Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3571
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124775 Üzenet linkje2010-01-30 15:16:04 

Anic!

Lehet, hogy kinn is hidegebb van, de ilyen idő biztos nincs , mint itt icon_sad.gif
Itt nálunk Bp-en akkora hó van, hogy nem lehet közlekedni... A tenger mellett általában nem olyan nagyon hideg az idő icon_smile.gif
Azért én most is sétálnék egyet ott icon_smile.gif

Az idő meg szerencsére telik és nemsokára? itt az indulás napja. Remélem majd az aktuális árakról és körülményekről is kapunk némi tájékoztatást icon_smile.gif

# 3572
Vadevezõs
Aktív fórumos
Aktív fórumos
373 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124782 Üzenet linkje2010-01-30 15:33:46  Válasz a #124775. hsz-ra Előzmény #124775

Szia!Nálatok legalább hó esik,pécsen ónoseső.Tök jó hogy egészségügyben dolgozok,zsinorba töröttet hoz a mentő.
# 3573
Anic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124784 Üzenet linkje2010-01-30 15:39:30 

Márta!
Igen Halkidikin vagyok, de egy "lábbal" odébb. (Kassandrán)
Hideg van, 2 napig esett vmi havas eső-féle, de ma végre kisütött a nap. icon_smile.gif

Sancho!
Itt is volt hó, kb. fél napig tartott, gyorsan elolvadt. icon_biggrin.gif
Hála Istennek, mert nagyon utálom...

Na erről ennyit itt, mert ki fogok kapni, h nem Sartiról írok.

# 3574
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124798 Üzenet linkje2010-01-30 18:10:43 

Vadevezős!

Hidd el én ezt is gyűlölöm icon_smile.gif

# 3575
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124799 Üzenet linkje2010-01-30 18:19:23 

Anic!

Ha hamar elolvad az nem baj... de itt nem is takarítják és újabb havazást mondanak icon_sad.gif
És hogy Sartiról is írjak. Nézegetem az éttermeket, hogy hol lehet majd finomakat enni... Az Ovelixet mindenki megemlíti és van néhány kissebb, kevésbé ismert vendéglő. Ha rajtam múlik én főleg görögök által látogatott vendéglőkbe mennék, hogy igazi nyaralós hangulat legyen és ne olyan érzésem legyen, hogy a Balatonon vagyok. Vettem egy görög úti szótárt, amiben konkrét mondatok vannak és abból próbálok majd kedveskedni a görögöknek. Eddig minden évben bejött egy- két kicsit talán bénán de nagy szeretettel elejtett görög mondat icon_smile.gif
Sokszor lettem kedvence a görög vendéglősöknek és szeretném ha idén is össze tudnék barátkozni a helybeliekkel. Nekünk is jól esik ha egy külföldi a mi nyelvünkön próbál néhány mondatot elnyökögni icon_smile.gif Én is egy csomo kis ajándékot és kitüntetett figyelmet kaptam a szorgalmamért icon_smile.gif Egyébként én is szívesen élnék Görögországban, munkalehetőséget is kaptam, de egyedül nem akarok kimenni... Legyen kihez szólnom és munka utaán legyen kihez hazatérnem.. Én így gondolom...

# 3576
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124801 Üzenet linkje2010-01-30 18:45:46  Válasz a #124799. hsz-ra Előzmény #124799

Rossz hírem van!Sartin nem fogsz találni igazi görög vendéglőket icon_sad.gif Sajnos a hely már rég nem az a bájos kis halászfalu mit régen volt,zömében magyar ,szlovák ,és egyre több román,bulgár nyaraló van.Rég elvesztette a hely a varázsát.Ha hangulatos görög helyet keresel érdemes elmenni Sykiába letenni a főtérnél a motort és bebarangolni a falut,itt találsz igazi jó kis görögös kávézót,tavernát.
Vagy ajánlom még a félsziget elején lévő Agios Nikolaos-t ami szintén igazi görög falucska,mi beültünk egy kávézóba frappét ittunk és kártyáztunk egy jót mint a helyiek,mondhatom volt nagy nézés icon_lol.gif

# 3577
Judith77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
351 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124803 Üzenet linkje2010-01-30 19:16:08 

Tavaly kisfüzetbe kiírt mondatocskákkal indultunk első vacsoránkra.
Készültem.
Erre a pincér srác gyönyörű szavakkal - isteni magyar görög
akcentussal - lehengerelt minket.
Szóval ennyit a szándékomról
Drága vidám fiamat Fasza gyereknek hívta, amit más esetben
tán szóvá teszek, de tőle murisnak találtam.

# 3578
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124821 Üzenet linkje2010-01-30 20:16:50 

Kristi!

Ennek annyira nem örülök, de valóban tervben van, hogy valamilyen járművet bérlünk és elmegyünk erre arra... De azért remélem hogy hasznát veszem a kis görög tudásomnak icon_smile.gif
Az hogy elveszítette a varázsát a hely, remélem hogy annyira azért nem, és azért jól érezzük majd magunkat. Tavaj Asprovaltában egy csomó szerb volt és néha minket is annak néztek... icon_sad.gif
De azért örültek amikor megtudták hogy mégsem.
Nem baj... jöjjön végre a nyár és az indulás... icon_smile.gif

# 3579
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124825 Üzenet linkje2010-01-30 20:46:41 

Judith!

Én angolul elbeszélgetek és tavaj a tengerparton a pincérleányzóval is így beszélgettem amikor egy idő után magyarul rámkérdezett hogy ugye Ti magyarok vagytok? Ő is magyar volt icon_smile.gif
De a vendéglőkben is volt néhány magyar szó, amit kaptunk a helybeliektőlicon_smile.gif
Ennek ellenére jólesett nekik hogy görögül szólok hozzájuk... icon_smile.gif
Egyik nyaralásom alatt az utazási irodától is kaptunk egy kis füzetet, amiben fontos szavak és mondatok voltak icon_smile.gif
Az egyik élményem Makrygialoson volt, amikor egy helybeli görög vagány csávó Budapest pólóban jött be a vendéglőbe icon_smile.gif
Én meg a görög pólomban mentem a görög estre icon_smile.gif
Felhívtak a színpadra icon_smile.gif És mivel itthon évekig jártam görög táncházba, megdöbbentek amikor beálltam közéjük táncolni. icon_smile.gif

# 3580
Glamdring
Aktív fórumos
Aktív fórumos
61 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124839 Üzenet linkje2010-01-30 21:47:30 

Sancho!

Életem első görögországi nyaralása '98-ban éppen Sartiban volt és tavaly a párommal mentem vissza. Sokat változott azóta, de nekem örök szerelmem marad icon_smile.gif Tényleg szinte mindenhol beszélnek magyarul, ahol meg nem, ott éppen most tanulják icon_biggrin.gif Az egyik ajándékboltban görög-magyar szótár volt a tulaj előtt... Az Emanuel pincére is a sok magyar turista miatt kezdte el tanulni a nyelvet, megy is neki egészen jól. Kedvenc filmje az Üvegtigris, jól el is dumáltunk vele, még a poénokat is értette icon_lol.gif Ettől függetlenül nem zavartattam magam, használtam azt a pár görög szót és mondatot, ami az elmúlt években rám ragadt. Mókás volt, amikor valamit megköszöntem görögül és a válasz bájos görög akcentussal, magyarul hangzott el.

# 3581
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124847 Üzenet linkje2010-01-30 22:38:50 

Glamdring!

Oké akkor megnyugodtam. Továbbra is tanulgatom a görög mondatokat.

Off: Nekem Németországban voltak ilyen élményeim, amikor kinn dolgoztam, az ottani dolgozók a végén már egymással is magyarul beszélgettek icon_smile.gif Szétröhögtük az agyunkat amikor reggel megkérdezte az egyik a másiktól, hogy jó reggelt, hogy vagy? Mire a másik köszönöm jól icon_smile.gif
De azt is megfigyeltem Göröghonban, hogy sok üzletben tudnak pár mondatot magyarul és ha megtudják honnan jöttünk, akkor használják is icon_smile.gif

# 3582
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124977 Üzenet linkje2010-01-31 21:06:49 

Sziasztok!
Idén megyünk Sartira, már várom:)
Barátokkal megyünk, idáig úgy néz ki 4-esben kocsival, ők már voltak többször ott.
Mi 2,5 éve Paralián busszal, 1,5 éve Rodoszon repülővel, nászúton, most megnézzük Sartit is, kocsival. Remélem klassz lesz:) Imádom Görögországot, sajnálom, hogy tavaly nem tudtunk menni...
Majd próbálom visszaolvasni a fórumot, bár barátaink nagyon ismerik már Sartit:)

# 3583
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124980 Üzenet linkje2010-01-31 21:14:27 

A Hajni Apartmanban volt valaki? (Bár jókor kérdem, mikor már lefoglaltuk...)
# 3584
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124981 Üzenet linkje2010-01-31 21:17:17 

Már most be vagyok zsongva:)
Pedig eddig mindkét út last minute volt, most meg több, mint fél év van utazásig.

# 3585
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#124985 Üzenet linkje2010-01-31 21:29:27 

Ginaaa!

Azt hiszem mindenki be van zsongva az utazástól icon_smile.gif Én tavaj is voltam Görörhonban, de ennek ellenére már a fene megesz, hogy mikor indulok icon_smile.gif Nekem is még elég messze van, hiszen majd július 16-án indulok. Addig is sokakkal karöltve görög képket, videókat és beszámolókat nézek. Plusz van nálunk egy görög tv adó és azt is elég sűrűn lesem icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 238 239 240 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu