami feltétlenül szükséges lenne.
Sartit kerülje el mindenki, azt tanácsolom!
Tömeg, magyarok, kosz, mély a víz, az is koszos, búvárkodni nem lehet, nyugalom egy perc sincs a parton.
Ennél ezerszer különb hely a félsziget túloldalán Toroni. Sekély víz ami alig hullámzott, csönd és nyüzsgõ tendegi elõvilág.
Sartit kerülje el mindenki, azt tanácsolom!
Tömeg, magyarok, kosz, mély a víz, az is koszos, búvárkodni nem lehet, nyugalom egy perc sincs a parton.
Ennél ezerszer különb hely a félsziget túloldalán Toroni. Sekély víz ami alig hullámzott, csönd és nyüzsgõ tendegi elõvilág.
Ti most hol voltatok? Sarti és Toroni se Kassandrán van. Az autós topikba pedig azt írtad, hogy ott voltatok?! Ha Nea Potideán esetleg voltatok, légy szíves írja a topikjába róla! Köszi!
Fekesz!
Hol is voltál pontosan? Sarti ennyire nem lehet rossz!
A tenger meg nekem úgy az igazi ha hullámzik,lábat áztatni hullámzás nélkül a Balcsiba is tudnék ha akarnék.
Szia Szilo!Bocs ,hogy beleszólok bár nem nekem tetted fel a kérdést mégis úgy gondolom adok egy két tanácsot,ha elfogadod.Mi ma jöttünk haza Sartiról két hét után.Én azt mondom neked,ha jót akarsz enni legalább reggel és este vigyél kaját magaddal.Gondolok itt kolbász,szalámi löncs ,májkrém stb. ami eláll.Van nekik is kenyérre valójuk,de szerintem drágák és elég ízetlenek.A kolbit nem nagyon ismerik,legalábbis paprikás félét nem láttam sehol.Péksütijük van azok finomak na meg a gyümölcs és a zöldség nagyon jó.A tejtermék is jó,de elég drága.Mi sajna csak zacskós dolgokat vittünk mindent meg kellett venni én bizony alig vártam ,hogy egyek egy kis hazait.Ha tudsz süssél le husit az is eláll sokáig,a szomszédaink még az utolsó nap is azt ettek amit otthonról hoztak.Na persze kóstold meg a görög kajákat is,ha egyszer már ott vagy és a csokis banános palacsintát se hagyd ki,mert nagyon finom.Remélem tudtam segíteni valamit és jó nyaralást kívánok nektek.
nem szeretném Fekeszt "megvédeni", de ha jól olvastam a autós fórumon Sartiban is jártak...
Ezt egyébként 2004-ben mi is megtettük. Akkor itthon "csendes halászfalunak" jellemezték a települést. Hát már akkor sem volt az... A part valóban nem volt sem túl szép, sem túl tiszta és valóban sok volt a túrista. Az említett Toroni és a Kassandra öböl számos strandja sokkal szebb és csendesebb is Sartiénál. Arra viszont Sarti tökéletes, hogy innen kiindulva felfedezzük a környéket...
Aki ide készül (és nem saját kocsival) mindenképpen béreljen autót vagy motort !
No most felmerûlt bennem a kérdés miért is volt anno emlékezetes neked az a nyár!?
A buszozástól eléggé félek, mert a gyerekem nem egy megülõ tipus. Attól is tartok, hogy a sok jó dolog, amit olvasok talán eltorzitja a képet, amit látni fogok és többet várok majd mint ami reális lenne.
Mit tanácsolsz érdemes reggelire + vacsorára vinni ittthonról pár dolgot vagy lehet ott kint is venni kenyérre valókat?
Szilo
No para.
Ellentétben lityivel, mi nem viszünk itthonról hazait. Korábban mi is vittünk zacskós ezt-azt, meg konzervet, de aztán mindig haza is hoztuk. Már nem cipelünk ilyesmit. Bár ehhez azt is hozzá kell tennem, hogy itthon sem eszünk kolbászt és hasonló "disznóságokat".
Az igaz, hogy Sartin a felvágottak és a tejtermék drágább mint itthon, de annyi minden van még ezen kívül amit éhenhalás ellen be lehet vetni.
A mi módszerünk:
Elsõ napokban bevásárolunk minden szükséges alapdolgot.
Margarin, olaj, lekvár, méz, só, kekszek, müzli stb.
Reggelente csapunk egy bõséges reggelizést. Aztán nekiindulunk a nagy görög valóságnak. Vízzel és némi kekszel, müzliszelettel felszerelkezve, esetleg útközben veszünk gyümölcsöt.
Este pedig elmegyünk gyroszozni (tzatzikivel és recinával) Eléggé egyhangúnak tûnik, de mi ott ezt szeretjük. Persze szoktunk mást is enni étteremben, de az is mindig görög kaja.
A két hét alatt kb 2x szoktam fõzni, amibõl az egyik mindig görög lecsó. ÉS rengeteg gyümölcs és zöldség fogy még. Így nem is hiányzik a tej, és a felvágott.
Persze ez mindenkinek ízlés és szokás függõ dolog. Mi külföldön kerüljük azt ami magyar. Abból van itthon is.
Itthon magyar bort iszunk, ott recinát, és mazsolabort.
Itthon még véletlenül sem eszem gyroszt.
Én 1994-ben jártam elõsször Sartin, már akkor sem volt "csendes halászfalu".
Viszont a tengerpartja az egyik legideálísabb a fürdésre a környéken (Halkidiki), amikor tiszta és nincs tömeg. Ez utóbbi valószínûleg csak télen jellemzõ... Tavaly átmnetünk párszor, nem fürödni, csak nézelõdni, szemetet egyszer sem láttunk a parton, lehet, hogy ez csak véletlen volt.
Az elvárások tényleg veszélyesek az megélt élményekre tekintve.
Szerintem is jobb ha az ember nem vár el nagyon nagy dolgokat és akkor nagyobb esély van a szépség befogadására.
10éve mikor hajnalban az utolsó kanyarból megpillantottam az ébredezõ Sartit, ahol még égtek a lámpák, pedig már világosodott, sírva fakadtam a gyönyörûségtõl. Igaz, akkor még nem volt internet(ünk) és egy db fényképet sem láttam róla, egy leírást sem olvastam róla. Teljesen +szûz" voltam. Ez az élményem meghatározó lett.
Még Velencével voltam így, de semmilyen más helyen nem, pedig voltam pár csodás helyen már.
Én 1994-ben jártam elõsször Sartin, már akkor sem volt "csendes halászfalu".
Viszont a tengerpartja az egyik legideálísabb a fürdésre a környéken (Halkidiki), amikor tiszta és nincs tömeg. Ez utóbbi valószínûleg csak télen jellemzõ... Tavaly átmnetünk párszor, nem fürödni, csak nézelõdni, szemetet egyszer sem láttunk a parton, lehet, hogy ez csak véletlen volt.
Jox
Valakinek a tengerifû, amit kihord a víz, az is szemétnek számít, és arra is azt mondja, hogy koszos.
A mostanában feltett képeket nézegettem Sartiról és úgy láttam, nagyon sok a tengeri sün. Hogy a homokos részen mennyi van azt nem tudom, de a szikláknál rengeteg van, az tény.
Hogyan lehet elkerülni, hogy az ember beléjük lépjen? Elég rossz úgy fürdeni, hogy az ember minden lépésnél azt nézi, hová tegye a lábát... mint valami akadálypálya.
Szerintetek segít a szörfcipõ (és ha igen, lehet abban rendesen úszni)? Ki hogyan védekezett? Tudjuk mi következik, ha az ember belelép... (a nyaralás többi része kidobott pénz lesz).