Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 102 103 104 ... 113 114 115   >
Üzenet
  Verka | #156840 Üzenet | 2011-02-20 20:55:10 | Válasz a #156839. hsz-ra
Hú... azt hiszem, akkor nagyon foglak irigyelni! icon_smile.gif
  Kokszi | #156847 Üzenet | 2011-02-20 21:26:02 |
Szia Macsosz!

Nagyon nehéz a választás megértem az aggodalmadat.
Ráadásul Tolo nagyon a keleti oldalon van, én nem tartom a legjobb megoldásnak.De itt van a csodás Nafplio és Epidauruszi színház. Én ezeket Mükéne elé sorolom. 1992-ben voltam először Nafplioban , akkor még más volt a város . De még ma is igen komoly vonzereje van számomra.
A többi vonzó úti cél elég messze van.
A Voidokilia öblöt a kastroval és visszafelé Olympiát is útba ejtve,egy hajnali indulással és késő esti hazaérkezéssel talán meg lehet oldani. Közben sajnos átrobogsz egy gyönyörű tájon.Ha nem fér bele egy napba akkor én a Voidokiliás utat választanám ,több más természeti szépség is van ezen az útvonalon .
Ami szerintem kihagyhatatlan az Mystra. Toloból 4 óra alatt oda lehet érni. Tehát hajnali indulás Mystrába,onnan tovább Kardamylibe,a félsziget egyik legszebb útján. Itt a régi városban egy rövid séta. Stoupában vagy a környéken megszállnék egy éjszakára. Másnap bejárnám a Manit. Délután Gythio érintésével vissza Toloba. Nálam ez az út első a sorban. De ehhez kell két nap.
Nagyon tényszerű voltam most. Aki már járt erre felé az tudja,hogy mennyi csodát írtam le igen röviden.
Szerintem írd le a te vágyaidat,rangsorodat. Így könnyebben fogunk tudni segíteni.
Szia,kokszi
  Macsosz | #156894 Üzenet | 2011-02-21 21:05:12 | Válasz a #156847. hsz-ra Előzmény #156847
Kokszi icon_smile.gif

Röviden: MINDEN icon_exclaim.gif icon_lol.gif

Nem tudok rangsort,tényleg minden érdekel icon_exclaim.gif -bár tudom,1 hét az semmi.
Krétán is bevállaltuk a hálózsákos ottalvást Matala kedvéért-ez nem gond!
Csak a maradék őt nap legyen elég a többire icon_rolleyes.gif
Az infók közt bolyongva arra jutottam,tényleg semmit nem szeretnék kihagyni!
Visszatérni meg nem tudom,mikor lesz módunk.Őszre befizettünk Santorinire.
...és annyi még a sziget...!
Köszönöm a Te sorrendedet,remélem más is segít majd itt az oldalon,hogy meglegyen az ututervem,mire indulunk.
Mindenképp magam döntök majd,de eddigi utjaink során is sok segítséget kaptam a látnivalók és útvonalak terén a Hellaszon icon_razz.gif icon_exclaim.gif

Köszönöm Mindenkinek,Macsosz icon_smile.gif
  Triznyak | #156909 Üzenet | 2011-02-21 23:01:40 | Válasz a #156894. hsz-ra Előzmény #156894
"Nem tudok rangsort,tényleg minden érdekel icon_exclaim.gif -bár tudom,1 hét az semmi."

Nos, ha a Peloponnesosról van szó, (mi másról lenne itt icon_smile.gif ) akkor valóban nagyon kevés az 1 hét. Szerintem képtelenség bejárni a félszigetet ennyi idő alatt kapkodó rohanás nélkül. Úgy meg nem az igazi. Eddig eltöltöttem ott 3 hetet, de még nem láttam mindent. Igaz, én nem ütemterv szerint jártam be, és vannak helyek ahol jólesik leülni és csak bámulni a tájat a tengert és nem törődni az órával, a múló idővel. icon_smile.gif
  Verka | #156910 Üzenet | 2011-02-21 23:05:18 |
Szia Macsosz itt is! icon_smile.gif

Szóval folyt. a Tolo topikból:

macsosz írta:
előbb
Tolo icon_exclaim.gif
Megint csak a "gondok" icon_rolleyes.gif -mit nézzünk meg,az hány km,autókölcsönzők,
ami kimarad azt mikor...stb-de imádom icon_lol.gif
Megint a beszámolód lesz az utikönyvünk! Egy másik oldalon találtam rá,teljesen véletlenül.A stilusodat azonnal felismertem így belemerültem azonnal! Tetszik a berajzolt térkép-nagyon vizuális!-és bejárhatónak tűnik!

Igen, hasonló cipőben jártunk két éve, mint Ti most, ott volt kb. egy hetünk, vagy talán még annyi sem, és azt kellett beosztani a Peloponnészoszra. Igaz, nekem annyival könnyebb volt, hogy én biztos voltam abban, hogy visszamegyünk még majd a másik oldalra, így egyből le tudtam felezni a területet, és csak a keleti részekre koncentrálni, ami viszonylag közel van - nekünk Athénhoz, nektek meg - Tolóhoz. Így lett bejárható tényleg.

Kokszi nekem is ajánlotta a messzebbi tájakat, de én akkor ellenálltam a csábításának - és inkább visszamentünk tavaly, hogy hosszabb időt tölthessünk az általa annyira szeretett helyeken. Éppen most írom a beszámolót a tavalyi utunkról is, már a végén járok, nemsokára az is olvasható lesz. Szeretném befejezni mindenképpen még a mostani indulásunk előtt, tehát két héten belül.

Írás közben sokat nosztalgiázok, meg nézegetem a fényképeket, és - ezt még Kokszinak sem mondtam, de majd olvassa ő is icon_smile.gif - azt kell, hogy mondjam, hogy valahol nagyon igaza van, hogy annyira beleszeretett abba a vidékbe... Konkrétan most a Maniról beszélek. Ahogy az utóbbi hetekben újraélem írás közben az ott töltött napokat, most jövök csak rá, hogy hát bizony, bizony, engem is nagyon megfogott... Lett ott olyan kedvenc helyünk, ahová tervezzük, hogy majd egyszer, amikor már lenyugodtam én is icon_biggrin.gif, és nem körutazásaink lesznek, hanem egy helyben ülős, lustálkodós nyaralásaink, akkor majd visszatérünk, és csak csendben élvezzük a mindennapok egymásutánját. Képzeletbeli listánkon gyűjtjük az ilyen helyeket, de mindezidáig csak nagyon kevés került rá... (aztán az már más kérdés, hogy mondjuk 20 év múlva azok a helyek mennyire fognak még mostani önmagukra hasonlítani...)

Pedig mi elég rossz időszakban voltunk ott, augusztus közepén, és mindenhol nagyon sokan voltak. Kokszi, Vojandi és a többiek, akik előttünk ott jártak, el sem tudják szerintem képzelni, hogy egy-egy helyen mi mennyi embert láttunk... amikor pl. a Voidokiliára értünk, majdnem visszafordultam, kis túlzással kb. olyan tömegesnek képzelem Paraliát, mint amit mi akkor ott láttunk. icon_biggrin.gif Meg is fogadtam, hogy ezentúl minden követ meg fogok mozgatni, hogy még csak véletlenül se augusztusban menjünk... De a Mani még ebben az időszakban is nagyon hatásos és megkapó volt... (igaz, az azért a Voidokiliától kicsit arrébb is van... icon_smile.gif)

Kicsit elkalandoztam, bocs... szóval a lényege annak, amit mondani akarok, hogy ha úgy gondolod, hogy soha többet nem mentek már vissza, vagy kicsi az esélye, hogy egyszer olyan útra menjetek, hogy nem irodánál foglaljátok a szállást, tehát ha ez egy ilyen "most vagy soha" út, akkor nagyon érdemes Kokszi javaslatán elgondolkodni, és legalább egy napra belekóstolni a Mani világába. Olyan különleges része ez a Peloponnészosznak, egy olyan külön világ, amilyet máshol nem találsz. Nem ragozom tovább, majd meglátod a beszámolómat. Az elkövetkező 4 hónapban még tutira elkészül. icon_razz.gif

macsosz írta:

De van még 4 hónap az utitervre icon_exclaim.gif icon_evil.gif
Látom,Ti mindjárt indultok-hova ilyen korán icon_question.gif icon_wink.gif

Még tavaly nyáron sikerült a Malév minden eddigi legakciósabb repülőjegyét kifognunk, így megyünk most el egy hosszú hétvégére Athén környékére. (Remélem, hogy sikerül egy kis meleget hazahozni onnét, mert jó lenne, ha hóesés helyett már itt is kezdene tavaszodni... icon_smile.gif) Önmagunkat nem megtagadva nagyrészt romokat fogunk nézni - leszámítva a hétfői napot, amikor minden ilyesmi zárva van. De azt hiszem, akkorra is fogunk tudni programot találni... icon_smile.gif
  Triznyak | #156911 Üzenet | 2011-02-22 00:58:57 | Válasz a #156910. hsz-ra Előzmény #156910
".....szóval a lényege annak, amit mondani akarok, hogy ha úgy gondolod, hogy soha többet nem mentek már vissza,....."

icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Először és előtte én is úgy gondoltam. Aztán visszamentem és most bánom, hogy a múlt nyáron máshová mentem. Engem "rabul" ejtett az a vidék és ahogy az ott jártak szavaiból kiveszem, nem vagyok vele egyedül. icon_smile.gif De ezt valószínűleg csak az érti meg, aki már átélte.
  Verka | #156920 Üzenet | 2011-02-22 10:18:49 | Válasz a #156911. hsz-ra Előzmény #156911
icon_smile.gif Értelek, de... a Peloponnészosz legnagyobb részét sztem csak úgy érdemes/lehet jól felfedezni, ha nem irodával megy az ember. (Leginkább azért, mert Magyarországról csak Tolóba visznek oda.)

Hol voltál tavaly helyette? icon_smile.gif
  Busaianiko | #156958 Üzenet | 2011-02-22 21:14:14 | Válasz a #156920. hsz-ra Előzmény #156920
Verka, idén én is így jártam, ahogy írtad, hogy mivel sok helyre nem jut idő, így csak a Toló közeli helyekre koncentrálok és mivel még úgyis visszamegyünk, akkor fogjuk a többi, általatok ajánlott gyönyörű helyet bejárni. De már ennek is örülök, hogy legalább már odajutunk!

Már tényleg nagyon közel van az utazásotok, nagyon irigyellek!! Biztos nem fogtok unatkozni hétfőn sem, ahogy ismerlek! icon_biggrin.gif
  Triznyak | #156961 Üzenet | 2011-02-22 22:13:31 | Válasz a #156920. hsz-ra Előzmény #156920
"a Peloponnészosz legnagyobb részét sztem csak úgy érdemes/lehet jól felfedezni, ha nem irodával megy az ember."

Hümmm, mi az az iroda?? icon_wink.gif icon_wink.gif

"Hol voltál tavaly helyette?"

A szárazföld nyugati oldalát jártam végig, Syvota és Preveza között, az Acheron folyót a felső völgyével, Artát, a Poumaribu tavat és az Amvrakikos öböl egy részét.
De bevallom, engem pl. Parga nem hatott meg, továbbra is az a véleményem, Görögország a Korinthoszi csatorna után kezdődik. icon_smile.gif icon_smile.gif
  Macsosz | #156962 Üzenet | 2011-02-22 22:15:21 | Válasz a #156910. hsz-ra Előzmény #156910
Szia Verka icon_biggrin.gif

Azt hiszem visszamenős hely lesz ez is,mint Kréta!
Gyűjtöm az infókat és kiválasztom a programokat,ami nekünk is megfelel.Egy biztos:unatkozni vagy a fenekünkön ülni egy percig sem fogunk!Holt fáradtan,de szinte feldolgozhatatlan mennyiségű élménnyel jövünk majd haza.
Addig bújom a térképeket,míg a legtöbb lehetőséget ki nem hozom az egy hétből! Végig futni azért nem akarunk.Legalább fél örára leülünk majd egy-egy szép helyen icon_wink.gif
Nektek nagyon szép utat kívánok sok eseménnyel hétfőre is icon_exclaim.gif icon_biggrin.gif

Macsosz icon_biggrin.gif
Ja...kalandozz csak el nyugodtan-mindig fontos infók vannak a kitérőidben!
  Verka | #156967 Üzenet | 2011-02-22 22:38:23 | Válasz a #156962. hsz-ra Előzmény #156962
Anikó, Macsosz,

jól gondoljátok mindketten, hogy visszamenős hely lesz a Peloponnészosz is! icon_smile.gif (Végül is elég csak ránézni a térképen, már a mérete is... icon_smile.gif) Mindenféle erőlködés nélkül, kapásból össze tudnék állítani egy két-háromhetes sűrű programot csak olyan helyszínekből, ahol mi nem jártunk az elmúlt a két nyaralás alatt, pedig biztos jó lehet(ett volna)... icon_smile.gif

De ne legyünk telhetetlenek, örüljön annak, hogy ez is jut! icon_smile.gif

Köszönöm a jókívánságot, már nagyon várom az indulás napját! icon_smile.gif
  Verka | #156968 Üzenet | 2011-02-22 22:49:36 | Re:
Triznyak írta:
Hümmm, mi az az iroda?? icon_wink.gif icon_wink.gif icon_smile.gif

icon_razz.gif icon_smile.gif

Triznyak írta:
A szárazföld nyugati oldalát jártam végig, Syvota és Preveza között, az Acheron folyót a felső völgyével, Artát, a Poumaribu tavat és az Amvrakikos öböl egy részét.
De bevallom, engem pl. Parga nem hatott meg, továbbra is az a véleményem, Görögország a Korinthoszi csatorna után kezdődik. icon_smile.gif icon_smile.gif

Hm. Idénre három dolog között tipródom. Nagyjából. icon_smile.gif Az egyik ez a rész + a Zagorohoria a Vikosszal.

Parga egy tourist resort, de annak szép, nem? icon_smile.gif A titok abban van, hogy ne várj mást egy helytől, mint amit adni tud... icon_wink.gif
  Kokszi | #157585 Üzenet | 2011-03-03 17:57:51 |
Szia Verka!

Lassan indulsz az idei első görög útra. Az indulás előtt még ígértél nekünk valami szösszenetet a félszigetről. Hogy áll a beszámoló?
  Verka | #157587 Üzenet | 2011-03-03 18:10:32 | Válasz a #157585. hsz-ra Előzmény #157585
Szia Kokszi!

Amit ígértem, betartom, még akkor is, ha nem alszom a hétvégén! Már csak az utolsó nap van hátra, úgyhogy be fogom fejezni - vasárnap éjjelig legkésőbb! icon_smile.gif Jövő héten olvasható lesz!
  Mediterraneo | #157609 Üzenet | 2011-03-03 20:22:45 | Válasz a #157587. hsz-ra Előzmény #157587
Kedves Verka! Én is nagyon várom!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 102 103 104 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu