Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 361
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11651 Üzenet linkje2006-07-16 20:36:55 

Rebeka makrigialoszi élménybeszámolója már olvasható a Beszámolók oldalon!
# 362
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11674 Üzenet linkje2006-07-16 20:57:18 

Szia Rebeka!

Elolvastam a az élménybeszámolódat, nagyon tetszett.
Azért jó hely ez a Makri! icon_lol.gif

# 363
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11821 Üzenet linkje2006-07-17 23:54:29 

Szia Rebeka! Most olvastam el a beszámolódat, és nagyon-nagyon tetszett! Annyira magam elõtt láttam mindent, hogy az csodálatos. Örülök, hogy jól érezted magad, és ennyi szép élményt begyûjtöttél. És csodállak, hogy éjjel nekivágtál Görögországnak egyedül. Azért Naoussza elég messze van Makritól. De legalább megérte, ahogy írtad. Még egyszer köszi. Élmény volt elolvasni. Majd kereslek!
# 364
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11843 Üzenet linkje2006-07-18 09:22:12 

Sziasztok!

Jövõ héten keddtõl két hetet töltünk el Makrigialoson!
Nem lehet rossz hely, hiszen kitûnõ és élvezetes beszámolókat olvashattam róla. Köszönet nektek!
A tavalyi paraliai nyüzsgés után döntöttem úgy, hogy idén egy nyugisabb helyet választunk, ami családunk igényeinek jobban megfelel. Anikó leírása után döntöttem Makrigialos mellett. Úgy érzem jó választás lesz Makrigialos!
jenike

# 365
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11847 Üzenet linkje2006-07-18 10:09:58 

Jenike!
Ismerõs az érzés! Remélem megtalálod a számításod és te is olyan jól érzed majd magad ebben a faluban mint mi. Nem írtad mivel fogtok utazni és hogy hol fogtok lakni.

# 366
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11873 Üzenet linkje2006-07-18 12:56:34 

Rebeka!

Pénteken este személyautóval indulunk Görögországba, és az elsõ úticél Tolo lesz. Itt három éjszakát töltünk, és közben megpróbáljuk felfedezni a környék (Hydra, Epidaurosz, Mükéné, Korinthosz, Nafplion) nevezetességeit. Kedden reggel startolunk Athén irányába, ahol egy városnézést tervezünk, majd este érkezünk Makrigialosba. A környék nevezetességeinek (Pydna, sólepárló) felfedezése mellett Makrigialosból egyelõre csak Edessza meglátogatását tervezzük, mert tavaly több helyen is voltunk (Meteora, Olymposz, Platamonas,). Engem érdekelne még Thesszaloniki, mert 1999-ben egy fakultatív kirándulás keretében már egyszer megcsodálhattam nevezetességeit, de ez inkább egy nagy rohanás volt. Két gyermekkel azonban elég lesz a nyaralás elsõ részét átvészelni, a többi program majd helyben kerül pontosításra.

jenike

# 367
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11906 Üzenet linkje2006-07-18 18:36:25 

jenike!
Mi is így voltunk ezzel, mivel tavaly Parália volt az egyik helyszin, pontosan a látnivalók közelsége okán. Edessa nekünk is az idei nyaralásra maradt: csodás. Amit sajnálok az a kihagyott királysírok Verginában, de ahogy a beszámolómban írtam aznap 37 fok volt. Az Olimpost mi az idén is megnéztük, de ha nem az autópályán mentek, hanem annak Kateríni felöli oldalán, érdemes felmenni még Dion elõtt Olimpos Mainra, ahol nagyon érdekes templom található. Ha érdekel kérd meg Jannist, mutassa meg az iroda térképén hol van a cigánylány temploma. Nem írtad voltatok-e már, de Dion is megér egy kitérõt ha már ott van a közelben.
Thesszalonikibe hétvégén érdemes bemenni szerintem, akkor is viszonylag korán. Ha mindig egyenesen mentek eléritek a Fehértornyot, ami ki is van táblázva. Mi tovább haladva, az útkeresztezõdés után parkoltunk, ott nem kellett a parkolásért fizetni. Nem feltétlenül az összeg a fontos, hanem az, hogy nem kell esetleg sietni, mert letelt az idõ. Vasárnap nincs, de szombaton nyitva a piac. Nekem nagyon tetszett a hangulata, bár nem vásároltam egy kis fügén kívül semmit.
Az állatkerttõl nem messze van a hangulatos óváros, amit én idõ hiányában, sógornõm a lányok érdektelensége miatt hagyott ki.
Nem tudom mekkora a két gyerkõc nálatok, de velünk két 16-17 éves és egy 10 éves volt. Na ezek ha kitalálják, hogy elfáradtak és kit érdekel mindez el nem vontatod õket sehová. Pedig valamennyi úgy lett nevelve, hogy amit lehetett megmutattunk nekik, igyekeztünk megmutatni nekik a világ szépségeit. Majd ezt a kort is kinövik. Talán... icon_confused.gif

# 368
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11921 Üzenet linkje2006-07-18 19:53:54 

Rebeka!

A gyerekek még kicsik (5 és 11 évesek), ezért óvatosan kell a programokat adagolnom. Tényleg elégedett leszek, ha az elsõ napokat különösebb gond nélkül átvészeljük, de a terveimbõl nem engedek. A nyaralás többi része a családé, azaz õk határozzák meg a történéseket, nekem csak javaslataim lehetnek. Valamiért, valamit. Az ötleteket így is köszönöm!
jenike

# 369
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11927 Üzenet linkje2006-07-18 21:05:02 

[Sziasztok! Jenike! Nagyon örülök,hogy annyira tetszett a beszámolóm, hogy az alapján Makrigialos mellett döntöttél. Olvasd el Rebekáét is, nekem az tetszett meg nagyon tegnap. Ha még nem lettem volna, biztos én is az alapján elindulnék Makrigialosba. icon_biggrin.gif
Nagyon tetszik az utiterved! Mikor legelõször voltam Görögországban mi is a déli részen kezdtük a nyaralást, és utána jött csak a tengerparti része a dolognak. Akkor kezdõdött a görög imádatom, ami még most is tart. Verginát én is nagyon javaslom neked, ha már Edessát tervbe vettétek, mert visszafelé Makriba, útbaejthetitek, és szerintem nem bánjátok meg, bár a gyerekeket lehet, hogy tényleg nem fogja érdekelni.
Nekem már könnyebb dolgom volt, mert az én fiam már felnõtt és nagyon érdekelte mindhármunkat. icon_lol.gif

Rebeka! Kriszta sokat mesélt, hogy mennyire örült, hogy találkoztatok, és hogy nektek kicsit jobban tetszett Makrigialos. Örülök neki én is.
Majd még kereslek MSN-en,hiszen még nem is tudtunk beszélni mióta hazaérkeztél, mert folyton rossz volt vagy a netem, vagy a gépem.

Jenike! Nagyon kellemes nyaralást és szép idõt kívánok nektek! icon_lol.gif
[/i]

# 370
Jenike
Aktív fórumos
Aktív fórumos
215 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11939 Üzenet linkje2006-07-19 06:09:44 

Sziasztok! Anikó!

Már a múlt nyáron eldöntöttem, hogy Makrigialos lesz a következõ úticél, és tényleg nagy lökést adott ehhez a tavalyi leírásod. Ebben csak megerõsítettek az idén készült tényleg profi makrigialosi beszámolók(Rebeka, Kriszta35, és a Tied). A görög imádatom miatt itthon már egy kicsit érdekesen néznek rám, de megpróbálok ebbõl az érzésbõl minél többet átadni a családomnak. Sajnos eddig csak annyit értem el náluk, hogy nem tiltatakoznak, amikor évente elõállok az újabb görögországi terveimmel. Köszönöm a jókívánságokat!

jenike

# 371
-Taki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11992 Üzenet linkje2006-07-19 12:56:38 

Szia Rebeka!

Az élmény beszámolodba írtál a platomas várról a kérdésem az lenne merre található ez?
Mi is kocsival megyünk és gondoltam megnéznénk, de ahhoz legalább valami támpontot szeretnék kapni.
Segítséged elõre is köszi. Kati

# 372
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11993 Üzenet linkje2006-07-19 12:58:09 

Szia Jenike! A görög imádattal én is így vagyok. A családom nem érti, hogy mi ez nálam, pedig õk is szeretnek ott lenni. De nekik csak egy nyaralás. Nekem pedig sokkal több annál! Néha azt gondolom, hogy a honvágy ilyesmi lehet, amit érez az ember, csak az a baj, hogy én Görögország iránt érzek hasonlót. Biztos nem ugyanaz, de ez is fájó érzés. Fõleg most, hogy tudom, hogy jövõ nyáron tudok csak újra menni, ha esetleg nem jön közbe valami lottó ötös féle nyeremény, vagy valami csoda! De jó is lenne! Érezd jól magad, és várom a fotókat, és a beszámolódat.
# 373
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#11994 Üzenet linkje2006-07-19 12:59:46  A Platamoni vár

-Taki!

Ha Szaloniki felõl mész az úton, baloldalon lesz magasan, meg fogd látni...

# 374
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12003 Üzenet linkje2006-07-19 13:45:38 

Anikó!
Már egy hete itthon vagyunk, de még nem sikerült utolérnem magam, bár az elsõ napokban csak pihiztünk. De amint van kicsi idõm itt vagyok, de csak jövök és megyek. Ezért nem talizhattunk más helyeken sem.
Nos Makri az elsõ pillanatban nem tagadom megijesztett. Aztán rájöttem: annyi minden van itt amiért éppen ide vágyakoztam, hogy a part már nem is fontos. Ha jól belegondoltunk rájöttünk: mi szinte soha nem oda jártunk fürödni, mint ahol a szállásunk volt, mindig vonzottak más partok is.
De igyekeztem leírni ide a negatív tapasztalatokat is, hátha valamelyik másnak már nem bevállalható. Én imádom szintén ezt az országot, szinte már megszállottan, de minden nyaralás alkalmával akadtak dolgok, amik kimaradhattak volna, de hát nagy dolog.

# 375
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12005 Üzenet linkje2006-07-19 13:55:26 

Taki!
Bár gondolom van térképetek, de Jox válaszát bõvítve: Platamonas Katerínitõl lefelé haladva kb. 30 km-re van. Lehet menni a part melletti úton is, ami kicsit macerásabb, de közben lehet nézelõdni, megnézegetni egyes részek partjait. Platamonas felé már nagyobb kavicsos, de sokkal tisztább ezáltal. Ez az út elvisz a vár alá közvetlenül, de ha az autópályán haladtok, akkor már tényleg elég hamar látható balkéz felé, el sem lehet téveszteni. Lenn van parkoló, a várig fel kell gyalogolni egy kisebb kaptatón.
Ha elmentek ide és jóidõ van akkor javasolnám menjetek le Leptokária nagykavicsos partjára. Hát nem árt ide vizicipõ, inkább Horvátország partjaira hasonlít, de itt egy egyszerû szemüveggel csodás élõvilág látható. Kicsi gyerekkel nem igazán javasolnám a dolgot. Mi itt polipot is fogtunk tavaly, csak egy kis csúszás miatt elmenekült a hálóból. Bár késõbb úgy is elengedtük volna, de egy fotót szerettünk volna.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 24 25 26 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu