Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 3211
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118868 Üzenet linkje2009-10-06 11:06:49  Válasz a #118866. hsz-ra

# 3212
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118870 Üzenet linkje2009-10-06 11:23:00 

Ez tényleg nagyon kemény! Csatlakoznék Firkamanohoz!...kártérítés, vmi?! Ezt azért így nem lehet csinálni!!
# 3213
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118871 Üzenet linkje2009-10-06 11:29:42  Válasz a #118870. hsz-ra Előzmény #118870

Aszterimu!

Boldog szülinapot!! icon_smile.gif

Remélem nem hagyja az illető veszni ezt a dolgot és igenis kiáll magukért. És a kitelepített idegenvezető? Ő miért nem csinált semmit??? Tudom hogy nem volt éppen ott, de nem tudott volna a buszra telefonálni???

# 3214
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118873 Üzenet linkje2009-10-06 11:35:44  Válasz a #118871. hsz-ra Előzmény #118871

Köszi Firkamano! icon_biggrin.gif
Én is bízom benne! Ezt tényleg nem lehet így hagyi! Én anno dolgoztam utaskísérőként, tény, hogy nem sokat, de aludni nem tudtam volna, ha megtudom, hogy bármelyik utasomnak ilyen problémái vannak....Ha máshogy nem megy, felteszem őket egy másik buszra...mindenre van megoldás!

# 3215
Melynda007
Aktív fórumos
Aktív fórumos
219 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118874 Üzenet linkje2009-10-06 11:36:08 

Ez tényleg megdöbbentő...
Az utazási irodák többsége nem ismeri a kártérítést, vagy legalábbis nem törődnek az utasok panaszával. Ez pedig szomorú.
Soha többet utazási iroda!

# 3216
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118898 Üzenet linkje2009-10-06 14:16:09  Válasz a #118874. hsz-ra Előzmény #118874

Megtaláltam végre a kérdéses történetet. Felháborító, hogy egyesek mit meg nem enged(het)nek maguknak.
D.

# 3217
Dusza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118901 Üzenet linkje2009-10-06 15:14:08 

Üdv!
Nekem kicsit fura a történet.
A Szalonikiből induló vonatra helyjegy? Szinte csak hálókocsival közlekedik, az meg sosincs tele! (???)
A Bukaresten keresztül közlekedő vonaton közvetlen kocsik vannak Budapestre. Miért szállt át és miért fizetett duplán hálójegyet????

# 3218
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118903 Üzenet linkje2009-10-06 15:50:03  Válasz a #118901. hsz-ra Előzmény #118901

Én is olvastam a történetet. És a felháborodáson, icon_evil.gif elszomorodáson icon_sad.gif túl aztán elkezdett járni az agyam, hogy miért történt.

Nem ilyennek ismerem a görögöket! Járt már közületek valaki így???
Ráadásul a görög gyermekszerető népség, furcsa, hogy egy gyerekes anyát letettek a buszról. icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif

Talán az utazási irodának nem volt elég utasa így szezon végén és ezért nem indított buszt, hanem egy másik társaság buszára tette fel az utasait.

És annak az Erzsikének (id. vezető) nincsen teljes neve?

Továbbá: ha engem tesznek ki valahol Szaloniki környékén, lehet, hogy abból a lendületből felhívom az ottani konzult. Talán lett volna valami hasznos tippe arra vonatkozóan, hogy juthassak haza.

A vonatos sztori valóban furcsa.
Napokig nincs egy szabad hely sem a vonaton? A bukaresti átszállásos dolog is furcsa...

Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

# 3219
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118904 Üzenet linkje2009-10-06 16:15:18  Válasz a #118903. hsz-ra Előzmény #118903

Az eset nekem is furcsa; sok éves tapasztalatomnak teljesen ellentmond.
Ha csak egy része igaz számomra az is csalódás.
Ami érdekes, hogy az egyetlen aki fel mert szólalni ( a férje sem és senki sem) az a mélymagyar anya akivel az eset történt.
De ha igaz amire céloz hogy a elődmagyar szkítáktól átvett kutúra a görög; akkor csak az ősmagyar kultúra köszönt vissza a buszon.

# 3220
Dusza
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118905 Üzenet linkje2009-10-06 16:22:22  Válasz a #118903. hsz-ra Előzmény #118903

Igen!
Meg ugye, az a taxi Szalonikibe. Én csak 3x jártam észak-Görögországban, de azt tudom, hogy a tömegközlekedésük elég jó. Kateriniből 45percenként megy vonat és busz is oda.
Én szept 21-28 között jártam Nei Poriban, vonattal icon_smile.gif)
A cikk írója elég tájékozott volt a vonatok indulása kapcsán (bár azt kicsit furcsállom, hogy menternd szerint ért Bukarestbe a vonat ), de ép elméjű ember meg se próbál helyjegyet venni a 17:05 Szaloniki-Bp járatra, mivel az 10órát megy éjszaka...gyerekkel valaki ezt vállalja???
A Görögök pedig segítőkészek voltak mindenhol, én nem érztem magam sehol lábtörlőnek egy alkalommal se. A cikkben meg szerintem több a politikai töltet, a görög kommunista, a magyar hazafias szemlélet, mint a személyes balszerencse leírása. Ilyen piponya férjet "férfit" meg nem igazán tudok elképzelni. Ha pedig valóban igaz, akkor elnézést kérek az illetőtől, hogy kételkedtem!

# 3221
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118929 Üzenet linkje2009-10-06 21:30:16  Válasz a #118905. hsz-ra Előzmény #118905

Ilyen történetet még nem hallottam szerencsére, de ez nem azt jelenti, hogy a görögök szentek.

Ők sem angyalok, a szigeteken/üdülőhelyeken kedvesen fogadják az embert, hisz ebből élnek, de azért ők is emberek, ezt ne felejtsük el, köztük is lehet bunkó állat. Az már más hogy egy normális ember mit tesz ilyen szituációban, az biztos: nem hagyja magát!!

Jó lenne ha a cikk írója ide is tudna írni, hogy pontosan mi is történt.

# 3222
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118940 Üzenet linkje2009-10-07 07:58:54  Válasz a #118929. hsz-ra Előzmény #118929

Én azért meghallgatnám a másik oldalt is. Bár hogy valójában mi történt, azt csak azok tudják, akik ott voltak. Mi már legjobb esetben is csak másodkézből kaphatnánk információt (vagy harmad-, negyed-, stb...). Mindenesetre elgondolkodtató volt a sztori.
Érdekelne még, hogy a nevezett utazási iroda tud-e erről: egyáltalán a történtekről, ha igen, mit reagáltak rá itthon, ill. arról, hogy interneten igen negatív beszámoló terjed róluk és ugye ha rossz élmény ér, azt sokkal több embernek mondjuk el, mint ha jó dolog történik velünk...
D.

# 3223
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Babar
Törzstag
Törzstag
594 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118941 Üzenet linkje2009-10-07 08:19:45  Válasz a #118940. hsz-ra Előzmény #118940

Részemről elkészülne egy "pozitív" reklám valamelyik újságban és az interneten. Azután az utazási irodákat tömörítő szövetség (ha van ilyen) elé tárnám az ügyet. Magát az irodát is megkeresném személyesen. Majd pénz nem számít alapon egy megfelelő ügyvéd segítségével a szart is kiráznám belőlük. Egyébként mi nem megyünk irodával, legfeljebb a szállás intézésében segíthetnek. Eddig, amíg irodával mentünk mindig úgy csináltuk, hogy csak a "kiutazást" bíztuk rájuk. Ahogy megérkeztünk, mindent magunk csináltunk, a "fakultatív" programot is magunk intéztük, sokszor olcsóbban jött ki, nem voltunk másra utalva és nem volt kapkodás. (pl. szigettúra 30€/fő, mi ketten vagyunk az 60€. 40€-ért simán bérelsz autót egy napra, 20€-ért tankolsz és azt csinálsz amit akarsz) Egyébként is egy saját, bérelt autós szigettúra, sokkal részletesebb, mint egy idegenvezetős fakultatív.
Babar

# 3224
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118945 Üzenet linkje2009-10-07 10:03:23  Válasz a #118941. hsz-ra Előzmény #118941

Teljesen egyetértek.
Az első görögországi utunkon, 12 éve, utazási irodával mentünk (repülő és szállás), a következőn már csak az első hétre foglaltunk szállást, a másodikon olyan helyre mentünk, ahová az iroda nem kínált, de mi mindenképpen szerettünk volna ott lenni. Aztán már csak repjegyet vettünk, aztán már azt sem. Fakultatívok valóban olcsóbbak magánszervezésben. Hajókirándulást pl kétharmad annyiért is találtunk már, mint amit az utazási iroda ajánlata. Szigettúrára meg ott az autóbérlés, sokkal több helyre el lehet így jutni.

Persze vannak más szempontok is. Szüleim idén Korfun voltak, idősek, nem vállalták be az idegen helyen idegen autó vezetését. Angolul sem tudnak. Szóval nekik nagyon jól jött a szervezett szigettúra. Kényelmeseknek, "elsőutasoknak" is ajánlom.

# 3225
Jamasz
Törzstag
Törzstag
541 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#118969 Üzenet linkje2009-10-07 20:59:23  Válasz a #118940. hsz-ra Előzmény #118940

sziasztok. Eloszor is azzal kezdenem, hogy eleve nem a Jimakos Toursnal kellett volna helyet foglalni. Viszont ha mar megtortent, es a szallassal sem volt gond, en nem szalltam volna fel masik buszra hazafele. Vagy tuti, hogy a leszallitas utan felhivtam volna Erzsiket es koveteltem volna, hogy intezzek el a hazaszallitast, hiszen ki van fizetve. Max. visszautaztam volna Nei Poriba, hogy tisztazzak a helyzetet, es a hazafele utat intezzek el. Egy biztos, a Jimakos Tourst biztos feljelentenem. A masik, hogy a busz utasainak is igaza volt abban, hogy ez egy kulon csoport, a magyarorszagi gorogoknek szervezte az onkormanyzat. Gondolom ok is inkabb a Jimakos Toursra haragudtak, hogy idegeneket is betettek kozejuk, csak ez a szegeny utasokon csapodott le. A Jimakos Tours hozzaallasarol pedig regenyt lehetne irni, ugymint a kirandulasok szervezesevel es lebonyolitasaval kapcsolatban is. En mindenkinek azt ajanlom, messzire kerulje el azt az irodat.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 214 215 216 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu