...és folytatva a kerülendő helyeket,pl.Kefalóniában és Lefkadán nem találkoztunk ilyen dolgokkal sem a fővárosokban, sempedig kissebb településeken.Kefalónia tobábbra is szememben az a sziget ahová vissza kellene mennünk amig radikálisabb negatív változások ott is be nem fognak következni.Hozzá kell azért még tennem,hogy Rhodoson,Krétán és Evián sem volt sehol semmi atrocitás.Ha sikerül, reméljük sem Lesvoson ,sempedig Kytherán nem lesz majd ilyen gondunk... Na, hosszút léptem...ez már a jövő zenéje.
Korfun Sidari sem az a csendes hely, ha a főúton van a szállásod, de azért sokkal kultúráltabb mint az előbb említett helyek. Itt csak nagyon hangosak még éjjel 3-4-kor is, de más negatívumot nem taőasztaltam 2001-ben, ja, kivéve, hogy drágább volt a többi Korfui helynél.
Egyébként én is jártam azokon a szigeteken amit írtál és nekem sem volt sehol problémám.
Kvalcsi!
Én is sok rosszat hallottam Kavosról. Az, hogy mi semmi ilyesmit nem tapasztaltunk lehet, hogy a szerencsén is múlt vagy az időponton. Mi mindíg augusztus végén, szeptember elején megyünk. Ilyenkor már kevés a fiatal a sulikezdés miatt.
Jövőre ( ha minden a tervek szerint alakul) Kréta vagy Kefalónia lesz a cél. Ilyen kiemelten rossz helyet igazán egyik sziget esetében sem hallottam.
Sziasztok!
Nekem hál' istennek, olyan mintha egy egészen másik szigetről beszélnétek, igaz mi direkt elkerültük ezt a részt. Véletlenül sem szerettük volna bemutatni az életnek ezt az oldalát a srácoknak. Visszatérve Sidarira, azt hiszem minket elkényeztetett a sors. Ilyen minőségi szállásunk még soha nem volt. Bár a thassosi is nagyon ott volt, tavaly is sikerült nekünk Pargaban a jobbik szállás kikapni, nem úgy, mint Anikóéknak. Igaz, hogy amikor lekanyarodtunk a főutcáról a párommal összenéztünk, jézusom ez meg milyen utca, de a ház a kert, a medence és az apartman nagyon korrekt volt. Persze a főutca és környéke sehol sem volt Pargahoz képest, és a tenger sem olyan, mint Lefkadanál, de szerintem ha valaki olyan hellasz fun, mint én Korfut mindenképp látni kell. ( 2x )
Szia Geot!
Bocsi, hogy "belebeszélek" . A Dias Zeus irodával már én is többször voltam a húsvéti útjukon. A szállást helyben tudjuk meg, de mindig jó minőségű helyet kaptunk. Az elhelyezés akkor Benitsesben volt.
A tenger valóban nem meleg még akkor, de nekünk voltak olyan utastársaink, akik azért úsztak egyet. Viszont az idő minden alkalommal már nyári meleg volt. Esténként persze még hűvösebb, de egy kiskabát, vagy pulóver elég. Minden csupa virág, fantasztikus szép ilyenkor a sziget. Az ortodox húsvét pedig különleges hangulatú és a görög emberek az ünneplésükkel magukkal ragadják a látogatókat is. Ilyenkor millióan vannak Korfun -erre a néhány napra ide utaznak a görög emberek - és túristát alig látni. (Szerintem ez szuper )
Kvalcsi!
Jövőre ( ha minden a tervek szerint alakul) Kréta vagy Kefalónia lesz a cél. Ilyen kiemelten rossz helyet igazán egyik sziget esetében sem hallottam.
De bizony van! Krétán Máliába ne foglalj szállást, mert ott is hasonló viselkedésű tini angol fiatalok nyaralnak a legtöbben. Az lehet, hogy annyira nem durva mint Kavos vagy Laganas, (én csak átutaztam rajta), de túl sok jót nem hallottam róla.
Ne viccelj, nem belebeszélés, inkább nagyon is örülök, hogy írtál! Nem tudtam, hogy más is járt már Korfun húsvétkor, mert nem igazán került szóba eddig.
Ha van kedved, mesélj még, kérlek, engem minden érdekel!
Köszönöm!
Köszi a jótanácsot! Krétán Stalis (remélem, hogy jól írom a város nevét) környékét ajánlották ismerőseink. Kefalónián viszont még nincs konkrét hely. Amint több időm lesz átolvasom a topikját.
De visszatérve még egy kicsit a Kavos és környéke témához. Ezzel a vandál magatartással csak azt érik el, hogy leépül a környék. Sajnos ezt tapasztaltuk mi is. A környékbeli szállodák, apartmanok sorra tönkrementek és bezártak. A szállodából kilépve nem láttál mást csak elhanyagolt épületeket, méteres gazt.
Stalisz és Malia ma már teljesen egybeépült.
Mi Staliszban nyaraltunk 2 éve. Semmi probléma nem volt vele, nagyon jó volt.
Bocs, ezt inkább a Kréta topikban kellett volna.
Én is sajnálom, hogy tönkreteszik Korfu azon részét, mert ott szép homokos a tengerpart, szívesen mennék oda. Így viszont semmi szín alatt nem foglalnék szállást Kavosban.
Nézz be a Kréta topicba!
Jaj, de jó! Köszönöm, hogy ide is benéztél!
Van is néhány kérdésem:
Mitől függ, hogy kit hova "osztotok be"? Lehet választani pl. hogy melyik apartmanba szeretnénk kerülni? Úgy rémlik, mintha azt olvastam volna korábban, hogy nem.
Mindegyik apartmant kihasználjátok, ahova nyáron is utaztattok?
Mennyire telik meg a sziget? Biztos rengeteg görög is odautazik ilyenkor.
A tenger hőmérséklete még nem fürdéshez való, ugye?
Egyelőre ennyi minden jutott eszembe.
Ha van bármi, amit elmesélnél, nagyon örülnék neki!
Előre is nagyon szépen köszönöm! (És bocsi, ha hülyeségeket kérdezek...)
A szállások, amiket Húsvétkor szoktunk kapni a helyi partnerünktől, általában nem ugyanazok, mint amiket nyáron is bérlünk. De előfordult már, hogy olyan is közte volt. Benitsesben szokott lenni a szállás, ott 2-3 épületben, és hogy ki hova kerül, a csoportkísérő osztja be a helyi partner segítségével. Előfordulhat az is, hogy jövőre Moraitikán lesz a szállás, ez attól függ, hova kapunk jobb ajánlatot.
Mindig annyi szállást használunk, ahányan vagyunk, mivel a nyári garanciális szállok szerződései ilyenkor még nem élnek.
Mivel a Húsvét a görögök legnagyobb vallási ünnepe, és talán Korfun a leglátványosabb az ünnepség, ezért rengeteg turista és görög is érkezik a szigetre erre a 3-4 napra. Állítólag ilyenkor 300.000-en érkeznek. Ezt egy helyi lakos mondta nekem. El is tudom képzelni, mert tömve vannak a kompok, az utcák, az éttermek, szállodák is.
A tenger még elég hideg, mivel általában április végén vagy május elején van Húsvét, de ahogy Zeusz lánya is írta, volt aki megfürdött. De ők bátrak. Az biztos, én júniusnál hamarabb nemigen megyek be a tengerbe.
Életem egyik legszebb élménye a Feltámadási ünnepség, amelyet szombat éjfélkor tartanak az Esplanade téren, bent Korfu városban, az Erőd előtt, a Liston mellett. Rengeteg ember áll egymás mellett/mögött és hallgatja az éjféli misét, mindenkinek gyertya ég a kezében, majd éjfélkor a pópa kimondja, hogy Hrisztosz Aneszti! (Krisztus feltámadt!) és mindenki válaszolja, hogy Alithiosz Aneszti! (Valóban feltámadt!) és kezdetét veszi a tüzijáték. Ezután mindenki igyekszik haza, mielőtt a láng kialszik - persze ez csak a környéken lakók tudják betartani - és sietnek, hogy a Magiritszát, a Báránybelsőséglevest megegyék.
Pénteken este a körmenet idején (Szent Szpiridon szarkófágját hurcolják körbe) és szombaton reggel, a cseréptörés idején (ablakokból dobnak ki cserépedényeket a helyiek, ezzel űzik el a gonoszt) szoktunk még bemenni a városba. Rengeteg fúvós zenekar jár körbe, nagyon jó hangulat van.
Eddig mindig nagyon szép kiránduló idő volt, jó meleg, úgyhogy tudtunk szervezni szigettúrát, és egyéb programokat.
És ami még fontos: ilyenkor gyönyörű a természet, minden zöld és virágzik!