Megdöbbentõ és érthetetlen ami ezzel a színésszel történt! Azért kíváncsi lennék rá mi lehetett a gyilkos indítéka? Kicsit hasonlít az Elemi ösztön -höz, nem?
Más téma.
Hamarosan a magyar mozikba kerül bemutatásra a Mamma mia- címû film. Egy görög szigeten játszódik a történet. Nem tudjátok hol forgatták? Nem találtam még róla semmit a neten.
Kb. két hónapja nem néztem már tévét. Nem nagyon érdekel, nem köt le, szívesebben ülök a net elõtt vagy olvasok.
Erre ma este elkezdtem kapcsoltagni, hogy van-e valami normális mûsor és hoppá a Corali kapitány mandolinjánál landoltam most azt nézem (éppen reklám van) Eddig tetszik. Bár nehezen tudom elképzelni, hogy az erkölcsös 60 évvel ezelõtti Görögországban egy köztiszteletben lévõ orvos apa, szónélkül hagyta volna a lányát az olasz katonával kavirnyálni
Jacques Coubard: Theodorakisz
( Görögország - álom és lázálom) -címmel, /Gondolat kiadó 1971. Bp./ (még csak 16 Ft-ba került!)
Érdekes, hogy egy csomó tény; könyvek, zenék, filmek formájában sem igazán ragad meg az emberek fejében...
Nem tudom például, hogy mit tudnak a magyarok, és az itt élõ görög származású fiatalok, a talán nem is olyan régi múltról; Görögország háború utáni idõszakáról, a polgárháborúról, az ezredesek uralmáról, a juntáról...
Szerintem, elég homályos a kép...
Tényleg rémálom, ami a második világháború elõtt, alatt, és közvetlen utána még hosszú éveken át tartott...
A mérhetetlen számú áldozat, és vér...
...és ahogy az egyszerû emberek felett átcsapnak a politikai hatalmak csatározásai, megkövetelve tõlük, hogy csatlakozzanak..., különben a halál fiai.
Was Albertet is olvasok mostanában, az: Adjátok vissza a hegyeimet! - c. regénye is szép példája annak, hogy a határmenti hegyekben élõ (papírok nélkül, vadon, és szabadon élõ ) egyszerû emberek, hogyan szembesülnek az
fölöttük viharként elvonuló háborúnak, hogyan kényszerülnek állást foglalni, és mellesleg életben maradni az embertelen helyzetekben...?
Sikerült elolvasnom a Sziget címû könyvet,nagyon-nagyon jó könyv.Csak egy dolgot sajnálok,hogy nem azelõtt olvastam el,mielõtt Spinalongát meglátogattam.....egészen máshogy mentem volna végig azokon az utcákon.
Sikerült elolvasnom a Sziget címû könyvet,nagyon-nagyon jó könyv.Csak egy dolgot sajnálok,hogy nem azelõtt olvastam el,mielõtt Spinalongát meglátogattam.....egészen máshogy mentem volna végig azokon az utcákon.
Szia Mono!
Most, olvasom a könyvet, így egy kicsit irigykedek, hogy te már jártál ott. Nagyon tetszik a könyv, és remélem egyszer sikerül eljutnom oda. De ha majd sikerül eljutnom, én már más szemmel fogok mindent végig nézni. Érdeked könyv, nagyon jó, hogy sikerült meg vennem.
Szia Juhi!
Igen én is örülök hogy sikerült hozájutnom,nagyon tetszett,és abszolut nem unalmas.Én pedig egy kicsit rád irigykedem,mert Te a könyv olvasása után fogod majd meglátogatni a szigetet
Szia Mono!
Igen, nekem így már jobb lesz, de sajnos még nincs dátum mikor sikerül. De talán 1-2 éven belül. Addig még egyszer elolvashatom a könyvet. Már (sajnos), majdnem kiolvastam.
Ma sikerült megszereznem az így utazunk mi címû könyvet, amit már többen ajánlottatok itt. Nagyon jó, sajna egyszuszra majdnem kiolvastam.
Szerintem a Sziget címû könyvet is beszerzem, mert olyan jókat írtok róla, ráadásul nekem aktuális is. Köszönöm a jó tippeket!