"A tompított lámpát és a gyerek ülést nem azért kell használni mert előírták. A saját biztonságunkért kell. Ez olyan mint ha azt kérdeznék kell-e illetve kötelező-e az utas biztosítás, a vontató kötél, a tűzoltó készülék. Lehet nélkülük menni de nem érdemes!"
Gyerekülés kapcsán előírásra lettem voltam kíváncsi, nem arra, hogy kell-e. Nem ugyanaz. Pld, 10.5 éves a fiam, aki 155 centi és 42 kg. Itthon 135 felett nem kell hátul, ha az öv a nyakat nem érintve biztonságosan halad. De lehet, hogy ott X életkor alatt kötelező így is, úgy is.
A tompítottal kapcsolatosan pedig azért érdekes a dolog, mert még jópár évvel ezelőtt a menetfényt nem fogadták el a szerbek, csak a tompítottat. Nem tudom, hogy most mi a szitu.
Tehát egyik témában sem a felelőtlenség, spórolás vezérel.
A fentieken felsoroltakon kívül a kocsiban van még 5 db láthatósági mellény (az utastérben) és a bikakábel is.
Igen, jól haladtunk a mo-i szakaszt kivéve, mert itt szakadt az eső és volt, hogy 70-nél nem lehetett jobban menni. A kapuknál és a határokon sem volt fennakadás, talán a görög volt a megszokottnál kicsit macerásabb, de 30 perc alatt azt is letudtuk. Persze mi szerdán mentünk, emlékeim szerint a vasárnap esti induláskor Röszke mindig legalább 1 óra volt, azért is tértem át a hét közepére. Persze lehet,hogy azóta jobb lett a helyzet.
Olvastam, hogy tegnap este, ma sokat kellett várni Röszkénél.
Mi egy vasárnap reggel lennénk a határnál, Tompa kb. + 1 óra út. Olvastam, hogy Röszkénél van másik határátkelő, ott ment már valaki, ott tényleg kevesebb a várakozási idő?
#2455162017-07-14 22:20:51 Válasz a #245504. hozzászólásra
Királyhalomra vagy a régi röszkei átkelőre gondolsz? A régi röszkeit elvileg ha jól emlékszem 2015-ben nyitották meg újra, hogy azóta mi van vele nem tudom. Királyhalmi átkelőt hívják Ásotthalom átkelőjének. Én sosem vártam annyira sokat Röszkénél, hogy megérte volna kerülöm bármerre is. Persze lehet csak szerencsém volt.
Nem tudom, hogy megvan-e szemelyforgalom elott nyitva a rendorsegi link alapjan nincs. Az biztos, hogy a regi 5-os uton kell menni:
http://prntscr.com/fvt24r
Röszke 2-höz időben kell odaérni, mert ha nem jutsz át 19 óráig, sorolhatsz vissza a nagy röszkei átkelőhöz. Szombat délután a várakozási idő 1 óra volt.
Járt valaki a Lamia -Larissa útvonalon?
Két utat dob a tervező, az E75 és az E65-öt. Az előbbit 30 km-rel hosszabbnak írja, de időben rövidebbnek.
Mi lehet az igazság, melyiken érdemes menni?
Tegnap éjszaka sikeresen haza érkeztünk. Kifele az út szeged M5 nagyon jól sikerült, indulás a határtól 18,30h érkezés görög határra 03,30.
Visszaút indulás 9,32h a görög határ érkezés röszke 18,50h határátlépés 19,39.
Megindult a Török vendégmunkások hada Röszkénél 4km volt a kocsisor.
A szerb fizetős kapuknál is hosszú tömött sorok voltak kifele.
Ajánlani tudom az alternatív utakat aki most indulna el kifele.
Bejártuk Görögország Thassos, Filippi, Kavalas, Athos , Sitonia környékét. Az árak az alábbi ként alakultak dízel olaj 1,19-1,29 Eu közt.
Sör minőségi (nem lidli) 1,1-5 Eu ez a bolt és az étterem ill a part válogatta.
Frappe 1,5-3 Eu volt olyan hely ahol külön kellett fizetni a vízért volt olyan hely ahol beszámolták a vizet is
Éttermi árak giros pitába 2,5 2,9 Eu, gavros 5-7,5Eu, volt sült krumpli 2,5-3 Eu
Rák 7-9 Eu 2 személyes tál 27-29 Eu kenyér 0,8- 1,1 Eu. találtam egy helyet Stavrosban ahol a halas a megvásárolt halat kérésre meg is grillezte 3Eu-ért
Sziasztok!
Valaki esetleg utazott már úgy Görögországba hogy nem a saját autójával, hanem közeli családtagéval? Mert találtam egy ilyet: "A jogszabály ugyan csak arra az esetre teszi kötelezővé a meghatalmazást, ha harmadik országba utazunk, azonban javasoljuk, hogy amennyiben bármely EU tagországba utazunk, akkor is rendelkezzünk egy meghatalmazással."
Javasolják, de nem kötelező. Szerintetek akkor kell egy ilyen papírt írni, hogy a tulajdonos engedélyével használjuk az autót? Mert egyébként még eddig sose kérték a határon a forgalmi engedélyt. Köszi.