#1448752010-07-19 21:38:49 Válasz a #144523. hsz-ra
Szia Marcsi! Mesélnél pár szóval a zaki-i útról? Úgy értem a programról , és az árról. Köszi
Kefalonia valóban gyönyörű lehet, nem véletlenül választottuk, már régi álom. De a Kék barlangos mulasztásunkat muszáj pótolni !
#1448992010-07-20 02:39:53 Válasz a #144875. hsz-ra
Szia sarti!
Ha nem baj, én is tudom a választ
9-től fél 4-ig tart, a Navaggion kezd a hajó, de olyankor az még árnyékban van, tehát nem az igazi fotósidő. Ott épp csak pár percnyi nézelődés, majd irány a Kék Barlangok, azokat közelről megskubi, majd irány Alykes-Alikanas, és ott vagy 2 óra akármi. Útközben még valahol egy kis pancsi a hajóról, és kb. ennyi a progi, az ára 30-as volt.
Mi élveztük!
Üdvözlök Mindenkit!
Mi két alkalommal jártunk Kefalónián, 2007-ben IBUSZ szervezésében repülővel olyan igazi last minute úttal, pénteken fizettük be és hétfőn indultunk, akkor még volt ilyen, a sziget még nem volt annyira ismert itthon.
Tavaly saját szervezésben vágtunk bele, 15 napot töltöttünk el Görögországban, ebből 4-et a szárazföldön, a többit a szigeten. Nekünk ez volt életünk legjobban sikerült nyaralása, nem bántuk meg a saját szervezést, és autóval utazást. Már nem emlékszem, hogy ezen a lapon, vagy a forum indexen került-e szóba, miért választják emberek a hosszú és fárasztó autóutat a rövid és kényelmes repülőút helyett (akinek nincs autója, annak nyilvánvaló ez nem kérdés). Nekem van erre egy újabb indokom az anyagi okok és a látnivalók mellett, a lányommal mi félünk a repülőn, és többet nem szívesen szállunk fel. Sokan vannak olyanok, akik semmi pénzért nem ülnének repülőre, ilyenkor is alternatíva lehet az autóval utazás. Útközben olyan szép látnivalókban volt részünk, mint pl. Meteorák, amit csak így lehet megtekinteni. Persze mi is csak akkor mertünk belevágni egy ilyen útba, amikor a régi, majd 20 éves kocsinkat lecseréltük, azzal nem indultunk volna el ilyen messzire.
Ha már megvan az autó, akkor nálunk elég fontos szempont volt az anyagiak, mert 4 főre vetítve már másképp kalkulál az ember.
A tavalyi utunkról feltettem egy leírást az élménybeszámolók közé, ezzel már adós voltam régóta, azért is, mert az út előtt innen internetről készültem fel olyan alaposan, és ezért köszönettel tartozom Mindenkinek, aki megosztotta tapasztalatait másokkal!
Sajnos idén anyagi okok miatt nem tudunk nyaralni menni, de nekem az is öröm, hogy rendszeresen olvasom a hozzászólásokat, és gyönyörködöm a feltett képekben, és persze reménykedem, hogy egyszer még visszajutok erre a szigetre.
Levettem a feltöltési helyéről, mivel megvolt a címzettnek a torony, úgy gondoltam a nagy képek ne foglalják itt a teret.
De ha elkészülök az albumommal, azok is ott lesznek.....
#1449652010-07-20 13:40:45 Válasz a #144964. hsz-ra
Ok! Így már érthető!
Na Te már előrébb vagy....eddig a képekkel szórakoztam, most a családnak, barátoknak fogyaszthatóbb, pps formátumban szeretnék készíteni egy válogatást....de nem egyszerű. Aztán jöhet a beszámoló.
Látom Kefalonia jobban tetszett, de maradsz Thassos fun.))))))))))
Ez tetszik!))))))))
Szerintem Kefalonia, Kefalonia, Thassos, meg Thassos.
Kinek a papné, kinek a .....!
Hű Balázs elolvastam, ami megvan a beszámolódból . Nagyon sok értékes infó van benne, köszönöm. De ezt megszoktam már tőled a Thassos.hu-n.
Örülök, hogy megszűnt a szerpentinezés a Pindoszson, és így akár - mint ti - éjszaka is megtehető a hegyi út. 2006-ban még csak Veria- Grevena közt voltak új alagutak, de látni lehetett az építkezéseket. (A visszaúton már egy vadi új 4km-es alagúton is átjöttünk.)
Klasszak a kép beszúrások, nagyon profi.
Rendes volt Ágitól, hogy segített a komp helyfoglalásnál. Tudta, hogy nem pártolsz el
Várom a teljes beszámolód, és köszi még egyszer!
A leírtak alapján egyébként Killini kikötője egész más, mint Vasiliki. Azt hiszem már értem, miért Killini felé mennek a buszok. Killini profi komp kikötő hatalmas mozgólépcsős hajókkal, klímás belső terekkel, rengeteg autó és busz fér fel rá, szervezett, profi az irányítás.
A leírtak alapján egyébként Killini kikötője egész más, mint Vasiliki. Azt hiszem már értem, miért Killini felé mennek a buszok. Killini profi komp kikötő hatalmas mozgólépcsős hajókkal, klímás belső terekkel, rengeteg autó és busz fér fel rá, szervezett, profi az irányítás.
Hát igen, majd arról is írok, mert hazafelé arra jöttünk.
Ági abban is segített, meg az éttermi "balhéban" is.