Karpathos valóban kihagyhatatlan! Sokan nem béreltek autót az ottlétünk alatt, de egyrészt jók a fakultatívok màsrészt a busz közlekedés is profinak tűnt úgy làttam. Szinte mindenhova el lehet jutni, amit érdemes megnézni.
Ami pedig a pozsonyi indulàst érinti, az Aeolus abszolut profin megoldotta. 2óra alatt kivitt es vissza is hozott olyan ès akkora jarművel, ahàny embert vinni kell épp. Mi négyen utaztunk Pestről, szóval kényelmes volt
#2092672013-08-19 07:17:30 Válasz a #209225. hsz-ra
Pozsony nem gond, az autóbérlés pedig legalább 10 napig szükséges, amit bele is kalkulálunk, hiszen látni akarok, nem fetrengeni a napon.
Kónyunak szerzek egy "trafikot", vagy magunkkal visszük és majd jókat röhögünk meg fotózunk.
A gyermek még kicsi, ahhoz, hogy hurcoljuk autóval a szigeten, neki még aludnia kell du. , ha nem alszik nyűgös stb. úgyhogy várunk. De már majd megesz a fene, hogy mehessünk!!!!!
#2092822013-08-19 11:44:36 Válasz a #209266. hsz-ra
Elvetve nincs, tervben maradt!
Idővel érdeklődni fogok az ott jártaknál, hogy mi járható be autó nélkül, de lehet, betársulunk bérlésbe. Meg még az is lehet, egyszer a gyerekekkel vesszük tervbe
#2092902013-08-19 12:52:09 Válasz a #209283. hsz-ra
Vikso!
Tényleg nagyon öregszünk, olyan gyorsan telik az idő és még Görögország 95%-át nem is láttuk!!!!!
Igyekezni kell!
Egyébként az Aeolus küldött egy ajánlatot kb. egy hónapja Karpathosra. All inclusive 10 éj 330.000.-Ft-ra jött ki 2 felnőtt és egy gyermek részére. Ez nem olyan vészes ár!!! Ezt autóval nem tudnám kihozni! A komp nagyon drága, mert messze van. Viszont a repülős útnál nincs autó, de még ha bérelek 10 napra autót 300-350 euróért, még akkor is oké az ár. Jelenleg 430.000-ért adja ugyanezt az utat, de 11 éj.
Kónyu!
Sajnos trafikot nem tudok szerezni, mert nem a "trafikos oldalon állok", de majd megoldjuk!!!!
Eddig alig néztem be a Hellaszra, mert nem volt "értelme". Most meg itt fájdítom a szívemet!!!!!
Nem akartam a Lefkada topicba szórni (hiába arról szóló beszámolóra reflektálok), nehogy nagyon off legyen.
Kaptatok valaha is számlát egy tengerparti apartman tulajdonostól?
Igen. Sőt, egyéb helyeken is. Van egy olyan rendelet, miszerint ha nem kapsz számlát (szállás, étterem, üzlet, bármi), nem kell fizetned. Legközelebb próbáld ki, és akkor te teszel valamit az adózási hajlandóságért.
Amikor Görögország csődjéről beszélünk akkor a tengerparti apartman tulajdonost ez érdekli?
A tulajdonos is csak megélni szeretne, mint ahogyan minden országban mindenki. Erről már dumáltunk. Ha van kiskapu, te is használni fogod, én is, ő is. Ha te mégsem, akkor mea maxima culpa. Hidd el, ott is a kisembernek szorosabb napról napra a nadrágszíja, és nem annak, akinek van mit a tejbe aprítani. Kivételek nyilván akadnak mindenhol.
12 éve olvasom a Görög apartmanokban, hogy ne dobjunk a WC-be papírt, mert eldugul a rendszer. Azóta semmit nem fejlődtek? Azóta nem épült apartman, hogy változzon a kiírás?
Nem csak az épületen belüli dolog kérdés. Egyébként meg ne má', ez tényleg ekkora "probléma"?
Ez 100 teríték tavernánként. Ezt szorozd be az összes tavernával, várossal..stb. Hova kerül ez a kupac szemét?
Öööö, effektíve arról beszélünk, hogy 100 papírabrosz, hiszen a többi dolog amúgy is menne a kukába. A papírt sanszosan újrahasznosítják.
Kérdés: jobb-e, gazdaságosabb-e, környezetkímélőbb-e, ha naponta mossák az abroszokat, mert biza az emberek azt lekajálják? Vagy legyenek natúr asztalok? Mibe, hogy akkor meg az jön, hogy milyen csóri, igénytelen hely.
De ha itt vagyunk, akkor miért is az elvárás pl. a gyakori ágynemű és törölközőcserére??? Csak fogyasztjuk az áramot, a vizet. Vagy miért (bér)autóval pöfögünk, miért nem tömegközlekedéssel/gyalog, ami sokkal környezetbarátabb?
A tulajdonos hogyan adózik az így beszerzett és eladott „áru” után? Miközben a tenger élőlényei évről-évre csökkennek!!!
Ezen tényleg jól mulattam. Ha adózik érte, akkor nem csökken az élőlények száma? Vagy a görög állam a kifogott halak után befolyt adóból újabb példányokat dob a tengerbe? Ne legyünk már ennyire szögletesek, azért, mert mi ahhoz vagyunk szokva, hogy még azért is fizetni kell, hogy egy pecabottal kiüljünk a tópartra.
Viszont a jövőben ne igyál kútvizet sem - ha iszol mégis, akkor viszont fizess érte, hogy bőven bugyoghasson a forrásokban!
#2096812013-08-27 18:55:01 Válasz a #209676. hsz-ra
Én annyira erőltetettnek véltem a felvetéseket, hogy érdemesnek sem tartottam a reagálásra
Látom, Te reagáltál helyettem is!
Nem értem, miért téma itt a görögök adózási hajlandósága, amikor ebben mi magyarok vagyunk a világelsők!! Menj ki a piacra, ha nem hiszed!
Papírabrosz: marhaság, az élővizekbe kerülő foszfát (ami a tisztítószerekben van) százszor károsabb, ezt már a zöldek is kezdik belátni, ezért egyre kevesebb a visszaválható üveg, jobban járunk a sok újrafelhasználható pet palackkal.
Tenger élőlényei: ne már, ez a lényege, hogy azokat tartsuk el, akik helyben élnek: halászokat, árusokat! Mit egyek a görögöknél? Steaket, mekis burgert, kentuckis tápos csirkét? Nem!! Polipot, halat, birkát, kecskét, tintahalat, kagylót!! Ezeket általában tenyésztik is, nem csak fogyasztjuk!! A kagylótelepeket, birkafarmokat nem a természet alkotta, hanem az ember.
Görög csőd: itt is az van, csak egyesek szerint MO jobban teljesít, de látjuk, hogy ez nem igaz, ezért mi is csak meg akarunk valahogy élni, ha már trafikot nem kaptunk. Mi éppen ugyanúgy a saját zsebünket nézzük, mint bárki más, cseppet sem vagyunk jobbak, remélem ez még nem nemzetgyalázás
Törölköző-, ágynemű csere: tegye fel a kezét, aki otthon 3 naponta cserél...és ne hazudjatok, mert úgy sem hiszem el Akkor márpedig máshol sem várom el, az egész napos koszt úgyis minden este lemosom magamról, akkor úgysem lesz dzsuvás a lepedő, ha meg valaki utál fürdeni, magára vessen!
Szóval a felvetést kicsit (vagy nagyon is) álságosnak vélem, így szerintem vitára sem érdemes, de persze lehetnek más vélemények, ez itt az enyém.
#2096902013-08-27 20:56:50 Válasz a #209676. hsz-ra
én mondjuk szállástól még egyszer sem kaptam számlát. azonban, szálláson kívül mindenütt, olyannyira, h még azt se szokták engedni, h ott hagyjam fizetés után, utánam szólnak, h hahó, nyugta, vigyem csak elfele.
más kérdés, h mi, magyarok, a másfél millió adózónkkal tényleg ne tartsunk adózási morálból leckéket (még ha esetleg személy szerint mi adhatnánk is, de csoportilag, háát, nem nagyon)
Kaptatok valaha is számlát egy tengerparti apartman tulajdonostól?
Igen. Sőt, egyéb helyeken is. Van egy olyan rendelet, miszerint ha nem kapsz számlát (szállás, étterem, üzlet, bármi), nem kell fizetned.
Ezt egyébként valaki kipróbálta már hogy működik? Mert hazánkban valahogy így: -Tíz ezer lesz. -De én kérek számlát is. -Jah, akkor tizenöt... És ezek után kit érdekel a számla?
#2097052013-08-28 13:10:52 Válasz a #209685. hsz-ra
Én legutóbb fogtam 2 polipot, igaz vissza is engedtem bántatlanul...akkor én most adózzak utána? Mondjuk a felét? És mi van azzal az utastársunkkal, aki maga szedi a kagylót, aztán 3 napig azt eszi reggeltől napestig (mondjuk az kész öngyilkosság, a legkényesebb kaja a világon, csak frissen elkészíthető, és azonnal elfogyasztandó, csoda, hogy még él az illető!)? Neki le kell jelentenie a kifogott mennyiséget, és adózni utána, mint nálunk kéne az otthonomban alvó rokon után?! Vagy a családi építkezésen betonozó testvérem után?!
Persze vannak szabályok, amiket be kéne tartani, de mi magyarok biza nem az a fajta vagyunk, így nagyon nincs alapunk a görögök adómorálját kritizálnunk, arról már nem is beszélve, hogy a kisembernek előírnak egy csomó mindent, a nagyhalak meg milliárdokat sikkasztanak el az adóból! Csak meg kell nézni a legnagyobb adósok listáját, asszem nyilvános a neten is...garantálom, hogy nem a thassosi halász, de nem is a balatoni zimmer feri áll a lista elején
#2097222013-08-28 19:36:04 Válasz a #209705. hsz-ra
A magyarországi adózási fegyelem ZÉRÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egyébként, többször kaptam Görögországba számlát, mint Mo-on valaha! Gyümölcs, ajándék, vásárlásakor pl. Pedig fényképező a nyakamban, videó kamera a hátamon, strandpapucs, rövidnadrág, egyszóval nem néztem ki adó ellenőrnek. Ezzel a témával anno sokat foglalkoztam munkám során, úgyhogy van rálátásom.