A feta sajt juh vagy kecsketejbõl, vagy a kettõ keverékébõl készül oly módon, hogy a durvára vágott juh- vagy kecsketúrót összepréselik, megsózzák és saját savójában hagyják megérni.
Amit Te írsz, az tehéntejbõl készült sajt, és szerintem meg se közelíti amit oda kint leghet kapni.
De itthon is van, kecsketejbõl készült sajt, azt is érdemes lenne megkóstolnod.
Úgy gondolom, ide kapcsolódik: a múlt héten vásároltame egy hazai gyártó termékébõl, ami a "Zeusz (feta jellegû sajt)" nevet viseli. Kellemes árfekvése ellenére meglepõen jó minõséget kaptam. Vetexik az igazi tiri fetával.
Még ilyet, hogy görög bor mellé nincs görög vacsora?????
Én nagyon szeretem a mediterrán borokat, mert nem olyan testes mint a miénk, és igazán üditõ egy pohár belõle, és szerintem még egészséges is.
Én is hoztam többfajta bort, de a nevükket ne kérdezd, csak azt néztem, hogy édes legyen, a színe már nem is volt olyan fontos, és az árát, mert az olcsóbbat nem vettem meg. Ami igaz, a vörös az jobban izlett mint a fehér bor.
Tényleg tudom mindenkinel ajánlani, hogy kóstolják meg a borokat is a Metaxa az Ouzo, és a Mytos sör mellett.
Rebeka ezt abort Én is megkóstoltam és egy kellemes emlék fúzõdik hozzá.
Ajánlom mindennkinek egy kellemes gyümolcsös bor benne van a mediterán gyümölcsök aromája
Egy kicsivel elébb azt írtam, hogy számomra a görög borok nem jöttek be. Valamelyik nap kerestem a bolt polcain a vacsorához egy megfelelõ, vörös félédes bort. Találtam is egy görög bort: IMIGLYKOS CAVINO, asztali bor.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a biztonság kedvéért vettem egy ismert fajtát is. Ez utóbbit nem kellett felbontani. Úgy gondolom nem ez lesz az utolsó üveg, amelyet ebbõl a fajtából megveszek.
Nézem Kate fotoalbumát. Nem tudom éhes legyek-e inkább vagy a növényeket csodáljam. A 10. képen milyen növény van? Találkoztam már vele több m-es fa formájában, de a nevét nem tudom.
Hmmm. Ízlések és pofonok. Még jó hogy nem vagyunk egyformák!
Kicsit tágítva a kört én pl. a borukat sem igazán szeretem, élen a recinával. Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nincs igazán rálátásom a fajtaválasztékra. Én itthon is fõleg a testes vörösborokat részesítem elõnyben. Szóval én kinn is jobban szeretek enni mint inni.
Milyen értelemben?
Az ouzó egy pálinka féle, amit sokkal kevesebben szeretnek mint a konyak Metaxát. Bár én csak az elõbbit az összes tömény rövidital féleségbõl. Nekem elég is évi 2l nyaralástól nyaralásig.