Persze,hogy jó lesz és nem lesznek sokan,hidd el,Andi nem beszélt Dél-Krétáról,ott még nincs tömegturizmus,egyelõre!De mondjuk engem nem érdekelne az sem.Régen voltak kisebbségi komplexusaim,mert hogyismondjam nem vagyok átlagos,hanem párxl-es,de görögbe sosem izgatott,ki hogy néz,mert nem is néztek,hanem mindenki magával foglalkozott és azzal,hogy jó legyen a nyaralása,úgyhogy ne aggódj,nem lesznek sokan és nem lesz semmi baj!!!!PUSSZZ!!
Bocsánat, hogy itt ilyeneket beszéltem, ami titeket összekavart. Nekem Kréta egyszerûen túl nagy falat, pici, bájos sziget kell legyen,ahova megyek. Kréta csak vészmegoldás volt. Egy hétre nagyon gáz lenne, mert belebolondulok, hogy alig bírtam valamit megnézni. Tervben marad, de akkor majd fõnyaralásként, 3 hétre..Most Kalymnosszal és Ciprussal szemezgetek.
Nagyon várom, hogy milyen élményekkel fogsz hazajönni (meg a többiek is, akik - hozzánk képest - nemsokára mennek. Kíváncsi vagyok, hogy arrafelé délen mennyien lesznek, mert nekünk is a közelben lesz a szállásunk.
Kalymnos Neked való sziget szerintem! Nem olyan nagy, könnyen bejárható és nincsenek sokan. Változatos a táj, lehet túrázni, búvárkodni.
Krétára tényleg legalább 3 hét kell és akkor sem láttál mindent. A Tõzsér könyvet olvasva (Az álmok szigete Kréta), olyan sok a látnivaló, hogy oda többször vissza kell menni, ha kényelmesen szeretnénk megnézni mindent.
Ne izgulj, délen nincsenek olyan sokan mint északon. Igaz, Ierapetra a legnagyobb város a déli parton, de úgy emlékszem a Ti apartmanotok a város szélén van, így ott biztosan nem lesz zsúfoltság. Mi többször voltunk bent Ierapetrában, de soha nem volt tömeg, pedig egyszer majdnem egy egész napon keresztül sétáltunk végig a városban. Este nem tudom, hogy milyen, de akkor viszont nem árt az élet, hiszen annak is megvan a maga hangulata.
Szia Valcsi!
Kösz, hogy megnyugtattál! Tudom, hogy nem lesz tömeg, nem véletlenül ezt választottuk. És ráadásul nagyon nagy a partszakasz. Gyakorlatilag a mellettünk lévõ szállodának zárt része van, utána több száz méteren keresztül semmi. Igaz, hogy nem fehérhomokos, de legalább nem tapossák meg a fejünket. Ráadásul közel a város, este lehet nyüzsögni, vacsizni, bevásárolni. Meg autót, robogót bérelni.
Nekünk ezek is szempontok - most már, a korábbi évekbõl okulva - a szállás kiválasztásánál.
Úgyhogy nagyon várom, mert tudom, hogy nagyon jó lesz!
noni
Sziasztok!
Ma küldte meg a Neckermann a repjegyeket junius 15-én hajnal 5-kor indulunk. Nagyon várom már. Tavaly Korfun voltunk autóval az jó is volt ez egy kicsit más lesz, de azért bízom benne hogy jól sikerül. Még sohasem voltunk Krétán. De majd autót bérlünk és felfedezzük amennyire tehetjük. Azt viszont nem tudom hogy Rethimnonból hogyan lehet eljutni a szurdokhoz autóval? Vissza néztem a topikot de erre nem találtam infot.Mintha mindenki fakultativan menne.
Elõre is kösz a válasz.
A szurdokhoz eljutsz autóval, végig sétálsz a szurdokon , ami 7 km és nem oda érkezel, ahonnan indultál. Valószínû ezért mennek inkább szervezett úttal.
Én kétszer voltam Krétán mindkétszer augusztusban. Mi erre nem vállalkoztunk a nagy hõség miatt.
A hellasz fõmenûjének elsõ pontjábam (tartalom) ha megnyitod a menüt, van egy olyan, hogy leírások, annak negyedik oldalán van a Szamaria-szurdok leírása, az is le van benne írva, hogy autóval/busszal, hogyan közelíted meg...és még rengeteg érdekes info.
Szia Vojandi!
Köszönöm hogy rávilágítottál a lényegre. Hála neked ez a leírás fantasztikus. Nyomtatom és viszem magammal. Mégegy picit igénybe szeretném venni a segítséged- Nem tudom hol szerezhetném be Tõzsér János "Az álmok szigete, Kréta " címû könyvét. Ha netán tudsz róla valamit és leírnád nagyon megköszönném.
Jaszasz!Nagyon kihalt ez a Kréta-topic,úgy gondoltam,kicsit fellenditem ellustult polgártársaimat!Még sosem csináltam,de remélem sikerül,nézzétek meg ezeket!Különösen noni barátosnémnak a figyelmébe ajánlom:http://posthero.fw.hu/slides/ierapetra.html és http://posthero.fw.hu/slides/ierapetra_church.html