most látom csak, hogy mekkora hullámokat vetett az a kis kavics...
Én az idei nyárra terveztem Milost, ami sajna rajtam kívül álló okok miatt nem jött össze. Szállást kb. 75-80 € körül találtam, de hozzáteszem, hogy elég igényesnek tűnt: különálló kis villa, nagyon szép helyen igaz medence nélkül. Sivotán is kb ennyibe került, tehát nem drágább a szárazföldnél Milos sem. Athenból a repjegy kb 70000 Ft/fő körül volt, és minden nap megy gép a szigetre. Kb. hasonló ktg.lett volna a komp is.
Nekem azért is tetszett meg Milos, persze a csodálatos természeti szépségek mellett, mert elég nagy a sziget ahhoz, hogy két- három hetet el lehessen tölteni rajta illetve kissebb kitrándulások tehetők a környező szigetekre.
Kea, Sefiros, Sifnos, Kimolos, FOlegandros, Paros a legközelebb eső szomszédos szigetek (és Santorini, Ios, Naxos, Siros) is szóba jöhetnek. Na, nekiállok ezek közül párat felderítani. Mondjuk 3 hét - 3 sziget felállásban tetszene az utazás. Két sziget már megvan: Kea és Milos. Nem lesz könnyű egy harmadikról dönteni De az is lehet, hogy Milos sokkal többet megér, mint egy hetet és csak oda kellene menni két hétre. ...
Nekem (Milos mellé - ezt most azért írom, hogy ne legyen nagyon off ) Kea helyett inkább Sikinos tűnik most vonzóbbnak, de szegénykének nincs topikja, úgyhogy nem tudom az Alopronia beachről betenni a képet. Fura, hogy annyit néztem már ezeket a szigeteket, de Sikinos eddig fel sem tűnt, csak szerényen megbújt Folegrandos és Ios között. Máris szimpatikus. Pláne, hogy azért figyeltem fel rá, mert valaki írta, hogy teljesen "romlatlan" sziget, és tényleg, amolyan világtól elzárkózós kis hely, összesen három településsel.... na de abbahagytam, adjuk vissza a szót a topiklakó Milosnak... )
Egy nagy tapasztalatúnak tűnő delikvens véleménye arról, hogy melyik szigeten hány napot érdemes eltölteni:
Santorini: 3-4 nap: Fira, Oia, Red beach, múzeumok, a feltárás (ami most zárva van)
Crete: több, mint egy hónap: bérelt kocsival bejárni
Naxos: 5 nap: imádnivaló, gyönyörű sziget, sok kirándulás, hegy, csodálatos strandok, jó szörfhely, jó atmoszféra
Milos: 5 nap: nagyon érdekes, sok látnivaló, nagyon görög, csodálatos strandokkal
Paros: 3 nap: kellemes falvak, pár jó strand
Mykonos: 3 nap: egy kis kozmopolita ízelítő erejéig
Persze ez mindig személyes dolog, de én asszem, nagyjából egyet tudok érteni vele az eddig olvasottak alapján. (És egy kicsit megnyugtat abból a más ügyből kifolyólag, hogyha Krétára egy hónapot ajánl, Santorinire pedig 3-4 napot, akkor ez utóbbira nekem is bőven elég lesz 3 nap. )
Most mondja meg valaki, mi ront az az üzletén a szállásadónak, ha rögtön kiírja az árakat és nem pedig agyba-főbe kell levelezgetni érte.???
Hányszor dühöngtem már én is ugyanezen... Ha túl drága, akkor úgysem megyek oda, hiába leveleztünk már akár 10 oldalon keresztül, szóval nem értem...
Én azóta itt ülök , bár tudom, hogy holnap rohadt álmos leszek egész nap, főleg, hogy már ma is ki voltam dögölve, mint a kutya, de nem tudok elszakadni... Milosos fórumokat olvasgatok, megy gyűjtögetem tapasztalt islandhopperek hozzászólásait. Azért Miloson is van turizmus, de hálistennek még a 2008-as hsz-ok szerint is mérsékeltebb, mint pl. Mykonoson vagy Paroson, vagy a többi hasonló szigeten. (Ebből azért azt is leszűröm, hogy Paros nem lehet egy nagyon nyugis hely, ha Mykonosszal vetekszik partihangulatban...)
Volt, aki azt írta, hogy Miloson szebb a naplemente, mint a híres Santorinin, csodaszép strandok vannak, az emberek barátságosak. Mi kell még? Ja, és azt is írták, hogy nem olyan nagyon drága sziget. Na jó, ez mondjuk relatív, mert a külföldi fórumok látogatóinak valszeg mást jelent a drága (láttam belinkelt hotelt, ahol laktak, asszem, az nem a 40 EUR/éj kategória... ).
Rámentem az elsőre (Andreas rooms) 45 Euro/apartman júniusban, az nem is sok....szóval nem kerül ez olyan sokba
Van térkép is hozzá. Már ez az első tökre tetszik, és három tengerpartja van, mind más jellegű, hát nem csodás?
eh, még nyaralni sem tud stresszmentesen az ember...
Ez sajnos így van. Legalábbis az én "fajtámnál" ez így van, akinek bolha ugrál a shaggében Zuhanyozás után muszáj volt visszajönnöm és újból bekapcsolnom a gépet, mert nem bírok magammal.
A tervezéssel én is így vagyok, szép, unaloműző, fellvillanyoz, ha nem is megyünk, legalább a tervezés során megismerek egy csomó helyet, szóval betápolom az agyamba az infókat későbbre
Rengeteg SZÁLLÁS van itt és most kicsit áttanulmányozom, mert elsőre árakat nem látok. De utálom ezt. Most mondja meg valaki, mi ront az az üzletén a szállásadónak, ha rögtön kiírja az árakat és nem pedig agyba-főbe kell levelezgetni érte.???
Jó éjt, egész télen ráérünk folytatni... A nyaralásban a tervezés is olyan jó (én imádom)...
Én úgy vagyok vele, hogy most szeretnék a nehezebben megközelíthető szigetek közül néhányat legalább meglátogatni, mert ki tudja, hogy később mit hoz az élet...
Vazzzzzeeeeeeeeeeeeeeee! Ez nagyon állat! Most szórakoztok velem?
Most van még egy célpont, amit ezentúl skubiznom kell! Már csak egy jól fizető meló kéne, esetleg a mostani LOTTO 5-öst megnyerni
Légyszi ne pályázz a lottóötösömre, én már szinte elköltöttem... Szigetről-szigetre mondjuk egy fél évig Görögországban, aztán amikor már hideg lesz, akkor még melegebb tájakra....
Mára elbúcsúzom, majd folytatjuk Milos és Kea évek óta a vágyaim között szerepelnek, csak a bonyodalmas odajutás miatt mindig a könnyebben megoldható szigetek nyertek.
Ez már majdnem csővázas hátizsák kategória, de én abba nem tudnék pakolni
Hát bennem bizony előjött ez a hátizsákos dolog, ahogy olvasgattam a szigeteket... Ha lenne egy szabad nyaram, istenuccse nekivágnék egy hátizsákkal.... Nade mikor az ember kéthétnyaralni megy, akkor az nem olyan, nincs idő hátizsákozni, gyalogolni meg miegymás... kocsival gyorsan le kell nyomni az utat, mert a végén van "a látnivaló", és ha nem nézed meg ma, holnap már nem lesz időd... eh, még nyaralni sem tud stresszmentesen az ember...
Vazzzzzeeeeeeeeeeeeeeee! Ez nagyon állat! Most szórakoztok velem?
Most van még egy célpont, amit ezentúl skubiznom kell! Már csak egy jól fizető meló kéne, esetleg a mostani LOTTO 5-öst megnyerni
Egyetértel!!! Nyomozok, szervezek, szólok, ha van konkrétum...na nem ma, nem is holnap, de télen van rá elég idő!!!
Parost venném 3. szigetnek, de az már tényleg nagy sziget. Na jó, talán elengednek 3,5 hétre is
Oké!!!
Paros? Hm, júniusban Nektek okés lehet, de nekünk aug-an biztos nem... sajna akkor muszáj valami eleve nyugisabbat választani, ha nem akarunk teljesen beszardíniázódni... én ezek inkább Folegrandos-Kimolosra gondoltam. Nade ezek még csak olyan füsthalovány tervek...
Jaja, bérautóval én sem ijednék meg, ahol a csomagtartóban vannak a bőröndök és a legrosszabb esetben még egy éjszakát is ki lehet húzni benne, de más egy kis szigeten, ahol még tömegközlekedés sincs, csak 2-3 helyi taxis. Bőrönddel kegyetlen lenne. Ez már majdnem csővázas hátizsák kategória, de én abba nem tudnék pakolni
Ja, ez tényleg az. Fel sem tűnt, nincs túl nagy különbség a sima -hez képest....
vojandi írta:
Akor a legdrágább minden utazás és akkor van a legkibírhatatlanabb hőség Görögországban.
Nekem mondod? Idén is akkor voltunk ugyebár, szóval nálam jobban senkisenem tudja...
vojandi írta:
ebben az esetben viszont csak a szálláskeresés helyben jön szóba...Ennyire bátrak azért nem vagyunk, de majd meglátjuk.
Szvsz nem gáz, ha nem augusztusban megy az ember... mindig az a rossz, hogy előre az ember nem meri bevállalni, aztán mikor ott van, akkor rájön, hogy simán megtehette volna...