Nagyon örülök, hogy a mút héten sikerült megvennem a Korfu útikönyvet. Tavaly csak a "kötelező" látványosságokat néztük meg. A könyvszerint még van sok-sok szép hely amit meg kellene nézni. Sajnos ismét csak 1 hét van a szigetre.
Szia Berili
Igaz nem tudok mesélni a Green Hill apartmanokról, de már foglaltunk oda szállást.
Beütöttem a keresőbe és találtam néhány hozzászólást angol fórumokon. Sekélyes angol tudásommal mégis jókat szürtem le.
Barátságosnak írták a szállásadót, és a levelezésem is eddig ezt igazolta...aztán majd kiderül. Valóban Pelekas, azaz az alatta lévő partszakasz. Nem tudom te hol találtál rájuk, de a honlapjuk teljes mértékben megmutatja amitígy meg lehet tudni.
http://www.corfugreenhill.com/
A virtuális utazás oldalon pedig a szobákat és a kilátást is megnézheted:
http://www.greenhill.corfu360.net/
A levelezésből az is kiderült, hogy nyár elejére elkészül a medence is.
Sajnos csak ennyit tudtam segíteni, a valóságot pedig már csak akkor tudnám leírni, mikor már neked késő .
Köszönöm Tamás a választ, sajnos már kaptunk tőlük visszajelzést, nincs szabad helyük ebben az időben... (
De egyszerűen beleszerettünk annyira megtetszett, így jövőre korábban megpróbáljuk...
Sok sok szeretettel várom a beszámolókat a Korfura Sidariba utazóktól Árakról, milyen a helyzet kint a görög helyzetről stb.. Akinek van kedved leírni szívesen venném
Sok sok szeretettel várom a beszámolókat a Korfura Sidariba utazóktól
Szia,
lehet, hogy még egy kicsit korai a kérés, már ami a nyaralásból visszaérkezőkre vonatkozik.
Soványka info:
Egyik kedves kollégám kb. 1 hónapja érkezett haza Korfuról, semmi rendellenesről, félnivalóról nem számolt be.
Jól érezték magukat.
A görögök pedig élik mindennapjaikat.
Egyenlőre a szigetvilágban még nem érzékelhető az a változás ami hamarosan,netán az idény közepére befog és be kell hogy következzen, ha tetszik,ha nem tetszik.Ezt a válságot képtelenség nagyon komoly szigorítások nélkül túlélnie az országnak,ha tartják magukat a milliárdos segítség elvárásaihoz ill.annak feltételeihez.Ezt nem én hanem egy görög közgáz prof.mondta, én csak leírtam.Ennek érzékelhető következményeit a pénzt hozó turizmus is megfogja sínyleni ill.már sínyli mert lényegesen kevesebben indulnak és már tavaly is indultak Görögországba.Pl a németek 20-25%már visszamondta az idei utazását...Nagyon nagy szám,ami evidens, hatalmas kieső bevétel.Ez most itt off.De gyakorlatilag sehol sincs aktuálisabb dolog...
június 4-én indulnánk Korfu/Sidari-ra busszal. Kiolvastam az összes utazási iroda vonatkozó ajánlatát a szállásokról és hát nem sokat találtam: Elektra, Katerina, Mariella, Perros, Makris; illetőleg vannak még a Dias Zeusznál a Rulett apartmanházak (ezek "véletlenszerűek" vajon?).
Van valakinek ezekkel a szállásokkal negatív vagy pozitív tapasztalata? segítene a döntésben.
Olvastam itt a fórumon, hogy a Mariella nagyon zajos, azt ki is zárnánk.
Másik kérdés: június elején már elég meleg a tenger a fürdéshez?
köszi előre minden segítséget!
Szia Leenee!
Mi is június 4-én megyünk Sidariba. Tavaly június 5-én mentünk, a tengerben minden nap fürödtünk elég sokat, szerintem kellemes volt a víz. Persze amikor belementünk a vízbe, picit hozzá kellett szokni.
A Katerina apartmanban voltunk, és idén is abba megyünk. Csak pozitív tapasztalatunk van róla, közel van a tengerhez is, a központhoz is, de mégis csendesebb. Szép, tiszta, kellemes környezetben.
Remélem tudtam valamennyit segíteni.
Sziasztok!
Jó pár oldalt visszaolvastam, de tavernákkal kapcsolatos árakra nem bukkantam. Érdekelne, hogy nagyságrendileg mik az árak (frappé, gyros tál, pizza, ilyesmi), ill. hogy mennyi pl. a kenyér, tej, ásványvíz a supermarketekben. Tavaly Nei Poriban voltunk, ott a supermarketek elég drágák voltak (Platamonashoz viszonyítva). Köszönöm előre is!
Nem hiszem, hogy korai lenne.. Mivel van olyan aki májusban vagy június elején utazik Görögországba.. Én június végén.. Tehát aki hazaér simán írhat pár sort mit tapasztalt kint:)
Nah jó de egy hónappal ezelőtt még Görögország sem jelentette be, hogy a csőd szélén áll.. Akkor még semmit nem lehetett érezni a helyzetből.. Azóta kicsit változtak a dolgok... És lehet pont abban az időben emelnek majd mindent amikor beindul a főszenon.. Az előttem szólók is ezt taglalták pont..