Bocsánat összekevetrem Zakynthossal!!!
Lefkadán a nyugati part álomszép, ott minden part gyönyörű, de nekünk a legjobban Porto Katsiki tetszett. Egremni, Kalamitsi, ezek mind a nyugati parton vannak, ezeket meg kell nézni mindenkinek.
Babar
Sajnos ezen az éven le kell mondanom erről a szép szigettől, pedig már nagyon beleéltem magam. Helyette Neos Marmaras-ba megyünk! Remélem az sem fog csalódást okozni, de jövőre mindenképpen elmegyek Lefkadára! És mindenkinek kívánok nagyon jó nyaralást!
Kösz a választ
Neten már gyűjtöm az infókat - úgy látszik a fórum most egy kicsit bedöglött.
Ti mivel jártátok körbe a szigetet? Mi robogóval tervezzük, esetleg nem tudtok olcsó és jó kölcsönzőt? Mondjuk egy nagyobb moci is érdekelne minket Vagy esetleg sportosabb napokra egy bicaj...valaki nem tud infót adni, hogy ezeket kb hol és mennyiért lehet bérelni? (ja, amúgy Nidriben lesz a főhadiszállásunk)
addig is míg "feléled" a fórum, javaslom olvass vissza egy legalább egy kicsit...Esetleg próbálkozhatnál a Kereső használatával is (beírod a "motor" szót, leszűkíted a keresési feltételeket a Jón-szigetekre és -láss csodát- máris 57 db hozzászólást olvashatsz, melyből kb. a fele Lefkadáról íródott...).
Valószínűleg azért nem kaptál választ az első kérdésedre, mert már sokszor megválaszoltuk az előzőekben...de ha az olvasgatás UTÁN marad még kérdésed, akkor csak bátran tedd fel, biztosan lesz rá válasz is.
Segítsetek nekünk. Írjátok meg ,aki volt Nidriben a Filio apartmannban :hogy minden szoba klímás -e , van -e takarító ezköz , kell e ágyneműt vinni,
Hol vehető át a kulcs .Mi egyénileg megyünk oda és nem tudtam még ezeket kideríteni.Köszönöm a segítséget!Angelika
Mi tavaly szintén a Filióban szálltunk meg. Mi az Apollon szervezésében voltunk, ezért nem ugyanaz a helyzet. Minden szobában van klíma, viszont nekünk ez +5 Euro volt naponta. Nem tudom egyéni utazókkal mi a helyzet, hogy a klíma benne van e az árban???Ágyneműt sem kellett vinnünk, de szerintem Görögországban mindenhol adnak ágyneműt, törölközőt, a törölközőt általában 2 naponta cserélik. Amikor lefoglaltátok az apartmant nem kérdeztetek rá a klímára??? Ez fontos dolog, mert amikor mi voltunk tavaly, olyan hőség volt (45 fok), hogy klíma nélkül nem bírtuk volna. Szerintem nektek benne van az árban a használata.
Az apartmanaban egy nagyon aranyos nénike a gazda, egy szót sem tud angolul, csak görögül, de nagyon aranyos. Mutogatva megértettük egymást.
Ha még van kérdésed az apartmannak kapcsolatban, nyugodtan írj.
babar
sziasztok!
ha valaki volt már az Acheron túrán, akkor megosztaná velem az élményeit? elvileg idén már Parga is a fakultatív kirándulás része, nem tudjátok, hogy mennyibe kerül a program/fő?
Köszönöm!
Júniusban 30 Euro volt.
Ha jól emlékszem volt egy kolostor látogatás, az emlékműhöz még mindig nem lehet felmenni a tavalyi földrengés miatt, 2 órás Parga-i városnézés, 1-1,5 órás gyaloglás az Acheron folyóban, fakultativ raftingolási lehetőséggel.
Köszi a válaszokat. Mivel a nyaralást csak most foglaltuk le, és még 2 hete csak annyit sejtettem róla, hogy valahol a tenger mellett lesz, így most az "egy hét alatt három hét" melóban nem igazán van időm naphosszat olvasgatni...igaz megpróbáltam, de ...
gondoltam, egyszerűbb kérdezni, és lehet, hogy naprakészebb információhoz juthat hozzá így az ember - főleg tapasztalatok alapján -, mintha egy ezer éve nem frissített honlapot böngésznék. De valszeg akkor az a megoldás, hogy utánajárunk a helyszínen. Kommunikáció csak megy, görögül mondjuk nehézkesen, de majd megtanulok 5 nap alatt
Csillag77,
az "ezer éve nem frissített" szerintem igencsak túlzás . Elég lett volna az utolsó hónap hozzászólásait elolvasni...igaz, a te időd drága, mi pedig ráérünk az ezerszer feltett kérdések megválaszolására...Csak, hogy egy nagy klasszikust idézzek (neked, tuti új lesz): EZ ITT NEM A VEVŐSZOLGÁLAT !
Bocs Döme, az elmúlt egy hónap hozzászólásait elolvastam, és arról nem volt benne szó, hogy KINÉL érdemes motort bérelni, és MILYEN motorok a megbízhatóak, vagy egyáltalán mit érdemes bérelni. A háborgás helyett én úgy vélem nem eshetett volna nehezedre egy-két szót Lefkadaról is írni. Elvileg ez nem ügyfélszolgálat, hanem egy FÓRUM.
Csillag77,
azt hiszem én már azért írtam néhány szót Lefkadáról, ellentétben azzal, aki a nyaralás előtt egy héttel veszi csak a fáradságot arra, hogy körülnézzen azzal a hellyel kapcsolatban ahová is utazni szándékozik, akkor viszont tálcán szeretne minden kérdésére azonnal választ kapni...
Motor-ügyben egy friss idézet pl. Firkamanótól:
Idézet:
Mi is béreltünk robogót, 11 euro/nap.
Igaz nem működött rajta semmi, de elvoltunk vele icon_smile.gif
Az 50 cc-s motor szerintem elég, ketten ültünk rajta.
Nidriben rengeteg kölcsönző van.
Arra a kérdésedre pedig, hogy mit érdemes megnézni egy hét alatt, legutóbb pl. én ezt válaszoltam:
Idézet:
Egy hét nem túl sok a szigeten, de azért sok mindent meg lehet nézni. Csak a legfontosabbak (szerintem) Porto Katsiki, Egremni, Milos,Kathisma, + az egész nyugati part..., délen: Capo Doukató-a világítótorony, számtalan kis öböl-melyeket bérelt csónakon a legkönnyebb megközelíteni, Vassiliki is nagyon hangulatos kis hely sok tavernával, északon Gira a szélmalmokkal, +Lefkas a főváros, stb...A keleti part nekem annyira nem tetszett, de azért pl. a Vafkeri vízesés megér egy sétát, Ja még kihagytam a bájos hegyi falvakat, mint pl. Karya,...stb. Nem fogtok unatkozni az biztos !
Kíváncsi vagyok rá, hogy ha hazajöttél, te hány hasznos információval fogod színesebbé tenni ezt a "döglött" Fórumot ?
Részemről ezzel le is zárom ezt a dolgot, azt hiszem nem nekem kell bizonyítanom...(a többiektől bocs az off-okért !)