A skiatosi hajókirándulásra nem a paraliai kikötõbõl indul a hajó.Célszerûbb az utazási irodánál befizetni.Õk visznek el busszal(kb.1 óra)a kikötõbe.Ellátás nincs,kivéve ha a hajóskapitány nem fog halat,bár attól nem kell elájulni.De útközben lehet enni-inni saját költségre. Amúgy nagyon tuti.
Parálián a fabodéba csak a kalózhajót lehet foglalni, az tavaly 8 euró volt, sajna a sikatost úgy ahogy írják itt mások is, csak irodán keresztül lehet foglalni, akik nem autóval vannak kint. A Pieria travel kinti irodát tudnám javasolni, õk nagyon jó szervezõk, magyarok dolgoznak ott, így lehet mindent megkérdezni.
A szervezett utakat csak azoknak tudnám ajánlani, akik nem autóval vannak kint. Egyénileg, egyrészt olcsóbb ha magatok mentek, és annyi idõt lehet eltölteni pl. a Meteóráknál amennyit szeretnétek, nem egy rohanás az egész. Az éttermet is amit szervezetten ajánlanak, állítólag nagyon pocsék ételt adnak a turista elé. A Meteórák környéke pedig csodálatos, érdemes jobban szét nézni.
Szia Hermione!
Mi tavaly 19 napot töltöttünk Paralián, de mi csak szombaton voltunk a Kateriniben a piacon. Mikor saját szervezésben átutaztunk Katerinin, Theszaloniki felé, szerdán nem láttunk piacot. Én csak ezért írtam a szombatot.
Γεια σου
én már nagyon várom a nyaralást mivel kiderült hogy paráliára megyünk én még csak egyszer voltam de anyukámék már 4 szer kétszer autóval kétszer busszal de most úgy néz ki hogy busszal megyünk hány óra az út?
ja és már tanulok görögül és már nagyon várom
hogy használhassam a tudásom
Hello Olimpic Beach!
Parálián elég hamar ott vagytok. Azt tudom mondani, hogy a határokon is múlik a dolog. Nekem volt, hogy több mint 24 óra volt, mire odaértünk, mert az egyik határon simán félreállítottak minket a busszal és várakoztattak több, mint 3 órán keresztül csak úgy, ilyenük volt. Ha nem vagyok ilyen pechesek, akkor tizenpáróra alatt megjárjátok! Aztán húzzál bele a görög tanulásába, hogy aztán tényleg tudd használni a nyelvtudást. Kint biztos értékelni fogják!
helo
köszi meglessz az szerintem jó mert legalább busszal több idõ van a tájban gyönyörködni, nameg az is igaz h nagyon értékelik ha beszélnek a nyelvükön ti hová mentek nyaralni?
Látom már sokan lázasan készültök az útra! Fõleg TE Diszi!!! Én is mindig átfutom a fórumot, minden ötletet szívesen veszek, igaz nekünk még messzebb van az utazás, de ideér az is. Most minden idõnket az esküvõnk szervezése köti le
Jó, hogy volt szó mennyi pénzt érdemes vinni, ezt akartam kérdezni én is... További jóóó készülõdést mindenkinek!
Köszi szépen Aladina!!!!! A készülõdésben nincs hiány! Az gond ha 2 hónappal az utazás elõtt már tudom hogy mi hogy meddig????? Végül is annyira nem készülõdünk...
Sziasztok!
Még nem írtam ide, csak rendszeres olvasó vagyok. Szeretnék kérdezni, hátha tudtok segíteni. Június 4-én megyünk Paraliára és szeretnénk Katerinibe busszal eljutni. Kérdezném, hogy hol kell majd leszállnunk, hogy lássunk is valamit a városból? Visszaútra hol kell felszállni és mennyi az annyi? Köszi!
Timur
Tavaly voltunk Paralián, kétszer is átmentünk Katerinibe busszal. Paraliáról szinte 10-15 percenként mennek a buszok Katerinibe. A buszmegállókban van jegyautomata, ott tudod megvenni a jegyeket vagy pedig valamelyik Tabakban, de mi mindig az automatából vettük, úgy emlékszem, hogy a piros színû jegy kellett és 1,10 EUR/fõ volt az ára. Kateriniben a templomnál érdemes leszállni, mert az a központ és ott kezdõdik a sétálóutca is. Kb. ha beértek Katerinibe a 3. vagy 4. megálló lehet a templom. De nem tudjátok eltéveszteni, a leszállást, mert a buszból, ha balra néztek, ott az a nagy görög templom, elõttetek a sétálóutca, s azt hiszem mindjárt a sétálóutca elején van egy McDonalds. Felszállni pedig az elõbb említett templom háta mögött tudtok, de azt is biztos meg fogjátok találni. De nem mindegy, hogy melyik nap mentek be Katerinibe, mert csak két nap vannak az üzletek este is nyitva. Délelõtt mindig nyitva vannak, és van egy héten két olyan nap, amikor este 6-tól is nyitva vannak kb. 10 óráig, az egyik nap a kedd, a másik pedig azt hiszem a péntek, de ez nem 100%, de úgy emlékszem. A kedd az biztos, mert mi akkor voltunk bent este. Hát ez sokkal elviselhetõbb volt, mert egyszer bementünk délelõtt, pedig korán elindultunk, de ott már fél 10-kor olyan hõség volt, hogy alig lehetett kibírni, igaz mi július végén mentünk. Nézzétek meg Katerini parkját is, mert állítólag nagyon szép, mi sajnos kihagytuk. És itt a fórumon írták, hogy melyik napokon van piac, állítólag oda is érdemes elmenni.
Dehogy gond!!! Én már februárban elkezdtem nézelõdni Paralia után, pedig csak szept.ben megyünk... Jobb mindent idõben elkezdeni, minél több infót összegyûjteni.
Hát igen! Már elég sok infóm van! De majd akkor lesz az igazi készülõdés ha majd vége a vizsgaidõszaknak!4 napig majd csak nyomtatok a netrõl! Meg persze innen is:)Nagyon várom! Remélem majd a buszon azért szerzünk jó kis utitársakat!