Törökország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 31
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54965 Üzenet linkje2008-03-20 11:04:24 

Jox írta:
josza2!

A hozzászólásod áthelyeztem ide: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?p=54963#54963

Bocsi! icon_redface.gif

# 32
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54977 Üzenet linkje2008-03-20 14:03:51 

Nagyon jó az ûrfelvétel. Lassan kedvet csináltok, hogy odautazzak icon_smile.gif
# 33
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#54989 Üzenet linkje2008-03-20 14:51:11  Válasz a #54977. hsz-ra Előzmény #54977

Szia Ani!

Bir sey degil azaz szívesen icon_biggrin.gif

Istanbul icon_lol.gif

# 34
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56345 Üzenet linkje2008-04-06 12:24:11 

Szia Valcsika!

Nem vagy egyedül, aki Törökországba utazik.
Az idén mi is oda fogunk menni. Már egyszer voltam és nagyon vendégszeretõek.

# 35
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56355 Üzenet linkje2008-04-06 13:59:57 

Sziasztok! icon_smile.gif

Kíváncsi leszek a véleményetekre! A katalógusokat nézegetve nagyon sok jó szállodát láttunk.
Évekkel ezelõtt a szüleim nyaraltak törökországban. Nagyon tetszett nekik. A törökök vendégszeretetét ma is emlegetik. A nagynénémnek külön élmény volt! icon_biggrin.gif 150 kecskéért és aranyékszerekért meg akarták venni de a nagybátyám visszautasította az ajánlatot! icon_lol.gif

Ferrari! icon_smile.gif

Mikor utaztok? Melyik részre?
Vigyázz magadra! Nehogy eladjanak! icon_wink.gif

# 36
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56362 Üzenet linkje2008-04-06 15:56:16  Válasz a #54977. hsz-ra Előzmény #54977

Törökországba érdemes elmenni!
Többszõr voltunk ott, kocsival Anatlyában és környékén. Nagyon vendégszeretõek, de érdemes odafigyelni!, pl nem szabad központi klímás szladiba menni, mert ott a meleget jól tûrõ igazgatók döntik el, hogy mikor kapcsolják be icon_lol.gif
Nem szabad olyan szladiba sem menni, mely közelében nincs település, mert akkor elég durva árat számolnak mindenért, itt jöhet jól az AI.
Ajánlom pl. Kemert, Beldibit.

# 37
Annita9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
194 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56365 Üzenet linkje2008-04-06 16:32:21 

En Istambulban jartam tavaly,de nekem nagy csalodas volt!Nem mennek vissza az biztos!
# 38
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56367 Üzenet linkje2008-04-06 16:46:13 

Én csak Isztambulban jártam, de annyira bejött, hogy oda biztos kiruccanok még!
Igazából a török "Riviéra" nem igazán vonz. Számomra azon kívül Tunézia az a része a világnak, ahova ha nem muszáj, sosem megyek nyaralni. Szóval ez az afrikai rész megelõzi a török tengerpartot, de valahol egy helyen vannak az én "top listámban" icon_razz.gif És most ez esetben kicsi az esély, hogy utolsókból lesznek az elsõk icon_lol.gif !

# 39
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56370 Üzenet linkje2008-04-06 16:53:32  Válasz a #56365. hsz-ra Előzmény #56365

Isztambul az egy dolog, Törökország pedig egy másik, nem is hasonlítanak hangulatukban egymásra. Isztambulban az "üzlet" a lényeg; kelet-európát onnan látják el a silány minõségü, többnyire hamis árukkal, de hát ez köztudott. Ha viszont tovább mész megismerheted a valódi török vendéglátást, barátságosságot. És vannak ott látnivalók is bõven, csak le kell térni a túrista ösvényrõl. Angolul mindenütt beszélnek, az €-t elfogadják, kártyával mindenütt fizethetsz, egy a lényeg; légy barátságos és akkor azt is kapod vissza!
# 40
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56376 Üzenet linkje2008-04-06 17:25:56 

A török kultúra engem is érdekel, de az nem Antalyában van, ahogy Parália és Nei Pori sem a görög kultúra bölcsõje! És akinek Istambul csak a bazárt jeleni, azt meg úgy hívják "seftes turista" és csak sajnálni tudom icon_rolleyes.gif
Mellesleg rengeteg török kultúrával találkozunk Görögországban is, maximum nem tudjuk róla! És a görög kultúrát is nagyban befolyásolta az a jó pár száz év, amíg drága "szomszédaik" ott tettek-vettek...
Már Kavalában is rengeteg épület és mûemlék van, ami jelzi Konstatinápoly közelségét... de bevallom, nekem tetszenek ezek a már-már kicsit kaotikus, keveredett stílusok... Olyan izgalmas... És bár nem volt kellemes a török jelenlét, de volt, és a történelem része, amit õrizni kell...
Mikor kérdeztem a görög haveromat, hogy mondjon egy konkrét példát, mért hargszanak - többek között - a törökökre ezt mondta:
Igaz, hogy Nagy Sándor is leigázott rengeteg népet, de sosem rombolta és taposta el a helyi kultúrát, szokásokat, nem égette fel a templomaikat. Gyakorolhatták a vallásaikat, stb... Ennek ellenére a törökök tudatosan el akarták tüntetni a görög kultúrát, rengeteg ortodox templomot és kegyhelyet elpusztítottak...

# 41
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56383 Üzenet linkje2008-04-06 18:26:16  Válasz a #56376. hsz-ra Előzmény #56376

Alapvetõen igazad ven, de; én van a Küprülü kanyonra gondoltam, Kemer közelében Myrára, Denizlirõl pedig már ne is beszéljünk. Mi Isztambulbõl az Égei tenger partján mentünk le Izmir, Kusadasi felé (van közben nem kevés látnivaló, pl Trója), onnan Denizli érintésével Antalya, Kemer, visszafelé Kapadókia, stb.
Egy ilyen utat nyilvánvalólag nem lehet két sorban elintézni, én csak arra utaltam korábban, hogy van ott látnivaló bõven, mindenki megtalálhatja az õt érdeklõt.

# 42
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56386 Üzenet linkje2008-04-06 19:02:05 

Szia Kyra!

Június végén megyünk. Ilyen korán még soha nem voltam, remélem jó idõ lesz.
Jövõ héten dõl el, hogy helyileg hova megyünk ill. hol van még hely.
Most született meg a hétvégén a döntés, hogy Törökország lesz. Eddig Egyiptom volt az elsõ helyen, de sikerült meggyõzni a fiúkat, hogy ne az arabokhoz menjünk.
Remélem nem akarnak eladni...sõt...mondták, hogy nagyon vigyázniuk kell rám, mert a törökök szeretik a magyar nõket. 3 fiúval megyek ...csak vigyáznak rám.

# 43
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56387 Üzenet linkje2008-04-06 19:03:14 

Egyetértek Kakaduval, Isztambul teljesen más, mint a Török Riviéra.
# 44
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56431 Üzenet linkje2008-04-07 08:36:13 

Helló Ferrari! icon_smile.gif

Tuti vigyázni fognak rád! icon_wink.gif Ki gondoskodna róluk? icon_biggrin.gif
De félretéve a tréfát. Törökország jó választás. Az elmúlt évek zûrzavara miatt igaz csökkent az érdeklõdés iránta. De talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy nagyon fontosnak tartják a turizmust. Sokkal magasabb színvonalú ellátást biztosítanak mint korábban. A magyarokat mindíg is kedvelték sok más országgal ellentétben. Ez szerintem nem változott. Érdekelni fog mit tapasztaltál!

Valcsi a te véleményed is! icon_smile.gif

# 45
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#56434 Üzenet linkje2008-04-07 08:53:11  Válasz a #56387. hsz-ra Előzmény #56387

Törökországban (is) az a lényeg, hogy az ember kedves, nyitott, mosolygós legyen és akkor a lelküket is kiteszik! Ráadásul minket mint elkóválygott török törzsnek, amolyan unoka testvérnek tartanak icon_wink.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 4 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu