Ha valaki főzni i fog kint, tejfölre ne számítson, az nincs. Pótolható natúr joghurttal, de ha valamihez elengedhetetlen, vigyetek itthonról hűtőtáskában.
Én az itthonról vitt töltött káposztához hiányoltam de nagyon, mert azzal szeretem.
#1279312010-03-06 15:13:10 Válasz a #127818. hsz-ra
Egyetértek.
Én eddig csak Athénban és Evián nem a csapvizet ittam. De Evián sem szorultunk palackosra, kútról hordtuk a friss vizet a helyiekkel együtt.
Szerintem, aki itthon is megveszi az "ásványvizet", az kint is; aki itthon csapból kortyol, kint is kipróbálja először, és utána eldönti, hogy ízlik neki vagy sem.
#1279422010-03-06 16:39:11 Válasz a #127932. hsz-ra
HU!Szerintem jó témát dobtam fel,de nagyon jól esett végigolvasni.Kár,hogy nem tudtam egyből kóstolni is Persze amiket felsoroltatok a tengeri herkentyűk kivételével mindet ismerem.Még csak hazai környezetben készítetten fogyasztottam a salátákat,remélem kint sokkal finomabb!
#1279642010-03-06 18:09:27 Válasz a #127908. hsz-ra
Ez természetes, hiszen mi is megkóstolunk minden specialitást. Nekem nagyon is ízlenek a görög ételek.
Viszont spórolásképpen (mi önellátóak vagyunk, nem szállodába megyünk) viszek is itthonról 1-2 napra valót, meg főzök is néhanapján.
Viszont más is ad étkezési, még vásárlási tanácsokat is, akkor miért baj, hogy ezt megjegyeztem. Már bocs.
Szerintem az ATIS a legjobb olaj mivel extra szűz és jó a salátákhoz és a sütéshez is.
Én már évak óta azt hozom haza.
Az ára változó de a nagyobb üzletekben 5 literk kb 18-22€
atosz.
Stavros-on az üzletben volt görög tejföl.Még ki is írták a polcra.
Igaz nem vettünk és nem kóstoltam tehát tapasztalatom nioncs róla.
El tudom képzelni, hogy valamire ráfogták ami hasonlit rá de a polcon ott volt az biztos.
#1282612010-03-08 20:09:49 Válasz a #128253. hsz-ra
Az a helyzet Imre,hogy régóta járunk görögbe,de sehol mi még egy szigeten sem kaptunk tejfölt.Athénba nem is kerestünk,de szigeteken ahol mi voltunk és jártunk egy páron, sehol nem tudtunk ilyet beszerezni a salátáinkhoz.Joghurthoz hasonlóak ezek,de távol áll az igazi magyar tejfölhöz.