Megválaszoltam a kérdésemet reptéri illeték ügyben
A repülőtéri illeték olyan díjforma, melyet repülőjegy vásárlásakor számolnak fel. Az illetéket az út folyamán érintett repülőtereken található szolgáltatások fenntartására (például biztonsági szolgálat, repülőgép-karbantartás és -javítás) fizettetik ki, ezen felül üzemanyag-pótdíjat és biztosítási díjat is foglalhat magában. Érintett repülőtér lehet az induló és célállomás, ezenfelül az útközben érintett, illetve átszálló repülőterek. Ezeket a terheket alapvetően az utasnak kell fizetnie. Ezen kívül jegyvásárláskor a kezelési költség is hozzáadódik.
Én - bevallom - eddig még soha nem gondolkodtam el rajta, miért is fizettük, de úgy látom,más se tette... mindenesetre most okosodtunk, már akit érdekel a dolog.
Viszont itt egy vonatkozó cikk, ha valakit mér részletesebben érdekel a dolog: http://www.euroastra.info/node/9192
Egyébként pedig nem pánikkeltés volt a cél (már ha nem lett volna egyértelmű a hozzászólás hangvételéből), csak megosztottam veletek a "hírt", hogy milyen újabb költségre lehet majd számítani... vagy nem. Ez majd az utazási irodákon múlik!
Még egy gondolatot engedjetek meg: én személy szerint utálom, hogy a meghirdetett ár mellett jön még a kerozin pótdíj, árfolyamkülönbözet, biztosítás, foglalási díj, reptéri illeték (és talán kezelési költsége is), no meg ott a transzfer, túlsúlyos csomag pótdíja és ki tudja még mi.... lassan több a leves, mint a hús. Talán nem lenne rossz, ha kicsit egyszerűsítenének, elvégre mindenkit a végösszeg érdekel De persze akkor az oly rendkívül olcsó utak nem lennének már olyan olcsók... no meg persze nem kell repülővel utazni...
Hogyan sikerül nektek olyan olcsó utakat kifogni. Hiába nézegetem a LAST MINUTE utakat, egyik sincs olyan olcsó, mint már több fórumon is olvasgattam, hogy nagyon szuperket ki lehet fogni.
Gondolok itt pl.:
Sarti, busszal, önellátással - nekem azt ajánlották, hogy 50.000,- Ft-tól többet semmiképpen ne adjak, de már az 50 is sok.
Korfu repülővel, önellátással - max. 80.000,- Ft, de ez is már "drága". Ezekben már minden benne van.
Én ennyi pénzért még egyetlen utat sem találtam.
Hogyan csináljátok? Ezek mind olyan utak, amit utazás előtt két nappal foglaltok le?
Egy alkalommal az interneten vettem repülőjegyet magamnak. Az általuk küldött internetes jegyen aztán mindent részletesen felsoroltak. Az illetékek többe kerültek, mint a maga a jegy! Ez persze nem minden esetben van így.
Köszi a segítséget. Az az igazság, hogy az Imperátort, a Campus Club-ot és a Walter-t nem ismerem.
Az Apollont és a Dias-zeuszt igen, őket már többen is ajánlották, mikor utazási iroda után érdeklődtem.
Az előző háromról nem is hallottam semmit egyik fórumban sem.
Vélemény róluk?
Mi tavaly Rodoszon voltunk a Campussal, minden rendben volt.
Igaz eddig még csak egyszer utaztunk velük, az alapján viszont pozitív véleménnyel vagyok róluk.
Remélem nagyon jó lesz a nyaralásotok, gondolom már alig várod...
Mi szeptemberben megyünk Korfura és addig gyűjtöm az infókat. Légyszives egy jó alapos beszámolóval térj haza Korfuról (árak, belépők, autó-motor bérlés, mit érdemes megnézni). Nagyon megköszönném...
Jó pár éve már voltam Korfun, ezért nagyjából ismerem a szigetet. Ha valami különleges helyet találtok, arra is kíváncsi vagyok.
Előre is köszi: Zsuzsi
Szia!
Mindenképpen írok, ha hazaértünk. S igen, már alig várom.
Bízom benne, hogy az utazási irodával is minden ok lesz.
üdv
Egyetértek Iloth hozzászólásával, én is olyan mérges vagyok, hogy az utazási irodák a hírdetéseikben nem jelzik mindenestől azt az összeget, amit fizetni kell. Igaz, hogy akkor nem olyan kedvező árak kerülnének feltüntetésre, de úgyis kiderül, hogy mennyi a végösszeg, nem is értem, hogy ez miért jó?
Korábban nem volt egy olyan kezdeményezés, hogy az utazási irodáknak kötelező lenne feltüntetni a hírdetésekben az összes utazással kapcsolatos költség árát? Nem tudjátok, hogy ezzel mi lett?
Igen, ezt már észrevettem, mert valaki már felhívta rá a figyelmet itt ezen a fórumon. Mivel nem volt ismerős, eddig nem néztem, de most meg fogom nézni.
Egyetértek Iloth hozzászólásával, én is olyan mérges vagyok, hogy az utazási irodák a hírdetéseikben nem jelzik mindenestől azt az összeget, amit fizetni kell. Igaz, hogy akkor nem olyan kedvező árak kerülnének feltüntetésre, de úgyis kiderül, hogy mennyi a végösszeg, nem is értem, hogy ez miért jó?
Korábban nem volt egy olyan kezdeményezés, hogy az utazási irodáknak kötelező lenne feltüntetni a hírdetésekben az összes utazással kapcsolatos költség árát? Nem tudjátok, hogy ezzel mi lett?
Én is úgy emlékeztem, h. az utazási irodáknak a tényleges, fizetendő (foglalási díjjal, illetékekkel, pótdíjakkal stb.) árat KELL hirdetniük.
Kalkuláltam egy helyen, 80e Ft lett volna, Töröko., All inclusive, a végösszeg meg nem is tudom, valami 120-130e lett volna ténylegesen.
Nem az a bajom, h. ennyi, csak kicsit átvágva érzem magam...