Útiköltségem Korfura dizel autóval indulás egy telitank 60liter gázolaj ami majdnem végig elég Korfuig tavaly 65 literrel jártam meg az 1347km-es utat. Oda az üzemanyag kb durván számolva 17-18ezer forint pályamatrica egy hónapra ha jól emlékszem 4800ft . Szerb autópálya díjjak oda vissza 35euró Makedón díjjak oda vissza max 8euró Görög díjjak Kb mondjuk oda vissza 10euró, de szerintem nincs annyi. Kompdíj oda vissza 80euró. Ez összesen durván számolva 73000ft. Ha négyen mennek leosztva 4fele nem rossz
Mi júniusba tervezzük, hogy egyénileg utazunk Korfura! Sidariba a Katerina apartmanra esett a választás, Grandtours utazási iroda honlapján néztük ki! Jó sokat visszaolvastam már, a beszámolók még hátra vannak! Szerintetek kisgyerekkel jó választás Sidari? Minden tanácsot meghallgatok! Tavaly Zantén voltunk, most Korfu az uticél! És sok szép dolgot olvastam róla! Előre is köszi! Mindenkinek szép napot kívánok!
#1230612010-01-11 15:49:21 Válasz a #123059. hsz-ra
Szia Ildikó25! Sidari kimondottan kedvező kisgyerekkel homokos lassan mélyülő a partja. Csak a szállásnál figyeljetek oda csendes helyen legyen mert ott van éjszakai élet és elég zajosak az angolok.
#1230762010-01-11 18:37:05 Válasz a #123059. hsz-ra
Szia Ildikó!
A Katerina, a part miatt jó helyen van, de tényleg Sidari zajosabb részén van, bár mi olyan nagy életet júniusban tavaly nem tapasztaltunk, mint ahogy itt írják. Parália az annál nyüzsisebb hely szerintem. Tavaly mi a Nikosban voltunk, de azt nem ajánlom, mert messze van a tengertől, és a központtól. Hacsak nem béreltek autót, akkor pedig kíváló, mert még medencéje is van. Mi idén oda megyünk vissza nyaralni.
Sidari jó választás a kisgyerekek miatt, és sok szép látnivaló van még a környéken.
Megtudja-e valaki mondani, hogy Korfura kompdíjat hány éves kortól kell fizetni gyerekre?
És volt-e már valaki Sidariban a Mariella apartmanban, mik a tapasztalatok? Mert Most 2 apartman között vacilálunk, a Katerini és Mariella között! Elsősorban azért mert a 3 éves kislányunkkal utazunk oda! Minden infót szívesen fogadok, és köszönöm előre is!
Szerbusztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Természetesen végig szeretném bogarászni a hozzászólásokat, de úgy gondolom kevesen írhatnak abban a témában amit én szeretnék kérdezni. Én kifejezetten Korfu városában szeretnék apartmant, apartmanokat keresni, és ez nem is olyan könnyű, mint azt gondoltam. Hiába ütöm be keresőbe, hogy Korfu, Corfu, Kerkira stb és apartment, accommodation stb. Akkora választék jön ki, hogy kiszáradok mire végigmegyek rajtuk, és ráadásul egyik sem a VÁROSban van. Nehéz így, hogy a sziget és annak városa is azonos nevet visel. Sok szállás esetén csak nehezen derül ki, hogy hol is van, majd hosszú nyomozás után rájövök, hogy az is messze van Korfu várostól.
Amennyiben valaki tud ajánlani nekem apartmant (akár csak a nevét is), ami kifejezetten a sziget "fővárosában van", kérem írja meg nekem.
Sok évvel ezelőtt már voltam e csodás szigeten Benitesben. Nem volt rossz, félreértés ne essék. Béreltünk 3 napra kismotort, és azzal jártuk be a szigetet. Azonban a VÁROSBA csak egyszer jutottunk be. Valami NATO értekezlet volt a szigeten, nem lehetett bemenni a velencei erődbe, Sissi palotába sem szinte sehova. Most, hogy újra tervezem oda a nyaralást, olyan dolgot vélek felfedezni, amit akkor nem is vettem észre. Pl.: az új erőd a város szívében. Nem is értem hogyan is nem vettük észre, pedig nem is kicsi, és dombon van.
Szeretem a tengerparti nagyvárosok hangulatát, és ezt most szeretném Korfu városában megtapasztalni. Most persze már autóval mennénk, így hegyiről-tövire be szeretném barangolni a szigetet. Erre ötletet rengeteget fogok a eddigi hozzászólásból meríteni....de ez az említett városi apartman dolog kezd elkeseríteni. Számomra annyira hihetetlen, hogy csak szállodai lehetőség legyen egy ekkora városban...
(őszinte leszek hozzátok....megpróbálkozom máshol is a kérdésemmel, de én ebben a fórumban bízom, hiszen Korfu szigete itt alaposan ki van "vesézve"
#1236342010-01-17 14:43:51 Válasz a #123626. hsz-ra
Szia Csomotamas!
Sajnos fővárosi szállással kapcsolatban segíteni nem tudok, csak eszembe jutott valami: ha saját autóval mentek, akkor a parkolásra is gondolnotok kell Kerkyrában, ami nem annyira egyszerű feladat.
Nem tudom, parkolódíjjal kell-e számolni, de talán igen. (Remélem, ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata és majd megosztja velünk.)
Mivel írtad, hogy már jártál a szigeten, így biztos vagyok benne, hogy tudod, nem túl nagy, és igazából távolságok sincsenek, minden viszonylag könnyen megközelíthető.
Nem szeretnék okoskodni, csak tényleg kíváncsi vagyok: miért szeretnétek mindenképpen a fővárosban megszállni?
Mi tavaly (is) Benitsesben laktunk, viszont az egy hét alatt talán négyszer is berobogóztunk a fővárosba (napközben és este is), illetve az Achilleionba is "felküzdöttük" magunkat.
#1236512010-01-17 17:33:14 Válasz a #123634. hsz-ra
Köszönöm gyors válaszod.
16 éve voltunk Korfun. Azóta rengeteg helyet bejártunk, és teljesen belebolondultam a "városi" szállásba. Ez valoban egy sajátos bolondéria, nem is szeretnék senkit sem rábeszélni, de imádom minden este a kivilágított utcákat járni, és páran vesztemre még dícsérte is este a várost...(biztosan igazuk is van). Meg vannak a hátrányai is, mint ahogyan említetted a parkolást. Igazat adok neked, sőt, szerintem drágább is a városi apartman mint távolabb a várostól. Sokszor vagyok emiatt gondban, mikor barátok is akarnak velünk jönni... Tartottam attól, hogy meg leszek róva, hogy miért nem olvasok vissza. Még csak 30 oldalt olvastam vissza, és nem bánom, de még utalást sem találtam olyan szállásra ami a városban lett volna. Látom, hogy te itt rutinos KORFU rajongó vagy, szerinted mi az oka, hogy az én kívánságom ennyire problémás. Én vagyok kukacos, Korfu város nem szép (ami persze butaság, csak vicceltem), nincsenek apartmanok a városban...
Már megfájdult a fejem a sok kereső programtól... Corfu, OK, de könyörgöm... a város...
Minden fontos infót megtalálok itt, ezért nem kérdezek más egyébbel kapcsolatban, serényen jegyzetelek, jelölgetek a térképen, már 3 hétre való programot összeszedtem... és a szállásommmal meg becsődöltem.
Kompromisszum lenne még a reptér-öböl bejáratánál lévő apartmanok, mégha a számba esnek a gépek, akkor is, de arra sem sok apartman lehet.
Mégegyszer köszi a válaszod, és még várok, hátha valaki tud segíteni.
#1236592010-01-17 18:47:56 Válasz a #123651. hsz-ra
Csomotamas!
A várost nagyon szeretem. ( Ez leginkább csak a belvárosra vonatkozik.)
A városban leginkább holeket láttam. Abból sok van. Az árak a belvárosban szezonban 150-200 között vannak. Pár km-re a központtól már kicsit szolídabbak. ( de csak kicsit)
Ha találok elfogadható áron aprtmant jelzem.