Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 1516
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158968 Üzenet linkje2011-03-26 09:30:33  Válasz a #158954. hsz-ra

Látom Döme, reggel voltatok Agh. Ioannisnál. Mindenesetre elég merész dolog volt a partig letolni a Matizt. azon a sz@r kavicsos lejtőn. Mi fent hagytuk a kápolnánál a kocsinkat. De bátraké a szerencse! Mi egyébként megkérdeztünk egy papot, aki éppen arra járt és reverenda volt rajta, hogy le tudunk-e menni egészen a partig. Ő azt mondta hogy igen, én meg nem hittem el.

Igen, Triadeshez simán le lehet menni autóval is. Én is azt mondom, ne vegyük el a kedvét BoAt-nak, megy arra a többi turista is és nem foglalkoznak semmivel. Lassan, óvatosan és semmi baj nem lesz.

Döme! Ez a fotó egyszerűen csodálatos,!!!!! Reggel Agh. Ioannis jobban nézett ki, mint késő du.

Üdv.:Babar

# 1517
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BoAt
Aktív fórumos
Aktív fórumos
254 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158978 Üzenet linkje2011-03-26 11:27:26 

Sziasztok! Köszönöm Babar, Döme a sok jó tanácsot (Döme, a fotó nem semmi, máris csobbannékicon_smile.gif), befutott még pár levél. A Hlimicsura szomszédja nagyon-nagyon jó fej, Ő is leírta amit Verka is, hogy a biztosítás sokféle lehet, nagyon figyelmesen át kell olvasni mindent és lehetőleg ne írja alá az ember azt amit nem ért, tisztázzon aláírás előtt mindent. Itt közben összeült a válságstáb az árak miatt. Mert a legkedvezőbb szállás és autóbérlési árak együtt már meghaladják az 1000 eurót, pontosabban 1100 euróba kerülnének. Ebben nincs benne semmiféle biztosítás az autóra, a szállás pedig önellátós megoldás. Ehhez jönne még az enni és innivaló,egy-két hajókirándulásra is el kellene menni, ha már ott van az ember és egyéb kis kiadások (komp, ilyesmi). Az egészet megkoronázza az utiköltség. Mindent összeadtunk, kiszámoltuk a fejenkénti összeget és az utitársak úgy látják, hogy nem fogja futni rá a családi kasszából. Kezdek kétségbeesni:(
# 1518
Szanna
Törzstag
Törzstag
519 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158986 Üzenet linkje2011-03-26 14:36:27 

Szia hlimicsura!
Elküldtem neked a képeket a megadott email címre, de visszadobta. icon_sad.gif

# 1519
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158987 Üzenet linkje2011-03-26 15:03:18  Válasz a #158924. hsz-ra Előzmény #158924

Döme írta:
Hááát mi elég sokat járkáltunk földutakon...a kutya nem szól ránk...viszont tudtuk, ha gond van saját zsebből kell állni (ezért is volt praktikus az olcsó kisautó icon_smile.gif ) [...]
De szerintem egy kicsit túldramatizáljuk ezt a dolgot és szegény BoAt úgy fog nekivágni Milosnak, mintha a Bamako rallyt kellene teljesítenie...amiről persze szó sincs.

Nem az a gond, hogy bárki is rádszólna (ki tenné és miért?), és szerintem ez nem túldramatizálás. Egyszerűen csak arról van szó, hogy ha valakinek a hátralévő nyaralását tönkretenné, hogy sokszáz eurót ki kellene még pluszban fizetnie, akkor annak én semmiképpen sem ajánlanám azt, hogy rizikózzon ilyesmivel.

Naxoson egy karcolásért 200 eurót akartak ránkverni (bár lehet, hogy az tévedés volt? - ki tudja már...), Athénban karcolásonként kb. 150 eurót, szóval ha valami baj lesz, akkor nem fognak kispályázni, a száz eurók csak úgy röpködnek majd... És ha valahol fennakadnak, és ki kell menni kiszedni őket + még a kocsi alja is sérül, az sztem kemény pénz lesz, nem holmi 100-200 euró... És ha nem érvényes a biztosítás, akkor nem csak az önrészt kell majd kifizetniük, hanem az egész kárt. Mi lesz, ha a kölcsönzős azt mondja, hogy fizessenek 1000 eurót...? Ki mondja majd a védelmükben azt, hogy nem annyi a kár, hanem kevesebb...? Mit fognak majd tudni csinálni...?

Persze Boat dönt úgyis, de nem árt, ha tudja, hogy miről dönt, és milyen kockázata van a döntésének. Én részemről túl óvatos és kockázatkerülő lennék ahhoz, hogy biztosítás nélkül menjek ilyen helyekre, ha ezen múlna az, hogy a következő héten jut-e még kajára vagy kompjegyre. Inkább megpróbálnám kiszorítani a terepjáróra valót, mert jobb ma 30 euróval többet fizetni, mint baj esetén 1000-rel.

# 1520
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158988 Üzenet linkje2011-03-26 15:07:11 

BoAt írta:
Mindent összeadtunk, kiszámoltuk a fejenkénti összeget és az utitársak úgy látják, hogy nem fogja futni rá a családi kasszából. Kezdek kétségbeesni:(

Hát sajnos egy kikládi nyaralás nem olcsó, s főleg azt tesz drágábbá minden utazást (helytől függetlenül), ha az ember menni, látni szeretne... Ha nem tudtok plusz pénzt beletenni, akkor gondolkodj el azon, hogy biztos, hogy nem elég-e kevesebb napra az autó... azon lehet esetleg viszonylag többet spórolni...

# 1521
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158991 Üzenet linkje2011-03-26 15:35:44 

Szanna írta:
Szia hlimicsura!
Elküldtem neked a képeket a megadott email címre, de visszadobta. icon_sad.gif

szia szanna
nem értem miért dobja vissza,mert ez magyar e.mail
leírom még 1x és egy másikat is
valamelyik csak bejön
ha nem akkor adhatok skype vagy facebook elérhetőséget
a címek
jimmy@dunakanyar.net
joely@mailbox.hu
az egyik csak jó lesz

# 1522
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158992 Üzenet linkje2011-03-26 15:52:53 

szegény boat:)
tiszta stressz lehetsz máricon_smile.gif)
nem kalandtúrára mész hanem kikapcsolódni,de ha mindent 100%-ra akarsz akkor ahhoz elég mélyen a zsebbe kell nyúlni és még akkor is a pihenés helyett csak az idegeskedés jut,mert sosem tudod,hogy mi történik akár veletek,akár az autóval
szerintem vedd nyugodtan lazábbra a dolgot:)
itt sem történnek a turistákkal szörnyű dolgok,csak ha eszetlenkednek
ugyan gyatra ötlet amit most mondok,de sokan úgy spórolnak,hogy szoba helyett egyszerúen felvernek egy sátrat a parton és annyi
azonban vannak bőven olyanok is akik még a sátorral sem szórakoznak,hanem egyszerúen kifekszenek a partra aludni
reggel megfürdenek a tengerben és mennek a dolgukra
természetesen ezen dolgokat inkább a fiatalabb korosztály részesiti előnyben

# 1523
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158993 Üzenet linkje2011-03-26 15:55:50  Válasz a #158978. hsz-ra Előzmény #158978

BoAt!

Én a szállás árán faragnék, vagyis olcsóbb helyet keresnék, ha van rá lehetőség. Egyszerűen egy távol eső helyen olcsóbb az ár, ha meg autó van alattatok, akkor tök mindegy, hogy hol van. Engem sohasem érdekelt, hogy tengerre néz vagy sem, tiszta rendezett legyen alapvető felszerelésekkel.Nálunk a látnivaló és az eltöltött napok száma többet nyom a latba.
Mi ezért tudtunk 26 napot nyaralni és több szigetet megnézni. De ezek mi vagyunk. Ezt mi csináljuk így!!
Persze nem rábeszélésként mondom, hiszen valszeg ezzel mi egyedül vagyunk így, de valahol meg kell húzni a nadrágot.
Nyilván mindenkinek más a pénztárcája, mindenki eldönti, mi a fontosabb neki. Az autó, a látnivaló, az eltöltött napok száma, az étkezés vagy éppen a szállás fekvése és minősége.
Remélem sikerül dűlőre jutnotok!

Üdv.:Babar

# 1524
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158996 Üzenet linkje2011-03-26 16:32:01 

miért nem béreltek robogót?
gondolom az olcsóbb és mindenhova el lehet jutni vele

# 1525
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158998 Üzenet linkje2011-03-26 17:03:42  Válasz a #158996. hsz-ra Előzmény #158996

Ez jó ötlet hlimicsura, de 3 robogó árán már van autó is.Vagy nem?
Egyébként, a sziget azon részei, melyek jó úttal vannak megáldva, akár robogóval vagy kisautóval is megnézhetőek, azok a problémás részek pedig terepjáróval. Szerintem terepjáró 2 napra való bérlése már elég, a többi meg mehet kisautóval vagy robogóval. A sziget nyugati oldalát, illetve azok egyes részeit viszont robogóval nem ajánlom, mert kórház lesz a vége. Ott a legjobb motorosoknak sem érdemes próbálkozni szerintem.
BoAt! Nagyon sajnálnám, ha nem sikerülne! Most már, ennyi infóval a hátad mögött, ne hagyj minket cserben.
IRÁNY MILOS!!!!

(Hlimicsura, esetleg besegítenek neked a konyhán némi euróért cserébe)

Üdv. Babar

# 1526
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#158999 Üzenet linkje2011-03-26 17:20:41 

igen izzasztó nyaralása lenne akkor:))
# 1527
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159007 Üzenet linkje2011-03-26 18:51:15  Válasz a #158999. hsz-ra Előzmény #158999

Hlimicsura!

Mi van akkor, ha néha megkívánsz néha valami igazán magyaros eledelt azon a szép szigeten? Mondjuk egy jó csirkepörkölt, töltött káposzta, kolbász stb. Vágyakozva gondolsz rá, vagy csinálsz néha magadnak? Egyáltalán van hozzá megfelelő alapanyagod? Gondolok itt pl. a pótolhatatlan magyar paprikára. Ha készítesz i néha ilyen ételt, esetleg megkínálod a görögöket is?
Vagy totálisan görög étrenden élsz?

(bocsánat az off-ért, de nagyon érdekel a válaszod)

Üdv.: Babar

# 1528
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159009 Üzenet linkje2011-03-26 19:04:10  Re:

babar írta:
Hlimicsura!

Mi van akkor, ha néha megkívánsz néha valami igazán magyaros eledelt azon a szép szigeten? Mondjuk egy jó csirkepörkölt, töltött káposzta, kolbász stb. Vágyakozva gondolsz rá, vagy csinálsz néha magadnak? Egyáltalán van hozzá megfelelő alapanyagod? Gondolok itt pl. a pótolhatatlan magyar paprikára. Ha készítesz i néha ilyen ételt, esetleg megkínálod a görögöket is?
Vagy totálisan görög étrenden élsz?

(bocsánat az off-ért, de nagyon érdekel a válaszod)

Üdv.: Babar

szia babar
sajnos itt sok olyan dolognak hiján vannak az üzletek ami nálunk megszokott
igazi magyaros pirospaprika,kolbász,füstölt dolgok,disznóságok,fűszerek
amikor mondtam nekik,hogy milyen a körömpörkölt,akkor igen csak elkerekedett a szemük,hogy mi mit meg nem eszünk:)
viszont a hiányosságokért kárpótolnak a helyi ízek
pl.olivaolaj amit nagyon imádok
bár tegyük hozzá,hogy itthon nem a boltit használom,hanem amit helyben préselnek ki
zöldség,gyümölcs minden mennyiségben
feta,kecskesajt,helyi édességek,és ugye ne felejtsem el a tengeri dolgokat
ami mozog a tengerben azt majdnem mindent megesznek itt:)
röviden sokkal kevesebb a hátrány mint az előny,étkezés szempontjából

# 1529
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159010 Üzenet linkje2011-03-26 19:20:55  Re:

babar írta:
Én a szállás árán faragnék, vagyis olcsóbb helyet keresnék ...

Szia BoAt!

Nagyon sajnálnám, ha kútba este a nyaralás ennyi szervezés után (pontosan tudom, hogy milyen érzés icon_sad.gif)
Csatlakoznék Babarhoz: a szállás lehet olcsóbb, ha úgyis van kocsi. Ők Pahenában laktak, már nem emléxem az árra, de meglepően olcsó volt.

Továbbá: talán nem kell valamennyi napra autót bérelni.
Szanna szerint jó a buszjárat, magam is rátaláltam a buszok menetrendjére, és tényleg!
Tavaly nem tudtunk volna minden napra autót bérelni, és az én tervem a következő volt: szálláshely Pollonia, ahová elvisz a tulaj vagy megyünk busszal.
Első nap pihi, strandolás, ha túl uncsi lenne, akkor busszal Adamas - vagy bármelyik egyéb megállónál le lehet szállni, nézelődni.
Adamasból indulnak a szigetkerülő hajóutak, ahová és ahonnan szintén lehet busszal közlekedni.
Kimolosra se autóstól mentünk volna (habár itt van olyan látnivaló, amit nem lehet gyalogosan elérni, ha jól emlékszem).
10 napot tervezem Milosra és ebből 5 napra lett volna autó bérelve.
A kaja nem húzós - szerintem. Mi reggelire péksütit eszünk, plusz tea, kávé, amit a szálláshelyen is el lehet készíteni. A nagy melegben az ebéd többnyire valami gyümölcs, de ha éhesek vagyunk, akkor egy tiropita, vagy girosz pitában belefér. Vacsizni mi tavernában szoktunk, de én azt látom, hogy elsősorban az ital drága és nem az étel.

Amin szerintem nem lehet spórolni, az a repülőjegy. Ha szerencsés vagy, akkor adódik olcsón, akciósan, ha nem, akkor bizony húzós is lehet...

Nagyon szurkolok Nektek és remélem, hogy sikerül eljutnotok Milosra!!!

# 1530
Hlimicsura
Aktív fórumos
Aktív fórumos
91 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#159065 Üzenet linkje2011-03-27 21:30:48  Re:

[quote="babar"]Ez jó ötlet hlimicsura, de 3 robogó árán már van autó is.Vagy nem?
ha 3-an jönnek akkor 2 robogó is elég
amúgy fogalmam sincs mennyibe kerül

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 101 102 103 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu