Mint elõször utazónak,nem túl fényes kép a reptéri dolgokról.Mi is mot vettünk bõröndöt,nem tudjátok debrecenbe is fóliáznak?
Nem tudom ki írta,hogy napernyõt is visz ezt a repülõn ,hogy oldod meg?Mos látom Kristin volt,aki írta.
a gyógyszerekhez nem kell semmi orvosi papír?
Köszi a válaszokat!
Éppen tegnapelõtt néztem utána:
Elvileg a gyógyszereknek kell egy igazolás, attól az orvostól aki felírta. Gyakorlatilag senki nem foglalkozik ezzel. Ránézésre eldöntik, hogy az egy személyes használatú mennyiség.
https://vam.gov.hu/viewBase.do?elementId=4657
Háziorvosi igazolással vihetõ ki pszihotróp anyagot tartalmazó, illetve fokozottan ellenõrzött gyógyszer külföldi utazás esetén
Mindenki eldönti, hogy mit szed.
Mint elõször utazónak,nem túl fényes kép a reptéri dolgokról.Mi is mot vettünk bõröndöt,nem tudjátok debrecenbe is fóliáznak?
Nem tudom ki írta,hogy napernyõt is visz ezt a repülõn ,hogy oldod meg?Mos látom Kristin volt,aki írta.
a gyógyszerekhez nem kell semmi orvosi papír?
Köszi a válaszokat!
Mi is szoktunk vinni néha napernyõt repülõn. Szólni kella chekkoló pultnál, hogy van elzárandó csomag is (nem tudom, hogy hívják magyarul, németül Sperrgepäck) és azt külön cimkézik fel, külön mérik mega súlyát és a repülõgépnek annak a részébe kerül, ahova a babakocsik, sífelszerelés...stb. Ennek csak annyi a jelentõsége, hogy ott jobban rögzítik vagy ilyesmi (nem akrok hülyeséget írni, de így gondolom). Kifelé jövet ugyanúgy a futószalagon fekszik ez is, mint a többi poggyászod.
A "túlméretes" csomagokat láttam hogyan kezelik- amit láttam egy babakocsi
szakszerü elhelyezése.
Késve hozták a géphez ; csomagtér ajtó ki , létráról DE jól célozva behajítva. Ajtó be .
Ennyi
Higgyétek el, az sokkal rosszabb, ha valami plusz kerül a táskátokba, mintha valami hiányzik. Az utóbbi az bosszantó, az elõbbirõl van jó néhány történetem, de az nem ez a topik. De egy érdekességet leírnék a dumcsiba.
Ezt a böröndös dolgot nem riogatás miatt írtam. Csak annyit, hogy olcsót nem érdemes venni, mert pakolásnál lásd a miénket úgy dobták, hogy a mûanyag megrepedt, és húzásra használhatatlanná vált. Vettem drágábbat, az meg rossz látvány volt itthon meglátni mit tettek vele, de ez legalább túl élte a dolgot.
A másik, a gyógyszer, a repülön is látták mi van a csomagba, de a kutya meg se kérdezte, hogy az mi. A kocsis és buszos utazásnál pedig még a csomagokat se nézik meg. Ez is csak elméleti szinten van meg. Én tavaly se foglalkoztam ezzel, pedig a srácoknak a létezõ összes gyógyszert vittem, és magunknak is, kisebb patikával indultunk, és idén is így lesz. Szerencsére mint családot, csak megnéznek a határnál mosolyognak a fiúkra és ennyi.
Tegnap sikerült bevásárolni már az útra, naptejeket, a fiúknak külön, kis marslakót csinálok belõlük, olyan helyesek kis zölden. Vízi csodákat ismét vettünk. Most láttam dupla foteles úszicsodát, majd párosan libegünk a vízen, és most lehetett kapni vízikaput és labdát egyben, azt hiszem ez is jó móka lesz.
Minden nagyobb hipermarketekben láttam vízi cípõt, bár ahova mi megyünk ott nekünk nem kell, tapasztalatból, csak leírom hátha valki még keres ilyet.
Mikor elõször voltunk Görögországban, nekünk furcsa volt, hogy más formájú párnákat használnak alváshoz, mint mi itthon. Akkor nagyon hiányzott a kispárnám, azóta magammal viszem a sajátomat mindenhová.Lehet hogy háklis vagyok, de anélkül nem tudok jót aludni.
Uramisten! tényleg a párnák!
Sartiba szinte nem is tudtunk aludni annyira kemény volt
de azért visszamennék,sõt vissza is megyek! csak nem most,majd jövõre.
Niki
A kispárnámat én is hurcolászom magammal - nem tudok nélküle aludni.
Volt már, hogy egy nyaralásnál elfelejtettem elvinni. Törölközõt gyûrtem a fejem alá, összehajtogattam a nagypárnát, de nem volt az igazi.
Forgolódtam, nem tudtam elaludni, reggel pedig még a nyakam is fájt.
Ja, van még egy /háklim? a sok közül/, de én a reggeli kávémat a saját különbejáratú kávéspoharamból vagyok hajlandó meginni. Úgy esik jól. úgyhogy azt is vinni szoktuknk legalább 2-õt magunkkal. És örököltem már vagy 15 éve két kis ezüst mokkás kanalat, ahhoz meg a férjem ragaszkodik nagyon.