Úgy örülök, h rátaláltam erre az oldalra!!!
Én imádom Paraliát, egyszer már jártam ott 1998-ban a szüleimmel, akkor 12 éves voltam...Idén barátommal megyek, immár 20 évesen. Paralia biztosan egy másik arcát fogja mutatni!
Már alig várom az utazást!!! Busszal megyünk az Ibusz szervezésében, aug. 27-én indulunk, és a Villa Aegonban szállunk majd meg. Van vki, aki ebben az idõpontban indul?
Igaz, h sok a medúza?
Késõbb még biztos visszalátogatok ide, és írok is!
Mi augusztusba megyünk Görögországba. Egy hetet Parálián, egy hetet Tolon töltünk.
Parálián a Manos apartmanban, Tolon pedig az Ammosban lesz szállásunk.
Érdeklõdöm, hogy esetleg tudtuk-e ezekrõl a szállásokról valamit?!
Sajnos azt kell, hogy írjam a medúzákkal kapcsolatban, hogy elég sokan vannak. Legalább 4 medúza csípéses paraliai esetet hallottam!
De ez ne vegye el a kedvedet Paraliatól!!!
Aladina!
Igen, van. El kell kerülni õket. Engem még nem csíptek meg szerencsére, de akit megcsíptek, azt mondták hogy a darázs és a csalán csípés keverékével ér fel egy medúza csípés. Biztos nem lehet kellemes. Gondolom valami Fenistil gélszerûség jó lehet rá, az hûsítõ és gyulladáscsökkentõ.
Tavaly az egész család, és én is közelebbrõl megismerkedtünk a mezúdzával. A vízbe nem is éreztem, hogy valami megcsípett. Amikor kijöttem a partra, akkor láttam, hogy piros csíkok vannak a testemen, azt se tudtam mi az még nem mondták ott a többiek. Annyira nem vészes, inkább viszketett, mint fájt. Természtesen utána elkerültük õket amennyire csak lehet, mert sok kicsi sokra mehet azért. Ezek kék medúzák voltak. Amikor felmentünk a szállásra, akkor fenistillel kentem be a gyerekeket és magunkat. Másnapra már nyoma se volt.
A Jóbarátokban volt egy ilyen rész, mikor Monikát megcsípte egy medúza a tengerparton és Chandler látott egy sorozatot az ilyen állati csípésekrõl...a megoldás le kell pisilni
Estella köszi a választ!
Aladina pont elkerüljük egymást Szerinted jó idõ lesz szeptember elején még?
A medúzáknak nem örülök...majd elkerüljük õket, ha látunk medúzát, biztos nem megyünk a közelébe :S csak nehogy alattomosan lopakodva, észr evétlen csípjen meg egy!
Amikor szüleimmel voltam kalózhajókiránduláson, akkor testközelben láthattunk az egyik szigeten medúzákat, apa meg is fogott felfordítva egyet a kocsonyás részénél. De én látni sem akarom ezeket az állatokat!!!
Szeretném megkérdezni, hogy volt e valaki a Zeusos "Jorgos" nevû apartmannban? Végül is érdekelne minden ami vele kapcsolatos! Igazábol már befizettünk rá de jól jönne minden info!
Legutóbb 2000-ben jartam Paralian s akkor egy "galaxidis" nevûben voltunk!
Mondanom sem kell az Super volt!
Azóta nagyon sok helyen jartam/ Horvát, Spanyol, Olasz/ de egyik sem ért fel vele.
Hatnaba!
A jó idõ szerintem meglesz Szeptemberben ott még 25-30 fok szokott lenni. Persze nem kizárt egy-két nap rossz idõ se, de akkor lehet kirándulni. Én meg amúgy sem bírom a 40 fok meleget. Ha visszább olvasol itt a fórumon, valaki írta, hogy szept. közepén kifogtak egy rossz idõs hetet, de akik utánuk mentek, azoknak meg ismét kánikula volt... úgyhogy ez lutri
(Amúgy mi nászútra megyünk oda )
Én beleültem egybe, életem elsõ tengerparti nyaralásán még évekkel ezelõtt Stavrosban. Az idegenvezetõ bevitt a gyógyszertárba és ott fenistil gélt adtak rá. Az enyhítette a viszketést. De ülni sokáig nem tudtam....