Sziasztok Mindenkinek!
Talán ti tudtok segíteni abban, hogy Budapesten hol találok olyan boltot, ahol eredeti görög élelmiszereket lehet kapni. Korábban már ettem itthon görög étteremben mézes joghurtot és bevallom egyáltalán nem ízlett. Ehhez képest idén nyáron Zakynthoson ismét megkóstoltam ezt az édességet és hát csúcs volt. Itthon valahogy nem tudom elõvarázsolni a hazai alapanyagokból ugyanazt az ízt. Hogy a joghurt nem ugyanolyan, az még csak hagyján, de azt a jellegzetes méz ízt sem sikerült még megtalálnom, pedig már próbáltam néhány mézfajtát. Mindenféle ötletet köszönettel fogadok.
Most olvasom, hogy a rossznyelvek szerint túl meleg ez az ország ahhoz, hogy sok idõt töltsön az ember a forró tûzhely mellett, ezért egyszerûen mindent - halat, húst, zöldséget, sajtot - feltesznek a tûzre, és otthagyják, amíg meg nem ég. Akkor aztán friss uborkával, paradicsommal, hagymával és fetasajttal megeszik, és retzinát isznak rá. Persze valamennyien tudjuk, hogy ez nem igaz.
Ami pedig a rossznyelveket illeti: azért nem lehet véletlen, hogy egy igen csábító, fetasajttal készült pizza-szerû ételnek az a neve, hogy "lusta nõ pitéje"…
Szia fules65!
Valahol olvastam, hogy állítólag az Astória hátamögött, a Magyar utcában található görög élelmiszereket árusító bolt. Én nem jártam benne, ezért nem tudom, hogy tényleg igaz-e. Ha nem nagy fáradság, egy kis felderítést megér szerintem.
Üdv.:
Még soha nem láttam, nem is tudom miért, talán ahogy Rebi már megfogalmazta, ne csak nézzek lássak is, szóval az egyik nagy hipermarketben, fagyasztott elõsütött Kalamarit.
Gondoltam csak megkóstoljuk, mert bizony nagyon hiányzik már az íze, régen volt nyár.
Szóval vettem, és hozzá sült krumplit, csináltam görög salátát, és még maradt egy üveg fehér borom az utazásból. Odakint én ezt nem kostóltam, és meglepõen finom volt, és csalóka is mert az erõsségét csak utólag lehetett érzeni.
Szóval mindenkinek tudom ajánlani a elõkészített kalamarit is, nem olyan mint frissen, de azért finom.
A görögsalátához még visszatérve, van egy kék dobozos fetaki néven készült német sajt, az is finom, és hasonlít a kint kapott feta sajthoz.
Igazad van, jó felidézni a görög ízeket, még ha fagyasztott elõsütött termékrõl van is szó. én is szoktam venni, de az igazi az volt, amit nyáron Kos szigetén ettünk.
Valcsi, Kriszta!
Köszönöm a tippet, majd utánajárok.
Ha sikerrel járok, megosztom veletek is.
Üdv
Szia füles65!
Remélem sikerrel jársz. Nekem sajnos nincs idõm felderíteni a terepet, de nagyon örülnék neki, ha megtalálnád az üzletet, mert szeretnék ott én is venni eredeti görög joghurtot. Imádom a tzatzikit, és az itthon kapható joghurttal vagy tejföllel nem az igazi.
Elõre is köszi a pontos címet.
Üdv.:
de az igazi az volt, amit nyáron Kos szigetén ettünk.
Szia ferrari!
Teljesen egyetértünk ebben, Kos szigetén nagyon fincsi volt a Kalamári.
Én nem szoktam itthon készíteni görög ételeket (a tzatziki kivételével), mert ahhoz nekem kell az a környezet és hangulat, amit csak Görögországban találok meg.
Én eddig csak Fanta citrommal ittam (nagyon fincsi), de hétvégén kipróbálom az általad ajánlott változatot, ha megírod milyen arányban kell keverni. A Fanta citromból 2dl kell 0,5dl Ouzóhoz, és jégkocka.
Üdv.: