Sziasztok! Köszönöm szépen a jó ötleteket.
Tényleg nem idevaló a "mit fõzzek odakint" téma, csak nem tudtam hova tenni a hellaszon.
De akkor a mit vigyünk magunkkal topicba folytatom.
Szia Josza, nagyon jó hogy leírtad az utat, már engem is foglalkoztatott, hogy hogyan kell odajutni. De hogy tudsz ennyire visszaemlékezni? Mindenesetre kinyomtattam amit írtál, mert mire odajutok, már biztos elfelejtem.
Ez a részletes remek leírás, számomra is igen hasznos, ki is jegyzeteltem én is.
Azt szeretném kérdezni, hogy a Kassiopé romokhoz vezetõ utat is jelzik táblák? Zalongo faluból kell indulni ha jól értem. Oda szeretnénk elsétálni mindenképp, remélem egyszerû megtalálni az utat.
Csincsi! Én annyira nem emlékszem, mint Josza, mert annyi helyen jártunk, hogy bennem kicsit összekeverednek késõbb a dolgok, de úgy emlékszem Kassopé elõbb van, mint Zalongo.
Elõször Kassopét ejtsétek útba, és onnan lehet tovább menni Zalongora.
Persze lehet, hogy nem jól emlékszem!
... kicsit összekeverednek késõbb a dolgok, de úgy emlékszem Kassopé elõbb van, mint Zalongo.
Elõször Kassopét ejtsétek útba, és onnan lehet tovább menni Zalongora.
Persze lehet, hogy nem jól emlékszem!
Mindenesetre közel van egymáshoz a kettõ!
SZIA Anikó
Most összedugtuk Cillával a fejünket, hogy hogy is van ez? Mindketten határozottan úgy emlékszünk, hogy Zalongoba /ókori nevén Kamarina/ mentünk. A falu központjánál van egy útjelzõ tábla, ami mutatja merre kell továbbmenni Kassiopé felé./ Ezzel válszolok Csincsinek is/. Innen indult az eredei út Kassiopé felé. Kb. 4-5 km. után értük el. Az úton egy kis tábla jelzi a leágazást . Onnan már kb. 3-400m földúton a romkert. Ha ennél az elágazásnál tovább megyünk a kocsiúton akkor a Zalongou kolostorhoz jutunk, ami mellett van az asszonyok emlékmûve, akik, mikor jöttek a törökök gyerekeikkel együtt leugrottak a magyas sziklaszirtrõl, hogy ne tehessenek velük semmit a törökök. Ez egy jellegzetes szoborcsoport. Kassiopébe csak ezen az úton lehet eljutni, és nincs is más elágazás, tehát csak így megközelíthetõ tudtommal.
Most még megnéztük az útikönyvet is az is alátámasztja, amit írtam.
Üdv:Josza
Köszi Josza! Igazad van! Elnézést kérek. Tényleg emlékszem most már, hogy mi elõször felmentünk Kassopéba, és utána vissza a faluba, és úgy el Zalongohoz.
De valamiért úgy rémlett, mintha csak útbaesett volna Kassopé!
Azért nagyon jó, hogy van valaki, aki ennyire emlékszik! Bár a helyszinen biztos én sem tévednék el.
Kedves Eszti!
Õt Naphlion mellett egy ott szokásos kõ, kerámia és kerti cuccokat árúsító árudában vettem.
Egy ókori szinházi maszk kerámiamásolata. Most az én teraszom egyik kedves szinpatikus dísze.
Nevezzük Õt az "ismeretlen görög harcosnak". Örülök, hogy tetszik.
Üdv: Josza