Nekünk azt irta ki az Ádám,hogy a vacsora önköltséges...egyébként,akiket te ismersz abból a turnusból,azok hol szálltak meg és milyen tapasztalataik voltak a szállásról?
Õk is Plataniasban voltak a Larentzakisban.A csaj azt mondta ingyen volt minden és õk 8-an mentek is rá.Utólag már mindegy mert ebbõl is látszik,hogy nem egyformán bánnak ezek szerint az utasokkal,Ádámot meg kiveséztük milyen béna volt. Kíváncsi leszek neked mikor válaszolnak a panaszokra mert már azért viszonylag régen voltatok.Lehet,hogy válaszra sem méltatnak és ez abszolút õket fognja minõsíteni!!!
Megtaláltam a fényképek között a programleirást,de technikailag nem tudom megoldani,hpogy ide tegyem,nem tartok még ott számitógépileg! Csak ide tudom gépelni,ha hiszel nekem: A kirándolás programja:1. Egy szép,nagyon régi templom meglátogatása,2.megálló templom völgyének kilátójában 3.szünet egy vacsora erejéig a helyi tavernában/a vascora önköltséges!/ 4.egy agg krétai ur meglátogatása 5.
megálló a Souda öböl kilátójában indulás:18 20-kor, érkezés 10 30-kor. Ez azon a hétfõi estén volt,amikor Elafonissire mentünk...
Juli 10.-én adtuk be a panaszt,30 napig kell rá válaszolni,aug.9-én küldtek egy levelet,hogy a kivizsgálás folyamatban van,türelmünket kérik...Talán annyi sok a kivizsgálnivaló???????Egyébként nem egy szõkés "csaj" volt a Tirolban élõ barárnõjével?Emlékszem,velük többször találkoztunk kóborlásaink során,meg az olaszban élõ "csajjal" recepteket cseréltem a Ferihegyi ráérõ idõnkben...
Persze,hogy elhiszem amit írtál azért mondtam,hogy nem egyforma volt az elbánás az utasokkal!!Lásd:mi kaptunk ajándékot,ti nem
Ezek szerint van mit kivizsgálni,valószínû olyan sok a dolog,hogy karácsony lesz belõle amire megtudjuk miért nem akartak 7-kor reggelit adni!!! Nagyon bonyolult dolog lehet erre az Aeolus részérõl válaszolni nem?
Mi is az Aeolus-szal utaztunk Kosra, most jöttünk haza 24-én hajnalban.
A SkyEurop-pal repültünk. Igazán kedves volt a személyzet - magyar utaskísérõk, magyar kapitány - , és még szlovák fácános sört is ihatott a gépen, aki akart.
A Blue Sea Bech-ben laktunk, a szobák tiszták voltak, naponta friss törölközõt kaptunk, 4 naponta tiszta ágynemût. A földszinten, a szobánk elõtti folyosón viszont – és itt-ott a füves részek mentén is – hemzsegtek a kukacok. Ezeket egyszer a hét vége felé lepermetezték, majd felsöpörték. Egyébként a szállodával meg voltunk elégedve.
Viszont az Aeolus idegenvezetõje – Polder Tímea – elképesztõ egy nõ! Folyamatosan fárasztóan jópofizott ahelyett, hogy a lényegre koncentrált volna. Például nekünk 8.50-et /egy fiatal párnak 7,15-öt/ írt indulásként a szigettúrára akkor, amikor 8,05-kor elment a gyûjtõbusz. /A szórólapon 9 óra szerepelt indulásként…/ Amikor aztán háromnegyed tíz körül felhívtam, hogy miért nem jönnek közölte, hogy õk már Kos városban vannak, menjünk utánuk /természetesen a saját költségünkön/, és az Agoránál csatlakozhatunk a csoporthoz. Gondolhatjátok, hogy majdnem bekaptuk, amikor találkoztunk! A napunkat sikerült elrontania, kárpótlásként viszont felajánlotta, hogy 2 fõnek visszaadja a befizetett 28 euróját, amit el is fogadtunk /naná…/.
Aztán a hazaindulásnál is alakított. Már majdnem felszállt a gép, amikor az utasok jó része még el sem jutott a reptér bejáratáig, mert nem volt meg az utaslista, és két lapról szedegették össze az adatokat. Azt mondták a már bejutottak, hogy ez is az õ számlájára volt írható. Nem értem, egy ilyen hebrencs nõszemély hogyan lehet évek óta képviselõ/idegenvezetõ?
A Fõnökuram júliusban utazott az Aelolus-szal Korfura. Amikor megjött õ is csak az idegenvezetõre panaszkodott.
Szóval ezt az irodát a helyi képviseleteik miatt levettük a listánkról, velük többet nem utazunk, és másoknak is csak fenntartással ajánljuk majd!
Nekünk tavaly volt az idegenvezetõnk a Polder Timi Kos szigetén, mikor az Aeolusszal az Apellis Beach Hotelben nyaraltunk. Õ is abban az évben jött a szigetre. Azt is tõlünk tudta meg, hogy Rodoszra szárnyashajóval át lehet menni. Nekünk nem volt egyébként semmi különös gondunk vele, de kicsit kelekótya csaj szerintem is.
Köszönöm a válaszodat.
A Blu Sea-rõl még valamit – másoknak okulásképpen:
A társaságunk egyik házaspárja kért TV- és klíma távirányítót, amire letették a 2x20 euro kauciót. Amikor leadták a szobakártyát, meglepetésre le akartak vonni tõlük 7,60 eurot, mondván, hogy valamelyik este a bárban ennyit fogyasztottak. /All.incl.-os ellátáson voltunk/ Ezt a számla hátuljára írt szobaszámmal és valamiféle aláírással igazolták.
Természetesen nem fogadták el, hiszen azon a napon is – mint minden este – együtt voltunk, akkor is éppen társasjátékoztunk. Nem az összeg miatt, de milyen megoldás ez?! Ennyi erõvel jóval többet is követelhettek volna! Kevéske angol és német tudással, majd kézzel-lábbal magyaráztuk, hogy a számlán lévõ I. P…….ts-re hasonlító aláírás nem a barátunké. Õ egyébként is „cs”-vel és nem „ts”-sel írja a nevét, ezt az útlevelével is bizonyítottuk, arról nem is szólva, hogy magyar ember mindig a vezetéknevével kezdi az aláírását. Az lett a vége, hogy személyesen az orruk elõtt leírta a nevét, ami még csak nem is hasonlított a számlán lévõhöz. Természetesen nem voltak elragadtatva a tiltakozásunktól, vágták a pofákat, de azért tudomásul vették.
Ezért aztán keserû szájízzel hagytuk ott a szállodát, ami egyébként nem volt rossz, maga a sziget nagyon tetszett, a rossz tapasztalatokat meg remélem hamar elfeledjük!
Üdv. mindenkinek!!
Somogyiné, ez elég durva, amit írsz. Azért kell, hogy hozzászóljak, mert minket is ért hasonló helyzet. Tolóban az utolsó napon, a kijelentkezésnél, a szálloda recepcióján ki akartak fizettetni velünk egy számlát, a bárban elfogyasztott italról. Ehhez tudni kell, hogy sosem innék egyetlen szálloda bárjában sem semmit, mert az piszok drága és nem is vonz. Amúgy meg, sosem hagynék számlát kifizetetlenül, mert mindig rögtön fizetünk mindent. Szóval mondtuk, hogy mi egyszer sem voltunk a bárban és sorry, mi nem fizetjük ki. Erre nem is erõltették, hanem elnézést kértek és útnak engedtek. De azért ilyesmi nagyon kellemetlen.
Mi idén nyáron a Bella Tours szervezésében mentünk busszal Korfura.
Az oda fele út papír forma szerint történt. A szállást pechünkre a legkésõbb kaptuk meg 13-kor, a csoport nagy része már 11-kor. De a mi szobánk volt a 3 emeleten és ráadásul a folyosó legvégén. Nem annyira vígadtunk, de tudtuk a buszos utazás ezzel jár.
Míg vártunk a szobára, kisebb meglepetés is ért bennünket, hiszen összefutottam 2nagyon kedves barátommal is, akik véletlenül Moraitikara keveredtek. Ha a szobát elõbb megkapjuk, nem is találkoztunk volna...
Sajnos a visszafele út nem ment olyan gördülékenyen.A szobákból 9órára ki kellett pakolni, azt mondták 11-kor indulunk haza.
Majd közölték, h. a sofõröknek néhány utasért Sidariba kell menni így a várható indulás 14h lesz.
Igazából még ezzel se lett volna baja senkinek, ha elõre szólnak és akkor kivesszük a fürdõruhát és egyebeket és kihasználjuk azt a fél napot. De amikor mindenki be van csomagolva és indulásra készen ott toporog, elég kellemetlen. Ráadásul ezt elõre tudták, h. késõbb indulunk haza.. nem aznap derült ki.
14óra után megérkezett Sidaribol a busz, 2 teljesen lestrapált sofõrrel, hiszen nekik is csak Korfun mondták, h. van 1 kis kitérõjuk Sidari felé.
14-kor azt hittük végre indulunk, bepakoltunk a buszba, és elindultunk..Kb. 50métert haladtunk.
Akkor a sofõrök közölték, h 1 óra múlva indulunk tovább, mert õk elmennek zuhanyozni. Addig mindenki szálljon le a buszról és csináljon azt amit akar.
Csak azt nem értem, miért nem maradhattunk ott, a Bella Grecia apartman elõtt, mert ott legalább voltak székek, padok, árnyék.
Ezért felesleges volt felszállni, h. 50méterrel arrébb leszálljunk.
Azóta sem értem.
Ezt leszámítva elégedettek voltunk az irodával.
Sokat töprengtünk a nyaralás tervezésekor, sajnos nagyon rossz döntést hoztunk. Reméljük tudunk segíteni másoknak a leírtakkal, nehogy úgy járjanak mint mi!
Idén augusztusban a Dias Zeus Travel irodával voltunk busszal Stavrosban. Indulás elõtt 2 nappal telefonáltak, hogy 4 órával korábban indulunk ( reggel 8-kor ). Örültünk is neki, több idõt tudunk ott tölteni, gondoltuk.
A problémák ezután kezdõdtek:
- a busz még véletlenül sem az iroda által megadott helyrõl indult
- a busz korfura ment, stavros csak kitérõ volt
- a macedón határ elõtt derült ki, hogy a várható éjféli érkezésünk miatt 5 órát egy benzinkút parkolójában kellene töltenünk, vagy írásos nyilatkozat ellenében tovább mehetünk. Tovább mentünk.
- Zoli ( õ az iroda képviselõje ) megérkezésünk után közölte velünk, hogy a csomagokat betehetjük egy szálloda recepciójára, egyébként éjféltõl másnap délig csináljunk amit akarunk. Meg sem próbált pihenésre alkalmas helyet biztosítani, pedig több gyerek is volt a csoportban.
- Az éjszakát a szálloda medence partján egy napágyon töltöttük, nem romantikus dolog 16 órás busz út után hidegben szúnyogok között aludni.
- Amiket a prospektusban leírtak nem igaz. Az apartmanház közvetlen környezete gazos, a szomszédban szamarakat és szárnyasokat tartanak, reggel 5-kor megvolt az ébresztõ, a legyeket nem lehetett elviselni. A medencét mi vendéget tisztítottuk, általános kosz volt jellemzõ.
- haza indulásunk napján reggel 8-kor ki akartak küldeni a szobából. Kivittük a szemetet, mire visszaértünk a holminkat kirakták a szobából. Csomag szobát külön kérni kellett, innen is idõ elõtt kiraktak minket.
Természetesen írásban magyarázatot kértünk az irodától aug. 25-én, érdemi választ azóta sem kaptunk.
Szia Tappsi!
Én nagyon csodálkozom azon amit írtál, mert mi minden évben a Dias Zeussal utazunk ( már kb.15x) és még nem volt semmi problémánk. Sajnos minden írodával lehetnek bajok, és ezek szerini ti kifogtátok. Stavrosban is voltunk már 3 x, és mivel ott lakik az iroda tulajdonosa mindig remek volt minden. Mentünk már ugy mi is, hogy Stavrosban is raktunk ki utasokat, de akkor Sartira mentünk igy utba esett. Sajnálom, hogy ti igy csalodtatók. Én másik utazási irodákkal is voltam már, de nekem azok nem jöttek be.
Tappsi!
Ne hagyjátok magatokat, próbáljatok meg néhányan az utasok közül összefogni, ne várjatok a válaszlevélre!
Én azt mondom - és tapasztalatból beszélek - érdemes szót emelni minden hiányosságért, sérelemért, mindenért, ami nem teljesült a foglaláskori ígéretekbõl. Persze, elõtte nem árt, ha újra átböngészitek az utazási feltételeket, amit minden foglaláskor odaadnak - vagy kellene, hogy átadjanak.
Mi egyszer jártunk úgy, hogy az apartman nem annyi helyiségbõl állt és nem annyi fürdõszoba volt, amennyit ígértek, (más probléma nem volt!)és kaptunk vissza némi kp-t fájdalomdíjként. Egyszer már megírtam, lehet, hogy pont ide, ebbe a topikba. De nem is az a lényeg, hogy kárpótlás legyen, mert sokan gondolják, hogy már úgyis mindegy, elmúlt és max. levonják a konzekvenciákat. De pont azért érdemes "az asztalra csapni", amiért ide a fórumra is írtál. Hogy másokkal ne forduljon elõ ilyesmi. hátha jobban odafigyel az iroda legközelebb és nem csak egy fiókba kerül be a panaszlevél. Sokszor az is elõfordulhat, hogy az itteni iroda nem tud róla, hogy ott kinn az õ túristáinak mit adnak el, mert nem megfelelõ a képviselete. Azért remélem, sok szép élményetek is volt!
Ja és persze nem utolsó sorban: üdv a Hellaszon!
HJudit