Megjöttem Stavrosból, hát eléggé vegyesek az érzéseim. Nagyon szép helyen van Stavros, tetszett, hogy ősfalu és nem nyaralóhely. Csodálatos az ófalu és az onnan látható panoráma. Klassz volt a kikötő, sok szép nagy hajóval, és még több igazi kis halászhajóval. A Vrasna felőli oldalon szép volt a part, kényelmes napozási és fürdési lehetőséggel. A víz kellemes, kb. 15 méterre a parttól már homokos és tiszta. Maga az apartmann nem nagy szám, a kertben medence - jó kis hideg vízzel. A helyi lakosok inkább magyarul szólnak hozzánk, nem bajlódnak az angollal sem.
Itt volt a legolcsóbb internet kávézó 1 euró/óra
szórakozásnak a legjobb a KOZI bár - elhelyezkedése szerintem szenzációs, árnyas fák között a tengerparton, sejtelmes megvilágítással, - nagyon kedves görög tulajdonossal.
Ami nem tetszett:
Sok a bazár, kevés az élelmiszerbolt, Nei Porihoz képest fele annyi a kaja, drágább árakkal. Nem tapasztaltam azt az ős kedvességet, mint a délieknél. Egyetlenegyszer kaptunk kaja után apró kis ajándékot(desszertet) Nem láttam az örömöt az arcukon, ha görögül próbáltam kommunikálni.
Gyűlöltem azt a sok kutyát az utcákon és a parton, állandóan belém fagyott a félelem és a frász. 6-8-10 kutya csapatban közlekedve, nekem igenis félelemkeltő volt. A helyi önkormányzat felelőtlenül engedi elszaporodni az ebeket, szerintem hosszú távon nem kedves a falu hírnevének. A hegy felőli utolsó utcában laktam és bárhová szerettem volna menni, mindig egy csomót kellett gyalogolni. Nehéz úgy gyalogolni, sétálni pedig lehetetlen, hogy az ember nem érzi magát biztonságban.
Nehézkes közlekedés miatt sokkal kevesebb dolgot tudtam megnézni a környéken, mint amit szerettem volna. Volt, hogy másfél órát vártam a buszra. Pedig ki volt írva, hogy óránként közlekedik.Kavalába tömegközlekedéssel nem lehet eljutni Stavrosból. Asprovaltából megy busz, napjában kétszer (10.25, 19.00)
Érdekes ez az évek óta készülő betonkolosszus, mely egyszer majd templom lesz.
Ha bárkinek bármi kérdése van szívesen válaszolok.
Kicsit hosszúra sikeredett az élményeim leírása, ezért elnézést kérek. Illetve ha bárkinek más a véleménye, akkor hagsúlyozom, hogy ez a személyes véleményem, más érezhette akár jól is magát. Nekem nem lett a szívem csücske Stavros, ide egyedül nem szívesen jövök vissza. Azt gondolom, hogy eddig ösztönösen a legjobbakat választottam:(Tolo, Makrigialos, Nei Pori)
#1182722009-09-27 20:40:29 Válasz a #118269. hsz-ra
Szervusz Asteri!
Nem az Apollonnal voltam hanem a Dias Zeus-szal, Vrasnán nem jártam csak Asprovaltán és ott nem láttam ebeket. 1 hétig voltam itt, mert előzőleg már nyaraltam az idén Nei Poriban. Ez az utazás bónusz volt egy kicsit Görögországból.
#1182772009-09-27 21:39:57 Válasz a #118272. hsz-ra
hello
látom nem nagyon jött be stavros.
-én éveken keresztül jártam egyedül nyaralni soha nem féltem és nem -éreztem magam rosszul/pedig huszon évesen lányként hát/
-a kutyák nem bántanak csak éhesek
-a helyi járatra én is vártam már közel2orát
-az étteremben bizonyos fogyasztás után adnak ajándékot/persze néha vannak kivételek/
-a dia ill.a zoi szupermarket a leg jobb és a leg olcsobb a magán kis üzletek joval drágábbak ill.kissebb választékal rendelkeznek álltalában
-stavros nem drágább nei porinál/idei tapasztalat/
Lassan 10éve járok stavrosba minden nyáron 2-3hetet töltök kint
soha nem tapasztaltam a görögök részéröl negativ megnyilvánulást ha görögül szoltam hozzájuk.Görögül válaszoltak mindig!
Nekem olyan mintha haza mennék.A második otthonom.
A vélemények különbözhetnek de nei pori sehol nincsen stavroshoz!
Nincs hangulata és a görög ugytesz mintha sziveséget tenne azzal hogy kiszolgál.Ha éppen nem néz levegönek.
Az biztos hogy nem lehet mindig mindenkinek meg felelni.
Utaztunk haza és a kedves utitárs ki fejtette hogy semmi nem volt jo/tenger,gyros,szöllö,dinnye,apartman,fagyi,táj,nap.../csak a kecskeméti panelra vágyik és soha többé sehova. Na az ilyen utitársaktol mentsen meg mindenkit az ég.
Az szörnyü ha egy ember nem tud ki kapcsolodni és nem tudja jol érezni magát.
Annak örülök hogy a platános felé el sétáltál az gyönyörü olyan jot lehet az árnyékban aludni napközben.Arra nyönyörü a part!!!
Nem az Apollonnal voltam hanem a Dias Zeus-szal, Vrasnán nem jártam csak Asprovaltán és ott nem láttam ebeket. 1 hétig voltam itt, mert előzőleg már nyaraltam az idén Nei Poriban. Ez az utazás bónusz volt egy kicsit Görögországból.
Szia Vscotina!
A bónusz utazással én is így voltam az idén
Az egyik kiránduláson Dias Zeus-os idegenvezetőnk volt, valami Bea. Csak így mutatkozott be : Bea vagyok. Ő volt az idegenvezetőtök? Kiváncsi lennék a véleményedre, mert velünk elég furán viselkedett...
#1182892009-09-28 07:34:06 Válasz a #118277. hsz-ra
Szervusz fortuna79!
Ezért hangsúlyoztam, hogy személyes véleményemet és érzéseimet írom, mely nem egyezhet mindenkiével. Az emberek emócionális képességei és befogadási készsége nem egyforma, fogadd el ezt. Vitát persze nem szeretnék generálni ebből, kérlek ne vedd magadra.
sziaszok!
szerintem minden azon mulik milyen "szemmel" mész oda!Voltam idén stavroson!Igen ott voltak a kutyák, mindig mindenhol, sokan ,kevesen!Nézhettem volna úgy hogy :áááááá már megint ez a sok hüly.. dög, vagy néztem úgy hogy szegény sok kutyus, ez megitélés kérdése!
Ha negatív véleményt kéne írnom, igen tudnék , olyanokat mint azok akik írtak, ha pozitívat kéne írnom akkor azokat írnám amit mindenki más!
De én szerencsére a negatív dolgokat próbálom meg se látni nyaraláson, pont azért hogy ne rontsam el az egész nyaralást!így minden pozitív lesz!
Igen mi is vártunk buszra nem keveset, de nem baj, mert ráértünk, addig is néztük a helyieket, a közlekedést...
Kajázó valóban nem volt olyan sok, de amiket enni akartunk bármelyikbe megkaptuk.
Drágaság? relatív!minden településnek hasonló áraik vannak, persze van ahol olcsóbb a gyros van ahol drágáb!
Van ahol kapsz kis meglepi sütit vagy pogit, van ahol nem!
De szerintem mind ezek nem számítanak, hisz Görögországba vagy, egy más világba, a tenger közelébe ,ami nekünk nem adatott meg! A tenger a szabadság a kiegyensúlyozottság érzése az amiért ide vágyik az ember!
Én imádom görögországot, az embereket a kis hajókat, a hitüket, a nem aggódomságukat, ez Görögország!!!!
sziasztok!!!fortuna eggyetértek veled stavros a második othonunk!!!!!én is 12 év járok ki már 18 évesen egyedűl mentem ki s annyira szeretőek a görög emberek,hogy szinte családtagként kezeltek persze ez túlzás de én úgy éreztem!Igen a partja nem a legszebb,de nem is olyan vészes.S olyan gyönyörű helyek vannak a környéken,hogy érdemes kicsit felfedezni.
#1183402009-09-28 17:39:59 Válasz a #118289. hsz-ra
Szia vscotina, sajnálom, hogy ez a második üdülésed nem sikerült olyan felhőtlenre, mint az előző! De legalább ezt is láttad, nem igaz?
Stavrosban nekünk is inkább a táj, és a környéke tetszett, mint falu, a másik maradt a kedvencünk, Makrygialos.
De mi sem bántuk meg, hogy arra is jártunk, idén is elautóztunk arra, de belátom, hogy egyedül és autó nélkül biztos nem volt annyira élvezhető a hely, mint nekünk!
Azért irigyellek, hogy másodszor is jártál Görögországban az idén!
Mi is jártunk idén nyáron Stavrosban (bár nem először). Alapvetően nem rossz hely, bár szerintem viszonyitás kérdése az egész. Nekünk is Nei Pori a kedvencünk, aminek talán az lehet az oka, hogy itt voltunk először, amikor görög földre léptünk. Ez szerintem mindenki számára meghatározó élmény. A Vscotina által emlitett egyik negativum, miszerint nem válaszoltak görögül, illetve nem voltak túlzottan kedvesek, nos mi ezt Toloban tapasztaltuk. Mindenesetre az ember igyekezzék a szépséget megtalálni egy nyaralásban, majd az idő pedig megszépiti az emlékeket.
Vscotina! Ha nem is sikerült olyan jól ez az út, mint ahogy szeretted volna, gondolj arra, hogy egy élménnyel mégis csak gazdagabb lettél. Lehet, hogy mást vártál és nem azt kaptad, ezért most csalódott vagy. De azért biztosan volt benne jó is?! Ezeket az emlékeket próbáld magadban elraktározni. Megismerted Görögország egy újabb darabját. Stavros festőien szép környezetben fekszik. Őszintén szólva a tenger partja nekem sem jött be. De hát minden nem lehet tökéletes! Hát igen, aki már többször járt Görögországban, van viszonyitási alapja. Kinek ez, kienek az jön be.
Sziasztok !
Abszolut egyetértek Vscotina-val, persze az ember igyekezzen kikapcsolni a rossz dolgokat és a jóra koncentrálni nyaralás alatt, de: én imádom a kutyákat, tartottam is, de igenis önkéntelenül megfordult a fejemben a kikötő környékén a 8-10 kutya láttán, hogy mi lenne, ha valakit megtámadnának. Az csak szerence kérdése, hogy mivel túrják a kukákat, Stavroson a kutyák, (Szalonikiben a madarak kukáztak hajnalban) lehet, hogy éppen nem támadnak, de kíváncsi lennék, ha a pozitív hozzáállásúakat egy is megharapta volna, milyen szép élmény lett volna a nyaralásban(orvos, tetanusz stb ) Igenis hagy a part a város tisztasága, az emberek viselkedése kívánni valót Stavroson, persze tisztelet a kivételnek. Szerintem az a jó, hogy nyugodtan leírhatjuk a jó és rossz tapasztalatokat, ezek mindenkinek a hasznára válnak. Nem kell mesevilágban élni, és megdorgálni, aki le meri írni ami számára nem volt jó....Ez itt nem a Stavros reklám helye