1. kép: Tenerife, a Teide, az elõtérben az a yucca szerûség, az ún. sárkányfa
2. kép: Lago Martianez strand, egy mesterséges lagúna és parkja
3. kép: ún. gömbölyû fejû bálnák
4. kép: tipikus fafaragásos erkélyû ház és kókuszpálmák
5. kép: fent a Teidénél most és 6. kép: két évvel ezelõtt télen
Szia Andi! Itt is üdvözöllek, tényleg jó,hogy újra itt vagy! Gyönyörûek a fotók, gondolom az összes többi is mind ilyen gyönyörû!
Szerintem ne aggódj azon, hogy a következõ utazásodat hogyan fogadják a barátok, mert, ha tényleg sokat próbált barátságok, akkor ezt is ki fogják bírni, ha pedig nem, akkor lehet, hogy csak részedrõl voltak olyan "sokat ígérõek"?!
Nekem van egy gyerekkori barátnõm, akivel már annyi mindent átéltünk. voltunk már haragban is, ami addig tartott, amíg újra nem találkoztunk és sírva egymás nyakába borultunk. Pedig Õ szegény különbözõ családi okok miatt szinte soha nem jutott még el nyaralni, és a közeljövõben várhatóan nem is fog. Mégsem érzem, hogy valaha is irigykedett volna rám, amiért mi járunk. Poénból mindig mondogatja, hogy nem visszük el magunkkal, de ez nem komoly!
Szerintem ilyesmiért nem szakadhat meg egy komoly barátság!?
REmélem azért elárulod, hogy hová utaztok?! Már csak azért, hogy legyen miért "irigykednem"!
Nagyon szépek a fotók. A sárkányfa az nem a mi sárkányfa néven ismert szobanövényünk? Hihetetlen szép. A mi dracénáink hogy néznének már ki megfelelõ körülmények között???
Én is kíváncsi vagyok hová is utaztok, de megsúgom máris irigyellek. Van egy csomó ötletem rá és kezdek sárgulni.
Nem tudom, hogy az a sárkény-e ez a sárkány Dragonak hívják, egy yuccafajta,ami a leírások szerint csak a Kanári-szigeteken honos. Majd, ha visszajöttem ARRÓL a nyaralásról, akkor írok róla. 11 órát repülünk, ami nekem egy rémálom....
Anikó! Te kis hamis, te már régen tudod, hova utazom Az én barátnõim között is van ilyen viccelõdõsen vágyakozó, de az egész más, mint amikor valaki durvább dolgokat is beszól. Az pedig valóban (sajnos) tipikus, hogy én minden kapcsolatból sokkal több kitartást és hûséget várok (és adok), mint általában a másik fél (értve ezt most baráti kapcsolatokra).
Sziasztok! Andi! Igen közben már rájöttem egy kis segítséggel, hogy hová is utaztok. Bocsi, de ez már az "öregkor" jele, hogy felejtek.
REmélem azért a mostani barátságaidra nem lesz jellemzõ, amirõl írtatok, írtunk itt!? Az nagyon rossz, ha csalódunk valakiben! Mégha "csak" egy barátban is!
Nekem is volt ilyen pampafüvem itthon, de egyik télen sajnos kifagyott, valószínû én nem takartam be eléggé. Most van két kisebb, ami szintén ilyesmi fûféle, de nem nõ ilyen nagyra, viszont van ugyanilyen virága is.
Majd holnap lefotózom, ha sikerül ide. Bár már betakartuk télire, lehet, hogy nem lesz ilyen szép fotó! Azokat én szintén úgy vettem, hogy pampafüvek. Biztos ezerféle fajtájút lehet kapni!
Kicsit bajban vagyok, mert én a képen sárkányfát nem látok, de tudjátok, én vagyok az aki csak néz és nem lát.
Nekem is van itthon sárkányfa ezért is lennék rá kiváncsi. Tavasszal volt több mint 2m magas a növény, és kinõtte a házat, így felvágdostam.
Képzeljétek tegnap hoztam be és most megint akkorát nõt, hogy 1 m magas már megint. Ha így halad, ismét darabolhatom négyfelé.
Szóval Andi melyik képen is van amit írtál, mert megkeresem a nagyítómat hátha úgy könnyebben meg lesz.
Kiváncsi vagyok a képeidre, mert lehet ide viszem el a férjemet. Az egyik ismerõsöm tavaly volt kint, és csak áradozott a helyrõl. A másik Róma lenne ötletnek egyenlõre .
Fentrõl az elsõ képen van, de a kedvedért teszek még be róla ide két képet. Lehet, hogy amire te gondolsz az valami más sárkányfa, sõt biztos,mert ez a fajta csak a Kanári-szigeteken honos, de ettõl még hívhatnak másikat is így.
Nekem kimondottan yuccafas Sárkányfám van, és azt kerestem a képen.
Aztán ha lenne ideje szépen felnõni lehet hasonló hatalmas fa lenne belõle. Bocsi az Offért de itt volt téma.
Andi, nagyon jó lehetett az utad, és nagyon szépek a képek is. Kíváncsi leszek a részletes beszámolódra - az én thassosi írásom is majdnem kész egyébként. a hûtõmágnessel kapcsolatban pedig azt mondom, hogy ne aggódj: ahogy én Téged ismerlek, mentek majd még arra a szigetre, és akkor pótolod a hiányt.
kicsit off, de mivel ebben a topicban fordult elõ a dolog, itt válaszolok. az ún. sárkányfa egyenlõ a latin néven dracénaként ismert növénnyel - ezt gyakran keverik a yuccával (vannak egymáshoz nagyon hasonló fajták). a dracéna valóban a kanári szigeteken honos, de szinte az egész világon elterjedt, mint dísz- ill. szobanövény.
a neten ezt találtam róla pontosan: "A kanári sárkányfa (Dracaena draco) a Kanári-szigetek félelmetes megjelenésû, fölsõ részében dúsan elágazó törzsû üstökösfája[1562] . "Sárkányvérnek" nevezett gyantája gyógyszer. Több Dracaena és Cordyline faj cserepes dísznövényként fordul elõ nálunk. A szobai szanzeviéria vagy fácánlevél (Sansevieria trifasciata) a legismertebb szobai levéldísznövény."
Mia, nagyon köszi a leírásokat. Én is úgy gondoltam, hogy amit Kriszta ír, az valami "alsóbb rendû szobai leszármazottja lehet a hatalmas sárkánynak" Szóval, azért jól jött az infó, még ha totálisan "offba" mentünk is át.
A képeket látni fogod otthon, ha találkozunk.
Én tegnap nézegettem a te thassosi képeidet, érdekes, hogy sok olyan van, ami nekem nem ismerõs. Jó sok helyet bejárhattatok.
A hûtõmágnes miatt még reménykedek, hogy ha ilyen rendesek voltak a szállodában, hogy pezsgõt állítottak a szülinapon az asztalra, akkor talán elküdlik postána megtalált hûtõmágnest is.
ELKÉSZÜLT A BESZÁMOLÓM! És ma már olvasható a www.canaria.hu oldalon, a baloldali menüben, a beküldött írások címû rovatban. Akinek ígértem, küldöm mailben....a fényképek kicsit késõbb lesznek ugyanitt láthatók.