Lehet, hogy kinn is hidegebb van, de ilyen idő biztos nincs , mint itt
Itt nálunk Bp-en akkora hó van, hogy nem lehet közlekedni... A tenger mellett általában nem olyan nagyon hideg az idő
Azért én most is sétálnék egyet ott
Az idő meg szerencsére telik és nemsokára? itt az indulás napja. Remélem majd az aktuális árakról és körülményekről is kapunk némi tájékoztatást
Ha hamar elolvad az nem baj... de itt nem is takarítják és újabb havazást mondanak
És hogy Sartiról is írjak. Nézegetem az éttermeket, hogy hol lehet majd finomakat enni... Az Ovelixet mindenki megemlíti és van néhány kissebb, kevésbé ismert vendéglő. Ha rajtam múlik én főleg görögök által látogatott vendéglőkbe mennék, hogy igazi nyaralós hangulat legyen és ne olyan érzésem legyen, hogy a Balatonon vagyok. Vettem egy görög úti szótárt, amiben konkrét mondatok vannak és abból próbálok majd kedveskedni a görögöknek. Eddig minden évben bejött egy- két kicsit talán bénán de nagy szeretettel elejtett görög mondat
Sokszor lettem kedvence a görög vendéglősöknek és szeretném ha idén is össze tudnék barátkozni a helybeliekkel. Nekünk is jól esik ha egy külföldi a mi nyelvünkön próbál néhány mondatot elnyökögni Én is egy csomo kis ajándékot és kitüntetett figyelmet kaptam a szorgalmamért Egyébként én is szívesen élnék Görögországban, munkalehetőséget is kaptam, de egyedül nem akarok kimenni... Legyen kihez szólnom és munka utaán legyen kihez hazatérnem.. Én így gondolom...
#1248012010-01-30 18:45:46 Válasz a #124799. hsz-ra
Rossz hírem van!Sartin nem fogsz találni igazi görög vendéglőket Sajnos a hely már rég nem az a bájos kis halászfalu mit régen volt,zömében magyar ,szlovák ,és egyre több román,bulgár nyaraló van.Rég elvesztette a hely a varázsát.Ha hangulatos görög helyet keresel érdemes elmenni Sykiába letenni a főtérnél a motort és bebarangolni a falut,itt találsz igazi jó kis görögös kávézót,tavernát.
Vagy ajánlom még a félsziget elején lévő Agios Nikolaos-t ami szintén igazi görög falucska,mi beültünk egy kávézóba frappét ittunk és kártyáztunk egy jót mint a helyiek,mondhatom volt nagy nézés
Tavaly kisfüzetbe kiírt mondatocskákkal indultunk első vacsoránkra.
Készültem.
Erre a pincér srác gyönyörű szavakkal - isteni magyar görög
akcentussal - lehengerelt minket.
Szóval ennyit a szándékomról
Drága vidám fiamat Fasza gyereknek hívta, amit más esetben
tán szóvá teszek, de tőle murisnak találtam.
Ennek annyira nem örülök, de valóban tervben van, hogy valamilyen járművet bérlünk és elmegyünk erre arra... De azért remélem hogy hasznát veszem a kis görög tudásomnak
Az hogy elveszítette a varázsát a hely, remélem hogy annyira azért nem, és azért jól érezzük majd magunkat. Tavaj Asprovaltában egy csomó szerb volt és néha minket is annak néztek...
De azért örültek amikor megtudták hogy mégsem.
Nem baj... jöjjön végre a nyár és az indulás...
Én angolul elbeszélgetek és tavaj a tengerparton a pincérleányzóval is így beszélgettem amikor egy idő után magyarul rámkérdezett hogy ugye Ti magyarok vagytok? Ő is magyar volt
De a vendéglőkben is volt néhány magyar szó, amit kaptunk a helybeliektől
Ennek ellenére jólesett nekik hogy görögül szólok hozzájuk...
Egyik nyaralásom alatt az utazási irodától is kaptunk egy kis füzetet, amiben fontos szavak és mondatok voltak
Az egyik élményem Makrygialoson volt, amikor egy helybeli görög vagány csávó Budapest pólóban jött be a vendéglőbe
Én meg a görög pólomban mentem a görög estre
Felhívtak a színpadra És mivel itthon évekig jártam görög táncházba, megdöbbentek amikor beálltam közéjük táncolni.
Életem első görögországi nyaralása '98-ban éppen Sartiban volt és tavaly a párommal mentem vissza. Sokat változott azóta, de nekem örök szerelmem marad Tényleg szinte mindenhol beszélnek magyarul, ahol meg nem, ott éppen most tanulják Az egyik ajándékboltban görög-magyar szótár volt a tulaj előtt... Az Emanuel pincére is a sok magyar turista miatt kezdte el tanulni a nyelvet, megy is neki egészen jól. Kedvenc filmje az Üvegtigris, jól el is dumáltunk vele, még a poénokat is értette Ettől függetlenül nem zavartattam magam, használtam azt a pár görög szót és mondatot, ami az elmúlt években rám ragadt. Mókás volt, amikor valamit megköszöntem görögül és a válasz bájos görög akcentussal, magyarul hangzott el.
Oké akkor megnyugodtam. Továbbra is tanulgatom a görög mondatokat.
Off: Nekem Németországban voltak ilyen élményeim, amikor kinn dolgoztam, az ottani dolgozók a végén már egymással is magyarul beszélgettek Szétröhögtük az agyunkat amikor reggel megkérdezte az egyik a másiktól, hogy jó reggelt, hogy vagy? Mire a másik köszönöm jól
De azt is megfigyeltem Göröghonban, hogy sok üzletben tudnak pár mondatot magyarul és ha megtudják honnan jöttünk, akkor használják is
Sziasztok!
Idén megyünk Sartira, már várom:)
Barátokkal megyünk, idáig úgy néz ki 4-esben kocsival, ők már voltak többször ott.
Mi 2,5 éve Paralián busszal, 1,5 éve Rodoszon repülővel, nászúton, most megnézzük Sartit is, kocsival. Remélem klassz lesz:) Imádom Görögországot, sajnálom, hogy tavaly nem tudtunk menni...
Majd próbálom visszaolvasni a fórumot, bár barátaink nagyon ismerik már Sartit:)
Azt hiszem mindenki be van zsongva az utazástól Én tavaj is voltam Görörhonban, de ennek ellenére már a fene megesz, hogy mikor indulok Nekem is még elég messze van, hiszen majd július 16-án indulok. Addig is sokakkal karöltve görög képket, videókat és beszámolókat nézek. Plusz van nálunk egy görög tv adó és azt is elég sűrűn lesem