Kythira
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 361
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121914 Üzenet linkje2009-12-02 22:06:52  Válasz a #121844. hsz-ra

Szia szirom!

Kithira nem strandparadicsom. Én nem ajánlom gyerekes nyaralásra.
Olyan igazi, hosszú, széles, finomhomokos strand nincs is.
Strandjai nagyrészt kicsi öblökben vannak, ezek csak autóval közelíthetőek meg, vagy autóval és gyalog vagy hajóval.
Azok, amelyek hosszúk-széltük szempontjából olyan igaziak lennének, kavicsosak, ráadásul nem is apró kavicsok.
És a nyugati part valamennyi strandja gyorsan mélyül (1 lépés és úszni kell), a keleti part strandjai között is nagyrészt gyorsan mélyülők vannak, szóval semmi pancsi, úszni kell itt is.
Kapsali öblében van homokos strand, de nagyon keskeny, nincs pl hely labdázni és a strand szélén ott vannak az asztalok is (mennyire örülnek a vendégek egy labdának a tányérben icon_wink.gif ).
Mi a legtöbbet Diakofti strandját látogattuk, ott van homok is, elég hosszú is, sekély is, viszont alattomos kövek, sziklák vannak a vízben. Persze alattomos kövek nem csak itt vannak.
Plusz az is gond, hogy szinte minden strandra autózni kell, ami plussz nyűg lehet.

Egyetlen vigasz, ha mégis történne a gyerekekkel valami, egyetemi kórház van a szigeten.

Sztem vannak jóval szebb standok Görögországban, jóval könnyebben megközelíthető helyen, jóval olcsóbban.

Üdv,
Medi

# 362
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#121920 Üzenet linkje2009-12-03 09:33:27  Válasz a #121914. hsz-ra Előzmény #121914

Hát, ez nem jó hír Medi. Bár nem minden szempont szokott zavaró lenni nekünk azok közül, amiket mondasz. A könnyen megközelíthető helyek nem nagyon vonzanak minket, és a klasszikus, gyerekeseknek ajánlott üdülőhelyeket is ki szoktuk hagyni. Az se baj, hogy kocsival kell menni, nem baj, pl. Elafonissoson sem lehet másképp meglenni. A kavicsos strand sem feltétlenül zavaró, Tiroszon pl. ilyen volt, de kárpótolt a kristálytiszta víz és a fiúk nagyon jól elvoltak a kavicsdobálással. Az viszont, hogy gyorsan mélyül a víz, már nagyobb baj. Meg az alattomos szikláknak se örülök. Mindegy, átrágjuk még százsszor úgyis. Fontos, hogy a gyerekeknek megfelelőek legyenek a körülmények, de végülis gyereke is válogatja, és a mieink elég vagányak. Több mint 4 ezer km-t mentünk idén is, 5,5 és 1,5 éves srácokkal. Viszont nekünk felnőtteknek is jár valami, és nekünk marhára tetszik a sziget hangulata icon_wink.gif meglátjuk, végülis nagy kaland az igazi élet icon_wink.gif és továbbra is várom az albumodat icon_lol.gif
# 363
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#122934 Üzenet linkje2010-01-09 22:36:26 

Kompárakat találtam (nem biztos, hogy nyárra aktuálisak lesznek, de az arányok látszanak), csak nem nagyon értem, hogy mitől olcsóbb a komp Githióból, mint Neapoliból, mikor az előbbi jóval messzebb van. Stimmelnek azok az árak, amiket Kokszi mondott, de Githiót nem hittem volna...

Ezenkívül itt van ez, Tour Guide és a Locations menüpont szerintem nagyon klassz. Egy az egyben nem lehet belinkelni sajnos.

http://www.kithera.gr/en/index.html

Medi, ha olvasol, ti Chalkos beachet nem néztétek? Kapsalitól keletre nem messze.

Ugye lesz fotóalbum? icon_lol.gif

# 364
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123009 Üzenet linkje2010-01-10 16:17:28 

Szia Szirom !

Ez az oldal fantasztikus . Mély döbbenet az arcomon ,hogy pont Kythirának van egy ilyen fantasztikus oldala. Ezt álmomban sem gondoltam volna . Ez az egy, többet ér mint az összes többi együtt véve.
Látom ,hogy velem ellentétben nem adtad fel a Kythirai nyaralás gondolatát. Én jegelem 2011-ig ,akkor majd meglátom. Hisz jövőre már úgysem fogom kibírni a pelopsz nélkül és akkor jöhet Kythira is. Megvagyok lepve ,hogy Gythióból Olcsóbb a komp ,mint Neapoliból. Ez ellent mond minden eddigi tapasztalatnak. Ha így van akkor ez is egy nagyon jó hír. Kiváncsi vagyok ,hogy hol tartasz a szervezésben. Néha írhatnál majd pár sort.
Szia : kokszi

# 365
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123020 Üzenet linkje2010-01-10 20:55:02  Válasz a #123009. hsz-ra Előzmény #123009

Kokszi, csak a kompáras linket hagytam le icon_redface.gif

http://www.agreekisland.com/index.php?q=node/11

Naszóval, nem adtam föl icon_wink.gif Volt egy billenésem, amikor Medi ír a strandokról, de mégis irtóra tetszik a sziget. Egyelőre nézelődünk, számolgatunk, álmodozunk, de én nagyon szeretném, ha eljutnánk Kithirára. Vonz ezerrel icon_wink.gif Láttad azt a cseppkőbarlangot? icon_wink.gif

Az én fejemben most most annyi van (kb. két hetünk lesz), hogy egy tranzitszállással lemegyünk, mászkálás, nézelődés (nagyon konkrét terveket nem akarunk csinálni, ahol tetszik, megállunk, csak néhány konkrét néznivalót tervezünk el, tavaly is nagyon jó volt így), ha jól jönnek ki a napok, akkor Githióból be tudunk kompolni Kithirára, ott pár nap, aztán Elafonissoson végzünk egy nagy pihenéssel. Ott lesz az egyetlen, ahol foglalunk, mert a tavalyi házunk nagyon jó volt és olcsó. Korábban itt olvastam, hogy a gyerek miatt te mindig foglalsz, merlek biztatni, hogy nem kell. Tutira találsz szállást bárhol és bármikor. Mi úgy hidaltuk át, hogy ne kelljen a gyerekek miatt izgulnunk, hogy bedobtunk egy sátrat, ha minden kötél szakad arra az esetre. Olyan nincs, hogy kemping sincs.

# 366
Kokszi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
332 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123085 Üzenet linkje2010-01-11 20:06:29 

Szia szirom! A kompos link alapján már érthető az árkülönbség ! Gythioból a Lane Lines, míg a közelebbi Neapoliból a Porfirousa társaság indítja a hajókat. Az is egy jó hír ,hogy Gythio egy csodaszép város ahol tartalmasabban lehet eltölteni a várakozás óráit ,mint a számomra jóval unalmasabb Neapoliban. Igen láttam a képen a cseppkőbarlangot , az a környék nagyon szép lehet, a vízeséses résszel egyetemben. Nekem Hóra is nagyon tetszik, a várral együtt. Csodaszép esti fotókat láttam a fővárosról. Hogy vissza vágytok Elafonissosra azt abszolúte megértem. Nagyon jó álmodozást ,tervezgetést kívánok neked. Szia:kokszi
# 367
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123264 Üzenet linkje2010-01-13 21:06:32  Válasz a #123085. hsz-ra Előzmény #123085

Köszi Kokszi. Mi is arra gondoltunk különben kis tanakodás után, hogy másik hajótársaság, más jellegű komphajóval, és ez adja a különbséget.

Jó strandokat keresek még mindig. Ez bejön, nagyon bejön, de a térképen eddig hiába kerestem. Tud valaki segíteni?

http://www.gtp.gr/LocPhotoAlbum.asp?id_loc=9921&cmd=showd&cmda=1

# 368
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123269 Üzenet linkje2010-01-13 21:28:19 

# 369
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123276 Üzenet linkje2010-01-13 22:24:28 

Medi, ha erre járnál, lécci, lécci! megtaláltam a dicsért apartmanotokat a neten árakkal. Ölég magasak icon_smile.gif Baromira sokat segítenél, ha megmondanád, hogy mennyiért kaptátok meg, mert viszonyítani lehetne, hogy a helyszíni bérlés mennyivel olcsóbb arrafelé, mint a netes árak. Kerülj elő, nagyon kérlek icon_smile.gif

http://www.kythera.gr/en/wheretostay/maryianni.php

# 370
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123366 Üzenet linkje2010-01-14 20:11:51  Válasz a #123276. hsz-ra Előzmény #123276

Szia szirom!

Itt vagyok!

Kapsaliban az Aronisban 45 EUR/nap/apartman volt az ár. Avlemonasban a sztem 4 csillagos apartman 60 EUR/nap volt. Az előbbit mailben intéztem, és a listaárat fizettem, a másodikat helyben találtuk, duplán ennyiből alkuldtunk, de mivel nem nagyon voltak vendégei, leengedte felére.
Persze szezonon kívül volt. Tudom, pl Krétán még javában tart a szezon szeptember közepén, de itt már nagyon szezonvége volt.

Ígértem többeknek, hogy elküldöm a megismert szálláshelyekkal kapcsolatos jegyzeteim, vasárnap el is fogom készíteni, hátha az is segít valamit.

Az szállásárak állítólag azért is elég magasak a szigeten, mert szezonban sok az ausztrál hazalátogató, és ők fizetőképesek.

Aroniadikéval kapcsolatban az jut eszembe, hogy ez a főút mentén egy település és nem lenne sztem nyerő, ha az út mentén lenne az apartmanház, mert akkor zajos, meg ugye a gyerekeket se lehet kiengedni "csak úgy". Szóval ezt le kéne ellenőrizni.

Egyéb kérdés?

Üdv,
Medi

# 371
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123381 Üzenet linkje2010-01-14 21:31:23  Válasz a #123366. hsz-ra Előzmény #123366

Medi, jaj, köszi, hogy megvagy icon_wink.gif

Ügyesek vagytok, akkor nagyon jól alkudtatok! Mi is beleférünk még talán június utolsó hetébe, és akkor az még nem főszezon, ebben azért bízom. És igazából a kythirai apartmanok árai így a neten olcsóbbnak tűnnek, mint tavaly a Peloponnészoszon (itthonról, előzetesben), szóval nem hiszem, hogy gond lenne. Nekünk tavaly főszezonban 70 euró volt a legdrágább szállásunk, 45 a legolcsóbb. Ez most is jó lenne így.

Kérdésem annyi, hogy Milopotamos mellett a cseppkőbarlangban nem voltatok? A strandot, amit kerestem, közben megtaláltam, Kapsali és Chora között van, a méretét képről nehéz megítélni. A másik, ami tetszett, Chalkos, Kapsalitól keletre. Ezeken a helyeken voltatok?

Még valami: Avlemonasban veszélyesnek tűnik a sziklás part, mondjuk nekifutásból le lehet zúgni rajta, vagy azért védett a pereme? mert maga a falu nagyon szép.

Majd még biztos lesz kérdésem icon_wink.gif

# 372
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123492 Üzenet linkje2010-01-15 21:32:01  Re:

szirom írta:

Kérdésem annyi, hogy Milopotamos mellett a cseppkőbarlangban nem voltatok? A strandot, amit kerestem, közben megtaláltam, Kapsali és Chora között van, a méretét képről nehéz megítélni. A másik, ami tetszett, Chalkos, Kapsalitól keletre. Ezeken a helyeken voltatok?

Még valami: Avlemonasban veszélyesnek tűnik a sziklás part, mondjuk nekifutásból le lehet zúgni rajta, vagy azért védett a pereme? mert maga a falu nagyon szép.

Majd még biztos lesz kérdésem icon_wink.gif

A cseppkőbarlangban nem voltunk. Aznap elég sokat kavarogtunk már és persze utat is tévesztettünk, és elsőre aligha találtuk volna meg, szóval kihagytuk. Végülis láttunk elég cseppkőbarlangot Görögorszégban, és vízesést Cipruson icon_wink.gif

A Hora és Kapsali közötti strand, ha egyre gondolunk icike-picike és csak délelőtt süt oda a nap. Nagyon bonyolult lejutni, jó sok lépcsőn kell lemászni.

Chalkosban nem voltunk. De talán majd legközelebb icon_wink.gif

Tényleg veszélyes a sziklás part Avlemonasban, ráadásul olyan pirinyó a "strand", pár helyen néhány négyzetméter van kialakítva napozásra. A víz mély. A part körben szikás-köves, kiválóan alkalmas a gyermektérdek lehorzsolására.

# 373
Szirom
Törzstag
Törzstag
580 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123723 Üzenet linkje2010-01-18 16:21:04  Válasz a #123492. hsz-ra Előzmény #123492

Köszi a választ Medi! A cseppkőbarlangot élveznék a fiúk nagyon, ha eljutunk a szigetre, akkor azt hiszem, nem hagyjuk ki.

Avlemonason még vacakolok, egyelőre Kapsali lenne a legésszerűbb szálláshelynek, azt hiszem. Ha csak menetközben nem látunk meg valami más vonzót.

# 374
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123847 Üzenet linkje2010-01-19 20:05:46  Válasz a #123723. hsz-ra Előzmény #123723

Szia Szirom!

Szállásügyben érdemes itt is körülnézni. A sziget térképén lehet klikkelni a települések nevére és akkor feldobja az adott településen levő szállásokat és éttermeket. Amelyiknek van weboldala, oda tovább lehet lépni.

Medi

# 375
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#123849 Üzenet linkje2010-01-19 20:09:35  Válasz a #123847. hsz-ra Előzmény #123847

Valaki, már nem emléxem ki, kérdezte, hogy van-e az általam magasztalt Skandiáról kép. Fotót a neten sem találtam, de egy festményt igen. A festmény ott lóg az étterem falán és egy ismert (általam ugyan nem, de nemzetközileg jegyzett) festő készítette.

A link ez: http://www.kythera.gr/whattodo/skandia.php

És erre a linkre klikkelve az oldal felső részén egy szép napóra van. Az eredetit Avlemonasban, a kikötőben lehet megnézni, egy szép, régi, de elhanyagolt épületen.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 24 25 26 27 28 29   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu