Nei Pori Leptokáriába elmehettek vonattal is. Nem kerül sokba a vonat. És a LIDL ott már megtalálhato....Én voltam ott robogóval. Nem nagy távolságra van a vasutállomás-Lidl távolság....
#2071882013-07-20 15:22:26 Válasz a #206629. hsz-ra
Kónyu!
Olvastam a kirohanásodat erről a hűtőtáskás alapanyag szállításról, nyílván ezt lehet agyatlanul is csinálni, de azért aki bele kalkulálja az utazás időtartamát az apartmanban található hűtő kapacitást, ha éjszaka mész akkor nincs olyan meleg, a kivitt okosan számolt (mit éri meg kivinni mi az ami jóval olcsóbb itthon) mennyiséget valamint azt, hogy csak pl: a húst fagyasztva szabad csak vinni akkor nincs ám romlott kaja, ez lesz 9. nyaralásunk és mindig vittünk ki pl: csirkemell filét fagyasztva a hűtőtáska aljára rakva, 20óra körüli menetidő alatt még soha nem olvadt ki, és szoktunk étteremben is vacsorázni, gyrosozni, kirándulások alkalmával meg úgy is étteremben kell enni, de azért 30-40 euro egyetlen étkezésre (3főre) azért nem kevés, délben általában úgyis kibirhatatlan a meleg a parton akkor felmegyünk és összeütjük a kaját és képzeld én még frappét is szoktam csinálni, meg volt olyan hogy vettem fagyasztott polipot és az apartmanban ellehetett készíteni, nem egy bonyolult dolog, egyébként valószínűleg az éttermek nagyrésze is fagyasztott alapanyagból "dolgozik".
Ha már egyébként apartmanba megyünk ahol van főzési lehetőség akkor miért ne használnánk ki? Mert ha nem akarnánk főzni ugye akkor szállodába mennénk.
Spórolni pedig nem akarok, de muszáj. Többek között ezért utazok autóval nyaralni mert mindent összeszámolva (3före) olcsóbb és kényelmesebb. Muszájból cseréltem le az összes villanyégőmet ledes fajtára, ezért veszek olyan mosóport, ami 40 fok alatt is tökéletesen mos, ezért van diesel autóm mert jóval kevesebbet fogyaszt az "olcsóbbikból", ezért beszélek skype-n, ezért választottam zérus díjcsomagot, ezért főzök otthon, ezért tekerem lejjebb a fűtést, ezért vásárolok a Metro-ban az Aldi-ban meg a Lidl-ben és nem azért mert jókedvemből éppen nem tudnék máshogy tenni. És vagyok olyan szemtelen, hogy az így megmaradt pénzt is nyaralásra költöm. Micsoda ostobaság ez, vagy mégsem?
Éttermi kajázásainkról egyébként tudnék én is jókat mesélni hamár annyira kiakadtál a fasirttól kb:10éve Korfun (utoljára) befizettünk fél panzióra egy hétre fejenként 25ezer ft volt a leves végig levesporból készült, a hét alkalomból 4-szer tészta volt, nem is beszélve arról, hogy a pincér úgy nézett ránk, "na megjöttek a menzások" háromnegyed órát kellett várni mire kihozta az ételt és mindezt 50ezer ft-ért (akkor még ketten voltunk) a másik szintén Korfu: Beach melletti (kivüről jól mutató) tavernába betértünk enni (éhesen) én sült tintahalkarikát kértem írd és mond összesen 5db tintahalkarika volt a tányéron hasonló mennyiségű sültkrumpli társaságában 9€-ért mikor megláttam azt hittem a pincér fejére borítom, éhesen hagytuk el az éttermet még valahova elkellett menni gyrosozni.
Legutóbb kaliber szerkesztette (2013-07-20 15:46:08), összesen 1 alkalommal
#2071892013-07-20 15:34:32 Válasz a #207180. hsz-ra
Sorry, de a héten Székelyföldön eszegettük az erdélyi étkeket és italokat. Nem vittünk magunkkal semmi kaját, és mégsem éheztünk
nei pori!
Nem tudok mit válaszolni a felvetéseidre, 2 malomban őrlünk, úgy látom, minden a dumcsiban felvetődött kérdést magadra vettél!
A lányom is külföldön él, mi is viszünk Neki túró rudit és Pick szalámit, ha meglátogatjuk! Mi itt az 1-2 hetes nyaralókról értekeztünk, mint mások is jelezték feléd! Aztán hogy ki tiltott meg Neked bármit is, azt én innen nem tudom megítélni Nem tudom, milyen eszmékről írsz, nem értem a millimétert sem, Nei Porin meg sosem voltam, nem az én világom, így Rád hagyom az iránta való rajongást, maradok a szigeteknél
Szóval nincs vitánk egymással, és az itt leírtak sem kötelező érvényűek, max. vélemények ütköztetnek, ha sarkosak is.
Én egyébként fordítva érzek: itthon hiányolok külföldön megszeretett étkeket, amikhez itthon nehézkes hozzájutni, mint Messinia is írta. De őszintén mondom, tőlem ehettek 2 hónapon át minden áldott nap csülköt vagy fehérrépát, esküszöm, nem zavar, csakhogy erről sehol sem volt szó!
Egyébként ha nyugdíjasak leszünk a nejemmel, lehet mi is kitolnánk 2 hónapra a nyaralásunkat (leveshez valót is vinnék magammal leveses lévén).
A hernyót és leveli békát meg esküszöm, nem értem, pedig arra szívesen reflektálnék!
Szóval arról egy történet, hogy Görögországban mennyire nem kellett tartani régen a lopásoktól.
2005-ben Asprovaltán nyaraltunk, egy ismerős pedig nem messze, Stavroson.
Megbeszéltük, hogy egyik nap átjön busszal hozzánk, és hogy ne kelljen keresgélnie megvárom a buszmegállónál. A déli busszal jött volna, de aki ismeri a görög közlekedést, azt nem lepi meg, hogy kb. 1/2 óra várakozás után telefonált az ismerős, hogy a déli busz még sehol (valószínüleg kimaradt) úgyhogy megvárja a következőt, ami kb. 1/2 óra múlva indul. Visszamenni az apartmanba nem érte meg, mert nem volt annyira közel, ezért gondoltam, hogy addig elmegyek nyalni egy fagyit a közelbe.
Mialatt ezen tanakodtam (márhogy mivel üssem el addig az időt) befutott a Thessaloniki-Kavala járat. Leszállt róla néhány ember, a sofőr kivette a csomagtartóból a csomagjaikat, és kivett még egy autóhoz való komplett kipufogórendszert szépen szakszerűen átkötve, becsomagolva, (de azért felismerhető volt) és egy kisebb méretű kartondobozt, ami szintén meg volt címezve valakinek, és látszott, hogy valamilyen elektronikai cég a feladó. Majd ezeket letette a megállóban lévő fa tövébe, és elment.
Az utasok szétszéledtek, én meg csak néztem, hogy vajon kié ez a két csomag. Egy darabig álltam ott, és csak lestem, de hát gondoltam nem az én dolgom, hogy őrizzem, úgyhogy elmentem fagyizni.
Majdnem 3/4 óra múlva értem vissza, mert azt beszéltük meg az ismerőssel, hogy telefonál, ha már a buszon lesz. A nem kis értékű csomagok ugyanúgy várták a gazdájukat a fa alatt, hogy jöjjön értük.
Sajnos úgy gondolom, hogy nálunk egy kopott cirokseprűt se lehetett volna ennyi ideig magára hagyni, ott pedig úgy tűnt, hogy ez egy bevált szállítmányozási mód.
Szóval értem én, hogy ma már szinte a világ minden részén fokozottan vigyázni kell az értékeinkre, de olyan jó volt, hogy eddig Görögország ebből kimaradt.
#2071962013-07-20 17:19:59 Válasz a #207188. hsz-ra
kaliber!
Sok igazságod van, a lényeg a mérték! Újból kihangsúlyozom, hogy én a mértéktelen mennyiségű dömpingtől (zsákos krumpli, karton tej) és a fagyasztott hústól irtózom! Zacskós leves szériatartozék, én is minden nap készítek magamnak frappét, és a mindennapjaimon sokszor spórolok, hogy az utazásainkon dőzsölhessek Persze ez is hektikus, ahogy öregszem, egyre gyakrabban engedek meg magamnak különféle luxust (ami valszeg csak nekem az, másnap nem biztos!), és ma már úgy vagyok vele, x év után ennyit megérdemlek Én azt elképzelhetetlennek tartanám, hogy este sétálgatunk a sétányon, érzem a finom grill és egyéb illatokat, és csak nyelem a nyálam, hogy majd eszem az apartmanban egy kis felolvasztott pörköltet - sorry, engem ettől a hideg kiverne. Az is más, ha egy komolyabb felszereltségű konyhájú szálláson lakik az ember, akkor én is többször grilleznék helyi cuccokat, leginkább a piacon vásárolt halfélékre, tengeri herkentyűkre gondolok, nem cigánypecsenyére vagy pacalpörköltre.
Szerintem itt mindenki érti, miről szól a polémia, csak mindenki védi a saját álláspontját. Kár ezt úgy felfogni, mint nei pori, hogy nehogy már neki bárki is megtiltsa, hogy mit egyen nyaraláson, ő csak azért is azt eszik, amit ő akar!! Hát persze, mindannyian azt tesszük, itt nem kell ezt bizonygatni, asszem csupa felnőtt írogat ide, természetes az önálló döntési jog
És ez még csak a kajálás volt, ugyancsak az említett kórházi brancs volt az, akik kiröhögték az egyik kollégájukat, aki a kérdésre, hogy hova megy (dél körül) azt válaszolta, hogy lemegy egy kicsit a partra. Ekkor jött az értetlen röhögés, hogy a múltkor már láttuk! Ők töltötték a teljes hetüket az apartman kertjében, ők sütöttek-főztek a maradék husiból búcsúebédet-vacsorát, ami egész nap a terasz asztalán várta a falatozni vágyókat
És ők még jól is érezték magukat, legalábbis elégedetten búcsúzkodtak 1 hét után, hogy a sarki ajándékboltban mindent megvettek, amit akartak
#2071972013-07-20 17:23:16 Válasz a #207196. hsz-ra
Ja, és még valami: eszembe nem jutna Görögországban befizetni félpanziót vagy teljes ellátást, kizárólag a nekem tetsző helyen ennék, és ha nem jön be, váltok!
Ja, és még valami: eszembe nem jutna Görögországban befizetni félpanziót vagy teljes ellátást, kizárólag a nekem tetsző helyen ennék, és ha nem jön be, váltok!
Teljes mértékben egyetértek, Kónyu, ennél már csak az all inclusive a rosszabb.
DE, mert itt is van "de": a 80 feletti szüleim, akik imádják a tengert, de már nem olyan nagyon mobilisak, egyikük sem merne külföldön autót vezetni, nem beszéltnek angolul (és persze görögül sem, mint mi a párommal), szóval nekik az all inclusive a nyerő.
Akik fiatalabbak és mégis ezt választják, nos, ezt érdemlik!
Sziasztok!
Ti nem aggódtok, hogy megveszitek a repjegyeket Göröghonba és mikor indulnátok kiderül, hogy sztrájk van a görög reptéren?Vagy a görög légitársaság sztrájkol? Ilyenkor mit lehet tenni?
Csak megfordult a fejemben.
#2072442013-07-21 12:34:59 Válasz a #207182. hsz-ra
Szia Unic!
Tényleg mehetnénk vonattal is, DE a jegyárusító "Úr, Hölgy" még egyszer sem volt ott a kabinjában. Lehet, hogy mi voltunk oly ellenszenvesek az Uram Józsival, hogyha messziről kiszúrt minket, hogy arra vettük az irányt, gyorsan bezárt és elmenekült. No ez nem a panasziroda! Idén bicajokat viszünk, és átbringázunk. Az én édes párom naponta 60 kilométert tesz meg, mivel "Tesco, Metro és más ilyen jellegű bevásárló központ" legközelebb csak Szeged érintésével található. A második kerületben élünk. Neki, ha nincs meg a harminc kilométere naponta (minimum), akkor már rinyál, és teljesen rosszul van. Nem tud elaludni, mert azt számolgatja, hogy mennyi kilométert "veszített" előző nap. Tehát bicajjal fogunk közlekedni NPoriban hat hétig, hála az én drágámnak. Ez jó is, mert a műtött térdem egy kissé mozgásban lesz. Mindenhogyan jó lesz! A bicajjal kevesebbet költünk, viszont a térdem.... hát azt nem tudom megjósolni.
Szeretettel: Neipori
Szerintem itt mindenki érti, miről szól a polémia, csak mindenki védi a saját álláspontját. Kár ezt úgy felfogni, mint nei pori, hogy nehogy már neki bárki is megtiltsa, hogy mit egyen nyaraláson, ő csak azért is azt eszik, amit ő akar!! Hát persze, mindannyian azt tesszük, itt nem kell ezt bizonygatni, asszem csupa felnőtt írogat ide, természetes az önálló döntési jog
Szia Kónyu!
Azt reméltem, hogy mégis megértesz, hogy várjuk a BARÁTAINKAT, akik két héttel utánunk jönnek. Mivel életünkben először ettünk csülkös lecsót, ez vált hagyománnyá nálunk. Ha ők érnek ki korábban azzal várnak minket, ha mi, akkor őket! Természetesen hűtött sörrel, borral, üdítővel, ki mit szeret. Sőt még fánkot is sütök. Csak azért, mert kedves barátaink. A feleség - mivel tudja, hogy imádom a lepcsánkát - ő azzal vár. Nem vagyunk egyformák. Ma már az Uram összevágott két csodaszép csülköt, mert mi érünk ki először, mi várjuk Őket a csülkös lecsóval. Ilyen dolgokból lesz hagyomány.
Szeretettel NeiPori
#2072522013-07-21 15:32:06 Válasz a #207242. hsz-ra
semmit. elvisznek mikor veget ert a sztrajk, ennyi. talan erre is lehet biztositast kotni, nem tudom. de max. ezzel tudnad vedeni magad sztrajk ellen, attól tartok. :/
#2073202013-07-22 10:42:31 Válasz a #207194. hsz-ra
Ezzel én is így voltam, hogy Görögországban nem lopnak, de kicsit ráfaragtam, mert nekünk az egyik bukósisakot lopták el a motorról, egy másik párnak pedig a fényképezőjét lovasították meg az idén... Változnak az idők ott is.
Lehet, hogy a turisták voltak, nem az ott lakók. Nekik abszolút rossz üzlet lenne lopni, mivel az idegenforgalomból élnek. Én minden ilyen esetnél a külföldi turistára gyanakszom, lehet, hogy gonosz vagyok, de a görögök biztosan nem ilyenek.
#2073432013-07-22 17:52:02 Válasz a #207196. hsz-ra
Szia Kónyu!
Tényleg igazad van. hiszen azért is azt eszünk, amit szeretnénk. Igaz ugyan, hogy a 6 eurós fagylalt kissé megrázott, de az Uram annyira szeretett volna enni, hogy eszi penész módiban élvezkedhetett. Igaz, hogy cipuró nem volt aznap, de ki mit kíván! És a csülök már össze van aprítva, mivel mi érünk ki elsőnek, a barátainkat azzal várjuk. ÉS az idén minden körülmények között megkóstoljuk a birkát, tavaly kecskét ettem és egészen jó volt. Sőt polipot és tintahalat is tervezek készíteni. 6 hét alatt többször voltunk étteremben, mint itt magyarországon egy év alatt. Ott megkóstoltam az osztrigát is, igaz nem ízlett, a fekete kagylót is nyersen. Nem tetszett, de amit elkészítettem az igen jó volt. Gordon Ramsey-től tanultam, hogy hogyan kell. Sőt Platamonasból vittük minden nap a vizet inni és azzal is főztünk. Annyira megszerette mindenki, hogy már autóval hordták a vizet a Dora Apartmanba. Összegyűjtötték a flakonokat, felcimkézve és aki autóval jött ki, mindenkinek hozta naponta a vizet. Olyanok voltunk a végére mint egy nagy család. Én úgy gondolom, hogy így kell lennie. Sőt, barátném gyűjtötte a telefon kártyákat, naponta mindenki, aki telefon mellett elment, végignézte, hogy van-e kártya. Amikor találtunk kidobva egy szép azáleát, felvittük, egy öt literes üdítős flakonba tettük, és már gyökeresen hagytuk ott, beültetve az erdőből "kölcsönzött" földbe. A szomszédunknál még sokkal előbb a virágtartóba dobott valaki egy dinnye magot. Amire jöttünk, már beérett. Igaz olyan kicsi volt, mint egy sárgabarack. Szétosztottuk, megkóstoltuk. Mi minden szomszédunkkal kedveltük egymást, a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Ha a második emeletre van az újaknak a szobája, akkor mindig felajánljuk, hogy költözzenek fel a csomagokkal, akár zuhanyozzanak, és egyenek velünk. Természetesen nem erőszakosan, de eddig még mindenki elfogadta. Így találtunk nagyon jó barátokra, akikkel állandó skype kapcsolatban vagyunk, sőt egy hónapig a szomszédaink is lesznek, az idén is. Valószínüleg, ha találkoznánk Veled is barátként válnánk el egymástól.
Szeretettel: Erzsébet