A Sun Rise teljesen kinn van Nidriből, Perigiali az Nidrinek a szélső része. Igen messze van gyalog Nidri központjától, és a partja is egy nagyon pici keskeny part. Ha este sétálni akartok, nagyon sokat kell gyalogolni, míg beértek Nidri városába. Mi Nidriben laktunk, egyszer kigyalogoltunk Perigialiba, megnézni a Sun Rise apartmant, de megállapítottuk, hogy jól választottunk, hogy nem a Sun Rise-ban laktunk, mert a Sun Rise nagyon kinn van, a boltok is borzasztó messze vannak tőle.
De ha csendre vágytok, akkor megfelelő a Sun Rise is. Tavaly a medence még nem volt készen.
Babar
Jaj, akkor most már nem tudom. Szeretnék Lefkada-ra menni, de egyszerűen képtelenség normális apartmant találni. Olyat szeretnénk, ami közel van a parthoz (kb. 200m, max 300.) és ez a part egy szép strandot jelent.
Nem lesz pénzünk ugyanis egy teljes hétre motort kölcsönözni, hogy a szép partoknál fürödhessünk minden nap. Ezt max 3 napig tehetjük meg, a maradék 5 napban pedig nem szeretnék egy balatoni strand külsejű part mellett elhelyezkedő, nyüzsgő környékű apartmanban ülve, vagy csupán városban sétálva tölteni.
Van valakinek tippje az apartmant illetőleg ilyen feltételek mellett?
A "normális apartman" elég szubjektív fogalom... Ugyanakkor tény, hogy Lefkádán a valóban szép partok, helyek, látnivalók a nyugati oldalon vannak és azokat valóban nem lehet tömegközlekedéssel megközelítnei, diri pedig a helyi Siófok szerintem.
Talán segít a témában egy kicsit eligazodnod a tavaly előtti szösszenetem a Beszámolók között: Gondolatok egy lefkádai nyaralás közben...
Robogót 10 euroért is tudtok kölcsönözni/nap. Így sem megoldható, hogy 6 napra legyen nálatok?
Érdemes írni a kölcsönzőnek és előre megállapodni árban meg abban hogy odahozzák a szállásotokra...
Én még nem voltam a szigeten, de azt tudom, hogy Nidri közelében és amúgyis azon az oldalon nem sokszor fogunk fürdeni, sőt...
Babar!
Köszönöm a motorcsónakos tájékoztatást Egyébként a 2 perces mondandóját sem hiszem h megértenénk, inkább nem kockáztatunk, majd legközelebb, mondjuk jövőre.
Örülök, hogy mégis kb 1 órás a komp Kefaloniára. Az viszont elszomorít, hogy 5körül már indul is vissza. Mi van ezekkel??
Azt hiszem újra kell terveznünk a Kefaloniai kiruccanást, mert ennyi strand nem fog beleférni
Érdemes írni a kölcsönzőnek és előre megállapodni árban meg abban hogy odahozzák a szállásotokra...(
Én pontosen ezt nem javaslom: helyszínen sokkal jobb árakat lehet eléri, mint előzetes foglalásnál és személyesen a járgányt is szemrevételezheti kölcsönzés előtt.
Arról nem is beszélve, hogy a legolcsóbb kölcsönzősöknek motorjuk van, de netjük nincs és nem is vágynak rá
Tavaly mi a Sun Rise-ban voltunk, ha gondolod tudodk több képpel,infóval is szolgálni. Egyébként a belinkelt képek valósak, bár mindkettőből csak az elsőt tudtam megnézni.
Fiatalok számára szerintem ideális választás a Sun Rise , kb 20 perc kényelmes séta Nidri. De közben is van Strand(közvetlen a Sun Rise alatt kb 200 m) is meg tavernák. Szóval mi nem bántuk meg!
Sziasztok.
Információt szeretnék kérni: szeptember utolsó 2-3 hetében milyen az idő a szigeten? (víz és levegő hőmérséklet, napközben és este). nyitva van-e minden, mennyi a túrista, ilyesmi ???
Előre is köszönöm.
Ha BP-ről Lefkadára megyünk és minden sebességkorlátozást betartunk, akkor hány óra alatt érünk a szigetre?
Firka!
Te is tudod; ez rengeteg Tőled független körülménytől függ; a határok átjárhatóságe, a forgalom sűrüsége, a vesétek működése ( ), a sofőr rutinja, az utas lelkesedése; hányszor parancsol álljt, mert fotózni akar...
Soroljam?
Ami tény: a távolság kb 1400 km, ha 80 km-es átlag haladással számolsz (ebben tehát benne vannak a határok, tankolások, pisi, stb) az 17 és fél óra.
És ez egy kifejezetten jó átlag!!!
A Lefkada-Kefalonia komp árakat nem tudom, de korábban valaki feltette, keress vissza. Kefalonia és zakintos közötti kompról nem tudok.
Lefkada-Kefalonia komp árak: 30 euro/kocsi, 7 euro/fő / 2008-as árak/
Nekünk Lefkadára az utazásunk 27 óra volt /ebből 2 óra a magyar határ vendégmunkások miatt, több kisebb pihenőkkel, /kaja, tankolás / majd a görög határ után úgy 200 km-re kb. egy 4 órás pihenő után indultunk tovább. Előző évben ez kb. 3 órával rövidebb idő volt.
Szerintem nem lehet pontosan kiszámítani, hisz annyi mindentől függ, nyilván ha többen vezettek úgy könnyebb.