Cilla! Szerintem nagyon sok jó információt írtak már az elõdeink (Trompos, Andra, Vio, és a többiek), mi talán már nem is tudunk többet, hiszen ezeket az infókat használtuk mi is. Azért majd gondolkodom, mi lehet még hasznos, fontos.
Nagyon örülök, hogy hasznos infókkal tudtam szolgálni.
Megtaláltátok a kis ösvényt, ami a partra vezetett?
Ugye azért nem volt olyan vészes a távolság a városig?
Mesélj, mesélj, mindenre kíváncsiak vagyunk!!!!
Tudom, hogy munka mellett nehéz most ilyesmire idõt szakítani, de kivárjuk, csak ne tûnj el!
Szia Wéreb! Örülök tényleg, hogy minden jól sikerült! Nekünk az odaút azért tûnt nagyon hosszúnak, mert a végén, amikor már egyébként is fáradtak voltunk, többször is eltévedtünk. Bekeveredtünk Ioanninába, elég nehezen sikerült visszatalálni a pályára, aztán arról ismét korábban lejöttünk, mint kellett volna, és újra eltévedtünk.
Még szerencse, hogy a fiam talpraesett volt, és ha kellett még a rendõrségre is bement -egy kisebb faluban- útbaigazítást kérni. Nekem már nem volt erõm se hozzá!
Aztán mikor odaértünk, és megláttam a szállást, az még rátett egy lapáttal, szóval ezek miatt írtam neked, hogy kiborultam. De másnap már sokkal derûsebben láttam mindent, és nem foglalkoztam a negatív dolgokkal, csak a kis "ékszerdobozzal" (ahogy írtad) és a csodaszép tájakkal, az emberekkel. szóval minden feledtette a kellemetlenségeket!!! Örülök, ha nektek meg nem is voltak!! Az az igazi!!!
Mi már 6-kor elindultunk Pargáról, de ha tudom, hogy már 7 körül ottvagytok, lehet, hogy érdemes lett volna várni egy kicsit. Viszont így is elég késõbn értünk Makrigialosra, délután 3-kor, úgyhogy ha még beszélgetünk is, akkor lehet, hogy azt ki kellett volna hagynunk! Viszont a pihenés meg jólesett, és az ebéd. Utána már sokkal rövidebbnek tûnt a hazafelé vezetõ út. De mindenképpen jobban sikerült, mint odafelé!!!
Remélem a munkád mellett azért lesz lehetõséged pár fotóval megörvendeztetni minket!!??? Nagyon várjuk!! Szerintem nyugodtan mondhatom a mások nevében is.
Szia Wéreb!
Nagyjából mindkét fórumot átolvastuk (index is), és lassan mindent tudunk, ami elõre tudható. Inkább olyanokra lennék kíváncsi, hogy milyen meleg a tenger (szeretek búvárkodni), és azért ilyen késõn is van-e még nyüzsi a városban meg a parton? Többször is nyaraltunk már októberben, egyedül Sartin jártunk úgy, hogy minden nap egyre több bolt maradt zárva, az egy kicsit lehangoló volt (de csak egy kicsit).
Egyébként a Sakisba megyünk, nem akartam már elcserélni, végül is senki nem szidta, a sétát meg kibírjuk. Bicajjal sokat kéne felfelé tekerni (az nem nagyon megy, akkor marad a robogó)?
Cilla! Mi is a Sakisban voltunk, elõször a Zakariást foglaltuk ugyan le, de nem bántuk meg a cserét, inkább a stradhoz akartuk közelebb lenni, este meg mindig volt idõ arra, hogy megtegyük a sétánkat a belvárosba. Hát ami azt illeti igencsak pakoltak az utolsó hetünkön már a vizisportosok, a parti vendéglõk közül is voltak már akik bezártak, este pedig alig volt vendégük. Mi is inkább esténként a belvárosba mentük vacsorázni. Szerintem a parti vendéglõk egyébként is drágábbak voltak és sajnos a boltok is. Ezért amikor autóval (bérelt) kirándulni mentünk útközben nagyobb bevásárló központban bevásároltunk. Csak a friss kenyeret és tejet vettük már közeli boltban, nekünk a legszimpatikusabb volt, ami közel volt a Sakishoz a Mangó Clubtól balra esõ volt, itt friss kenyeret és péksüteményt lehetett kapni, nekem a mazsolás csiga nagyon ízlett. Eredetileg augusztusban szerettünk volna menni, de az idegenvezetõ azt mondta ne bánjuk, mert akkor nagyon nagy volt a tömeg, most már kedélyes volt a belváros és a strand is, bár még mindig voltunk elegen. A hajó kiránduláskor is nagyon lazán voltunk a fedélzeten, nem kellett tülekedni fényképezéskor, nem úgy mint ahogy többen is panaszkodták elõttünk, hogy mint a heringek, annyian voltak. Ali Pasa várához vasárnap mentünk a 5 órai járattal, az viszont tele volt, jó hogy korábban mentünk ki jegyet venni. Nagyon hangulatos a kis vonat, de az idõ nekem kevésnek, kicsit rohanósnak tûnt, ezért mégegyszer nem mennék vele. Több idõt is el tudtam volna tölteni, hiszen a látvánnyal nem tudtam betelni. Sajnálom, hogy nem akkor mentünk, amikor az autót béreltük. Most hirtelen ennyi.
Anikó! Tényleg nem tudok rosszat mondtani, az már tényleg csak szõrszál hasogatás lenne. Nekünk a Sakis megfelelt, biztos volt jobb is, a fürdõn volt ablak, szúnyogháló, egyébként meg vittünk elektromos szúnyogriasztót, ez hasznos volt, az edények is elegendõek voltak, hiszen mi csak a reggelit készítettük ott, egyébként a fõ étkezést meg megoldottuk valamelyik tavernában. Ágynemût és törölközõt az elsõ hétvégén lecserélték, a házi nénitõl vettük a paradicsomot, paprikát (Andrá infoja szerint).
Andra! Igen megtaláltuk az ösvényt, tényleg nem volt így messze a part, most az ösvény tele volt mini ciklamennel, mint nálunk az ibolya úgy nyilik, nekem nagyon tetszett.
Biztosan gyönyörû lehetett a kis ösvény így kivirágozva!! A mi szállásunkon nem volt a fürdõszobán ablak, de engem nem zavar az ilyesmi, mert úgy sem nézelõdök fürdés közben.
Mi az 5-ösben voltunk. Végül is örültem, hogy ezt a szobát kaptuk, mivel keleti fekvésû volt és így délután nem fõttünk meg az erkélyen.
Sokan voltak a Sakisban?
Wéreb! Örülök, hogy ilyen jól sikerült a nyaralásotok, és hogy kirándulni is voltatok autóval!? Azzal azért jól szét lehet nézni!
A várban mi autóval voltunk fenn, úgy több idõnk volt jóval!
Én sem szoktam nagy igényeket támasztani az apartmannal szemben, amilyen az ár, olyan a szállás, de azért az idei kicsit meglepõ volt még nekem is, de szerencsére nem rontotta el a nyaralásomat!
Legjobban azért bosszantott, hogy azért a katalógusban kínálnak egy bizonyos apartmant, és az ember arra számít, azért foglalja le azt, és amikor egy teljesen mást, rosszabbat kap, ugyanannyi pénzért, mint a másik, az kicsit bánt.
De akár még oda is elindulnék újra, csak ott lehetnék!!!