Dumcsi
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
Hozzászóló Üzenet
# 211
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Afrodite30
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207402 Üzenet linkje2013-07-23 10:12:56 

Kónyu !

Neked annyira irritáló a stílusod , hogy az már idegtépő icon_sad.gif !
Ahogy és amilyen arroganciával kioktatod a másik embert ,,, mintha csak Te tudnál mindent a legjobban .
Beszéltem jó pár emberrel és abban megegyezik a véleményünk , hogy egyre kevesebbszer van kedvünk feljönni az oldalra .
Pont a leírtak miatt !!!
Üdv ...

# 212
Rep
Aktív fórumos
Aktív fórumos
216 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207404 Üzenet linkje2013-07-23 10:25:06 

Kedves Kónyu,Messina,Nagyfotos!

Abszolút veletek értek együtt.Idén harmincadik alkalommal voltam a csodálatos Görögországban. 3 éve már a most 6 éves lányom is jön velünk,busszal, 99 % Apollon szervezés.Nálunk a párom is autóbusz vezető,esze ágába se lenne vezetni,igaz kocsink sincs.júniusban mindig 2 hétre megyünk,szept.1 hét.Gyerek mellett se viszünk élelmiszert a 2 hétre,a szalámin carbonara zacskós poron kívül.A száraz tészta olcsóbb mint MO-n,lásd Combino tészta Lidl,ugyanaz a görög Lidl-be féláron van,szégyen szemre 10 kg tésztát hoztam haza mert az görög durum jobb mint az itteni.Paszírozott paradicsom is olcsóbb kint,így a gyereknek paradicsomlevest csinálok az apartmanba,1 héten 2-szer.Ennyi a főzésből.Leves kint kevésbé fogyasztott náluk,a gyerek meg kevés folyadékot iszik,ezzel is növelem a foly.bevitelét.Azt sem értem miért megy valaki magyar étterembe Görögo.-ban? Lásd Józsi taverna-Paralia.A másik,akinek gyereke van:Nurofen epres-narancsos szirup 2.46 euró a 150 ml-es ,Mo-n a 100 ml-es kb.1200 ft.Ebből is hozunk mindig 2 db-ot.Orrcsepp,Aspirin,ezek közel fele annyiba kerülnek mint Mo.-n.A csirkecomb is 3 euró frissen,akár Nei Pori piac,akár Paralia-Best Market.Tarja 4 euró,mint itt.Akkor miért kell vinni.Ezek júni elejei árak voltak.Ok,Parga-Lefkadai árak magasabbak,de ezeket a helyeket semmilyen téren nem lehet összehasonlítani az északi üdülőhelyekkel,Lefkada és Parga csoda,Poriról inkább nem mondok semmit. Szép Napot!

# 213
Kaliber
Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207405 Üzenet linkje2013-07-23 10:31:07  Válasz a #207402. hsz-ra Előzmény #207402

Neki ez a "dumcsizás" hamár nincs érv, akkor általa elképzelt hülyeségekkel a másikat úgy beállítani ahogy ő szeretné mondjuk rólam lepereg, sohasem mentem "ilyenek" után.
# 214
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207406 Üzenet linkje2013-07-23 10:34:29 

Afrodite30 írta:
Beszéltem jó pár emberrel és abban megegyezik a véleményünk , hogy egyre kevesebbszer van kedvünk feljönni az oldalra .

De ezért már megérte. icon_wink.gif
Egyébként meg mindenki elbeszél a másik mellett. icon_biggrin.gif Szerintem az a lényeg, hogy bárki bármit tehet, míg azzal a másik utazását és nyaralását nem zavarja - csak ezzel sokan nem szoktak foglalkozni. (Speciel, ha hűtőtáskákon kell átmászni a buszon, vagy a melletted ülő brassóiját vagy fasírtját szagolni, az nem éppen a nem zavaró kategória. icon_rolleyes.gif )
Amúgy nem minden szálloda ad reggelit, sokban van hűtő is a szobában, és néha olcsóbb, mint egy apartman - a szállodába utazók egy részének anyagi helyzetét sokszor éppen annyira tévesen ítélik meg, mint a szigeteken nyaralókét.
Az meg, hogy a kaja ennyire központi kérdés legyen? icon_biggrin.gif icon_question.gif

# 215
Kaliber
Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207407 Üzenet linkje2013-07-23 10:38:27  Válasz a #207404. hsz-ra Előzmény #207404

Kedves rep!

Ezt most rosszul hámoztad ki a leírtakból, mert nevezettek abszolút nem sütnek főznek az apartmanban, mindig étteremben esznek és mindezt potom pénzből.

# 216
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207408 Üzenet linkje2013-07-23 10:44:50  Re:

[quote="kaliber"]
Idézet:
De látom szándékosan sarkítjátok a dolgokat, azért mert nem akartok ezzel foglalkozni kényelemből, kivagyiságból, szerintem mindenki azt csinál amit akar amíg a saját keresetéből, oldja meg a nyaralását

ÉN inkább így mondanám, hogy mindenki azt csinál amit akar amíg azzal másokat nem zavar!
Mert tőlem aztán az utastársak hozhatnak több rekesz ásványvizet, meg tucatnyi hűtőtáskát a busz csomagterébe, de amikor megérkezik a busz Szegedre és annyira tele van, hogy nem fér be normálisan az én cuccom (ami bőven az utazási iroda limitje alatt van) akkor azért kicsit morcos vagyok.

tothrita Ez pont olyan, hogy Magyarországon se feltétlen a magyarok lopnak... icon_rolleyes.gif

# 217
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207409 Üzenet linkje2013-07-23 10:50:52 

Hú mekkora vitát szült ez a kaja dolog. icon_smile.gif Igaza van Pontikosnak, hogy ez valóban ennyire központi kérdés? icon_smile.gif Jó-jó...enni mindeninek kell. icon_smile.gif
Mindenkinek van egy bevált szokása, hogy nyaral, hát ha neki úgy jó, akkor tegye, nem?icon_smile.gif
És jelentem én alig várom, hogy kiérjek, és megegyek egy (vagy kettő icon_smile.gif ) igazi görög gyrost jó sok tzatzikivel... de azonnal! icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

Legutóbb Messinia szerkesztette (2013-07-23 10:52:29), összesen 1 alkalommal
# 218
Kaliber
Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207410 Üzenet linkje2013-07-23 10:51:31  Válasz a #207408. hsz-ra Előzmény #207408

Igen, így is lehet(kell) fogalmazni, én többek között ezért nem utazok busszal nem kell máshoz (meg az utazási irodához) alkalmazkodnom
# 219
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207411 Üzenet linkje2013-07-23 10:56:20  Válasz a #207410. hsz-ra Előzmény #207410

Kaliber, ebben teljesen igazad van, én borzasztó hisztis lennék ha más hülyeségét kellene elviselnem. icon_smile.gif
A mindennapokban okés, de nyaraláskor biztos nem tolerálnék dolgokat. icon_smile.gif
És itt van a másik vita kérdés ugye, hogy mennyire olcsóbb vagy drágább autóval/busszal nyaralni. icon_smile.gif

# 220
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207413 Üzenet linkje2013-07-23 10:57:48  Válasz a #207402. hsz-ra Előzmény #207402

Afrodité!
Tényleg ez volt a 2. hsz-ed?!
Hiányozni fogsz icon_smile.gif
Talán túl komolyan veszed amit olvasol, és ez nagy baj! Remélem van még olyan ember, aki nem a munkahelyéről netezik frusztráltan, lesi a főnökét, hogy mikor jön arra, nehogy észrevegye icon_smile.gif
Hagyd a mindennapi gyomorgörcsöt, gyere írd meg, mi a véleményed, ha csak olvasni szeretnél, vegyél egy jó könyvet, "csak" olvasni hülyeség szerintem egy fórumot! Akkor nem fórumozol icon_smile.gif Ha meg csak idegeskedni szeretnél, olvasd a politikai napilapokat icon_smile.gif
Szép napot, most már be kell fejeznem az erdélyi fotók feltöltését, aztán megyek piacolni, mert vacsira csirkemellszelet Dubarry módra lesz, és nincs se tej, se karfiol itthon, meg a tejföl is kevés egy lengyeles hagymás paradicsom salihoz, ami nálunk kötelező hozzá icon_smile.gif Ja, és persze vékonyra vágott újkrumpli chipset sütök hozzá, mert úgy az igazi! Gáztűzhelyen 1 óra alatt megvan az egész, a hússzeletet elősütöm, karfiolt előfőzöm, ez mehet egy időben. Besamellt ráöntöm, és amíg sül a sütőben, megmosva lereszelem a burgit és bő olajban megsütöm icon_smile.gif
Relax mindenkinek, ne vegyetek mindent komolyan - főleg ne engem icon_biggrin.gif
Pusszantás, léptem!

# 221
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207417 Üzenet linkje2013-07-23 11:34:47  Válasz a #207413. hsz-ra Előzmény #207413

Kónyu!
Húslébe főzd ám ki azt a fehér rózsát. icon_razz.gif
Sokkal finomabb lesz az íze.

# 222
Rep
Aktív fórumos
Aktív fórumos
216 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207418 Üzenet linkje2013-07-23 11:37:15 

Kaliber,azért szólítottam meg őket,mert velük értek egyet,ez áll az első mondatomban. Minek vinni a húst, akár fagyasztott állapotban, ha max. 1 euró vagy annyi se az árkülönbség az ottani és az itteni ár közt, ha mindenképp sütni-főzni akar ,de nem elegendő az apartman konyhafelszerelése kivétel talán a Filio Superior,ott sütő és teljes konyha van. Egyébként Kónyu és Messina nemrég biztos olvasta és ők úgy értelmezték,ahogy gondoltam.Mi is tavernába járunk du. 14 óra körül,meg este,még ha csak gyros ,bifteki olcsóbban kihozom ha veszek,és nem állok neki kotyvasztani.Persze a gyerek levesén kívül.A tejtermék,ill. a tisztító-vegyiáruk kint drágábbak még mindig,de ahol kilóra kérhetsz sajtot ott hasonló az ár.Felvágottat mi is viszünk,a magyar Pick-Rákóczi,diákcsemegénél nincs kint jobb,ez az egy dolog.
# 223
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207420 Üzenet linkje2013-07-23 11:48:02  Válasz a #207418. hsz-ra Előzmény #207418

Rep, jól értettük. icon_smile.gif És volt már, hogy felvágottat stb. mi is vittünk, mondjuk tavaly megfogadtam, hogy azt sem, mert az a kevés sem fogyott el, a kinti pékárú magában is olyan finom, nem ronditottam el szalámival. icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif
Pláne, hogy főleg az édes péksütikkel vagyok jóban... icon_smile.gif

Szerintem teljesen felesleges ebben a témában vitába átmenni, mindkét oldalnak megvannak biztosan az előnyei, és hátrányai is, mindenki elmondta a saját verzióját. Én elhiszem, hogy valakinek könnyebb, vagy megszokottabb, ha kint főz valamit, biztos megvan rá az oka, hogy így teszi.
Csak én nem tenném, mert nem ezt szoktam meg, mi másképp nyaralunk. Ennyi. icon_smile.gif

Szóval szép napot mindenkinek kedves Fórumtársak! icon_smile.gif

# 224
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207446 Üzenet linkje2013-07-23 16:20:02 

Hát,nem semmi,ami lett ebből a hűtőtáska dologból...de sok érdekeset meg lehet igy tudni emberekről,szokásokról...m ondjuk el nem tudom képzelni,hogy lehet rántott húsokat,fánkot késziteni,lekvárokat főzni-ha jól emlékszem ilyeneket olvastam-az ottani felszerelésekkel.Meg hát,ezeket csinálni minek elmenni ezervalahány km-t?Otthon is lehetne...ha belegondolok,előkészületek,maga a főzés,sütés ,feltálalni,elmosogatni utána...nem tudom mit lát a konyhán kivül?
Ez csak felvetődött bennem,és kérem,senki ne mondja el,hogy egyébként sokat,és sokat is pihen,mert....
Ja,és a lényeg:azért kaliber éjszakai "gyögyszeme" kiakasztott,hogy( " főzés mellett) is körbe lehet járni a szigetet,kivéve Kefaloniát,ami azért nagy és sokáig tart,mig eljutunk A-ból B-be...."
sajgó szivvel irom,ez biztosan nem irónia...
kedves kaliber!
nem az a lényeg,hogy eljussunk A-ból B-be,hanem,hogy ott legyünk!És ha jó az,akkor sokáig,és sokáig legyünk C-ben,K-ban és Z-ben és folytathatnánk...mert nem körbejárni kell,hanem megnézni és élvezni és kicsit megismerni.

# 225
Gáborpapo
Aktív fórumos
Aktív fórumos
204 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#207449 Üzenet linkje2013-07-23 17:01:18 

Csak olvasom és nem nagyon értem , hogy miért lett túl lihegve ez a főzök vagy nem hazait viszek vagy nem téma.
Én azzal a hozzászólással értek egyet aki azt írta , hogy amíg nem zavaró az utastársak számára a csomag ( hűtőtáska elhelyezés) a szagos ételek szállítása a kifolyó húslé stb addig mindenki tegyen úgy ahogy gondolja. ha valaki ott kint egész háztartást kíván vezetni tegye, aki étteremben akar enni az egyen ott. Aki egy könyvvel a kezében tölti el a szabadságát az tegye azt aki a tengerben búvárkodni szeretne az búvárkodjon. A lényege a nyaralásnak az , hogy ki ki jól érezze magát a saját igényének megfelelően.
De! Minden esetben vegyük figyelembe , hogy az utastársak is nyaralni mennek akár kocsival akár busszal akár repülővel. Engem a kaja szagoknál ( illatoknál) sokkal jobban zavar a szomszédokra való tekintet nélküli vihogás hangoskodás , a harmadik sör utáni erőfitogtatás a majd én elintézem majd én megmutatom majd én beszólok neki stílus.
Maradjunk annyiban , hogy Mindenkinek kellemes nyaralást jó pihenést és kellemes időtöltést kívánok azoknak akik még előtte vannak a nyaralásnak!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 14 15 16 ... 106 107 108   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu