Közsi az eddigi válaszokat, ha van még ezzel kapcsolatban valakinek "élménye" írjon.
A zöldkártán és természetes okmányokon kívül még mit kérhetnek?
Hallotam már poroltóról, hullazsákról stb. Ez utóbbi elég durva.
Bocsi, hogy beleszólok, kedves autóval utazók!
Egy évvel ezelőtt a barátom, aki rendszeresen járt Szabadkára (Subotica) a piacra, a határ után megállította a szerb rendőr. Kérte a hullazsákot, meg krétát. A másik alkalommal az volt a baja, hogy a vontatókötél közepén nem volt piros "rongy". Elküdte venni egy olyan vontató kötelet, mely fenti kritériumoknak megfelel, majd elengedte. Azóta nem volt problémája.
Valószínűleg egyedi (magyarbarát)esetről van szó. Én vinni fogom a zsákot meg a krétát, el fog férni a csomagtartóban.
A véleményem az: ha rendőr ki akar veled b....i ki is fog, ha nem akkor nem. Be kell mindent tartani, kevesebb esélyt adni a kötözködésre.
Végül felhívom minden autóval utazó figyelmét, hogy a szerb utakat keresztező felüljárókon is vannak nehezen észrevehető sebességkorlátozó táblák, valamint mérőberendezések.Vagy 80-as tábla után 30 méterre egy 50-es stb.
Jó utat mindenkinek!
Babar
Bocsi, hogy beleszólok, kedves autóval utazók!
Egy évvel ezelőtt a barátom, aki rendszeresen járt Szabadkára (Subotica) a piacra, a határ után megállította a szerb rendőr. Kérte a hullazsákot, meg krétát. A másik alkalommal az volt a baja, hogy a vontatókötél közepén nem volt piros "rongy". Elküdte venni egy olyan vontató kötelet, mely fenti kritériumoknak megfelel, majd elengedte. Azóta nem volt problémája.
Valószínűleg egyedi (magyarbarát)esetről van szó. Én vinni fogom a zsákot meg a krétát, el fog férni a csomagtartóban.
A véleményem az: ha rendőr ki akar veled b....i ki is fog, ha nem akkor nem. Be kell mindent tartani, kevesebb esélyt adni a kötözködésre.
Végül felhívom minden autóval utazó figyelmét, hogy a szerb utakat keresztező felüljárókon is vannak nehezen észrevehető sebességkorlátozó táblák, valamint mérőberendezések.Vagy 80-as tábla után 30 méterre egy 50-es stb.
Jó utat mindenkinek!
Babar
Szerintem jól ítrad "ha rendőr ki akar veled b....i ki is fog"!!!!!!!!!!!! Ezek a Szerb és Macedón rendőrök ilyenek! Vihetsz hullazsákot, toronyórát lánccal vagy amit akarsz....... Ha le akar húzni, vagy meg akar szívatni így is úgy is te húzod a rövidebbet. Mi tényleg csak az előírás szerinti tűzoltókészüléket visszük, a hazai felszerelésen kívül (ugye ez Görögbe kötelező)! Aztán betartjuk a sebességkorlátokat és éjjel megyünk át Szerbián és Macedónián és tavaly sem láttunk 1 rendőrt se, ennyi............
Ha a sziget északi részire mentek akkor érdemesebb Kerkyrába venni a jegyet oda kb61 euró négyeteknek a kocsival együtt . Ha pedig a keleti oldal környékére Benitses Moraitika fele mentek akkor meg Lefkimibe kompoljatok oda 47 euró körüli összeget fogtok fizetni.
Ha már így belejöttetek. Le tudná írni valaki miket kell kötelezően vinnem ha kocsival megyünk.Gondolok itt(izzókészlet,vontatókötél...) Szóval mi a kötelező felszerelés.
Ha már így belejöttetek. Le tudná írni valaki miket kell kötelezően vinnem ha kocsival megyünk.Gondolok itt(izzókészlet,vontatókötél...) Szóval mi a kötelező felszerelés.
Üdv
Laci
Ami itthon (eü doboz, izzókészlet, sárga mellény, elak. 3 szög, stb) + vontatókötél + tűzoltókészülék, ennyi ami hivatalosan kell a köztes és Görögországban, én úgy tudom. Ja és ami nagyon fontos a biztosítási zöld kártya, azt kérik a határon.
És a sárga mellénynek az utastérben olyan helyen kell lennie, hogy már bent felvehesd, mert elméletileg csak úgy szállhatsz ki a kocsiból, hogy rajtad van.
Magyarul; nem dijjazzák, ha félórát túrsz a csomagok között