#779872008-08-21 19:56:44 tranzit szállás NIS mellett
Szia H.apci!
Most érkeztünk haza és odafelé kipróbáltuk a szállást:
Nis-tõl 11 km-re van egy aranyos kis termál fürdõs hegyi faluban.
A 10 EUR/fõ árért kaptunk egy 2 ágyas szobát, fürdõszoba mellette volt,csak mi használtuk,TV, terasz volt még hozzá.
Megérkezéskor kávéval és hideg üdítõvel fogadtak,majd reggel elutazáskor megint jött a kávé.
Nagyon kedvesek voltak a házigazdáink, angolul tudtunk beszélni velük és szép tiszta volt a szállás, mindez kettõnknek összesen 20 EUR-ért.
Ajánlom mindenkinek!
Én most írtam erre a szállásra e-mailt németül és 10 perc múlva visszagigazolta angolul a foglalást /német nem megy neki/. Valóban 10 EUR/fõ/éj.
Citrus21
Köszi! De továbbra is kérdésem, hogy mi 10 Euró/fõ; a kétágyas szoba, vagy pl. egy 4 fõs apartman, stb.? Reggeli, egyéb kaja? Nekem nem sürgõs, ráér amikor visszajöttök, de hátha valakinek...
ejjha, ez nagyon jól hangzik, szerintem hazafelé igénybe is tudnánk venni, pont jó helyen van. a "parkoló, biztonságos, 10€" szavak gyõztek meg leginkább. reggeli is van vajon? várom a tapasztalatokat... egy 3,5 hónapossal megyünk, odafelé éjszaka, de visszafelé muszáj lenne megszállnunk valahol félúton.
Tudnál kicsit többet is írni róla, mert amint látom van apartman, studió és szoba is. Mi volt a 10 Eurós és hány fõs egységnél jött ki ilyen összegre? A többi árat is tudod? Angolul vagy németül kommunikáltatok? Elõre foglaltál?
Nagyon köszi a szállás infót NIska Banja-nál! Már írtam is e-mailt nekik!
Pont jókor írtál, mert hétfõn indulunk és akkor hétfõ estére itt tudnánk pihenni!
Nagy köszi érte!
Citrus
Szeretnénk odafelé 1 éjszakát eltölteni Nisben vagy Skopjeban! Vki tudna ajánlani szállást ill. hogy hol érdemesebb inkább megszállni?
köszi elõre!
Mi Pozsonyból mentünk autóval Nei Poriba és Nis mellet szálltunk meg (Ni¹ka Banja), ez kb. 800 km megtétele után volt. Könnyû megtalálni és nem nagy kitérõ (kb. 30 km). Nagyon jó, tiszta, rendes szállás. Biztonságos - a kocsival az udvarban lehet parkolni. Az ára 10 €/fõ volt.
Elsõsorban Korfura, Kefaloniára, Lefkadára, Zakynthosra kocsival utazóknak lehetnek érdekesek ezek a tranzitszállás-lehetõségek:
Július 17-én indultunk Kefaloniára autóval, az elsõ napon Ioannina-ig jutottunk. A tóparton van kemping, ott csak sátrazni lehet, de van egy KEKOP nevû ifjúsági szálló szintén a tóparton, ahol olcsón meg lehet szállni. Ioanninában elsõsorban hotelek vannak (mi ezeket találtuk), ezek klasszikus hotel áron kínálnak szobákat. Érdemes viszont az Ioannina-val gyakorlatilag egybeépült Perama faluban szállást keresni (ROOMS TO LET), itt biztosan tudnak segíteni és borzasztóan kedvesen fogadják a fáradt utazót. Mi itt béreltünk 4 fõre egy 3 ágyas szobát fürdõszobával, terasszal, lenti közös konyhával 40EUR-ért egy apartmanházban, ami gyakorlatilag szinte üres volt. Mivel korán indultunk tovább elérni a kompot, a kulcsot letettük az asztalra és mentünk - így kérték a nagyon kedves "háziak".
Visszafelé Methoniban (Thessaloniki alatt) keresgéltünk este fél 9 körül, borzasztóan kedvesek voltak itt is. Methoniban van a Fotini Studios nevû hely Fotini Studios, ahol nagyon kedves a tulaj, de tele volt, ezért Makrigialosba irányított, ahol a Lefteris apartmanházban kaptunk egy nagyon egyszerûcske szobát 45EUR-ért. (Lefteris)
Sziasztok, interneten foglaltam szállást Kalambakaban (Meteorák lábánál ), 45 EUR/3 fõ, tiszta, kultúrált apartman a Meteora Garden Campingban. Mi 2 éjszakát voltunk, elsõ nap pihi, második nap a kolostoroké volt, onnan kb. 2 - 2.5 óra Igoumenitsa.
Tavaly Toloba mentünk, akkor Platamonason szálltunk meg, egy tengerparti campingben -nem emlékszem a nevére- de a E75-ös úton ki van táblázva. Ott 40 EUR/3 fõ volt, viszont bungalow, és ott nem volt saját fürdõszoba, csak WC. (Gondolom, ha nem ott kerestük volna helyben, hanem elõre foglalunk, akkor még találunk ott is olyat, ami fürdõszobás)