Július 7-e környékén és előtte két hétig volt esős az idő... Idén július 16-án indulunk, így talán végre jó idő lesz Bár megúsztuk, hiszen csak az első nap esett az eső.
A szülinapokra nem készültem én sem tudatosan, csak így jöttek ki a nyaralások. De tök jó volt, mert mindig volt valami kis meglepetés. Az is előfordult, hogy a hátam mögött szerveztek egy kis szülinapi partit cipouróval, ouzoval és Mythos sörrel Nagyon meglepődtem, de jól esett
Én is sokat gondoltam azokra akik áztak két hétig és kártyáztak az apartmanban... Remélem idén elfejelthetjük az esőt
A fórumot én is kiolvastam és a neten is keresgéltem mindenféle Sarti fórumot. Bár minden évben így tettem... Egyik évben még itthon összebarátkoztam az egyik idegenvezetővel, aki Nein Poriban volt, így mikor kimentünk már ismerősként köszöntött és nagyon sokat segítettt, néhány apróbb extra is volt, ami esetleg másoknál nem jött elő
Természetesen ezek a családi ereszd el a hajam bulik biztos jól jönnek ki Sőt szerintem ha a vendéglőben, ahova többször jártok, megemlítitek, hogy szülinap van, biztos, hogy a tulajék is beszállnak valami kis meglepetéssel
Június végén, július elején volt az esős idő, de biztos emléxel, akkor itthon is nagyon pocsék idő volt...
Idén nyárra megrendeltem a jó időt, nem jöhet közbe semmi
Göröghon minden részének megvan a maga szépsége és jellegzetessége. Ha nagy bulikra vágysz, akkor Paraliára kell menned. Ha nyaralni szeretnél és állatkákat, akkor mondjuk Thassos. Ott sok állat van Sartiról nem tudok mit mondani, mert én is idén megyek először. Viszont tenger mindenhol van és a partok többsége megkapta a kék zászlót, melyet a legtisztább part címmel büszkélkedő helyek kapják. A tenger délelőttönként mindnehol csodásan tiszta, néha délutánonként, amikor feltámad a szél és nagyok a hullámok olyankor picit felkavarodhat... Ugyanez a helyzet a viharok után. De főként az elhagyatottabb öblökben, illetve reggel nagyon szép a tenger!!!!
Napágyat és napernyőt midnen parton lehet bérelni. Általában a közelben található taverna üzemelteti és egyszeri fogyasztással egész napra ki lehet bérelni. Tehát ha veszel egy kólát mondjuk 2 EUR-ért, akkor egész nap ott fekhettek...
De lehet is venni napernyőt is és gyékényt. A napernyők ára elég változó, van ami 5 EUR, de van 12-20 EUR is.
A gyékény kb 1-1.20 EUR, de annyit is ér Egy nyaralás alatt tönkre is megy
Sokféle gumimartacot lehet kapni, valamint midnenféle vizi dolgot
Érdemes körbenézni. Vinni napernyőt szerintem csak úgy érdemes, ha kocsival megy az ember, mert busznál még azzal is növelni a csomagokat, nem biztos, hogy szerencsés.
Szia Csilla!
Én voltam mind a két helyen, úgyhogy mindkettőről tudok véleményt alkotni. Mindkét helynek megvan a maga sajátossága. Kérdés, hogy nektek melyik a jobb. Sarti mindenféleképp olcsóbb, sokkal. Azt a helyet inkább a magyarok pénztárcájához alakították. Viszont természeti szépségekben szerintem Zakynthos szebb, nekem legalábbis jobban tetszett a szerpentinjeivel, hegyes, zeg-zugos öbleivel, és a csodálatos kék zászlós strandjaival. Sartin talán szebb, homokosabb, lassabban mélyülő a part, bár Zakynthos Laganasi partja sem sziklás, de van néhány hirtelen mélyülő part is Zantén. Bár élővilág szempontjából mindenképp Zante a nyerő, az álcserepes teknősökkel való találkozás felejthetetlen. A fiúkat meg ki sem tudtam rángatni a víz alól, folyton nézték a halacskákat. ja, és Sarti strandja is kék zászlós. Sartin több kagylót tudsz gyűjteni, elvileg Zantén nem is nagyon lenne szabad. Sarti strandja szerintem sokkal szélesebb, pancsira, fürdőzésre valóbb. Én tavaly újra voltam Sartin is, és kicsit megrémített a magyaráradat. Viszont vele szemben egy kicsit elfogódott vagyok, mert itt volt életem első nyaralása. És az emberek talán picit barátságosabbak is, mint Zantén. A szigetek mindig egy picit drágábbak, Zantét az angolok pénztárcájához mérik inkább, nagyon sok angol jár oda, főleg a Laganasi részre. És nyár közepén tőlük hangos egész Laganas. Viszont rengeteg a bulihely...de ezzel együtt a sok angol tini is. Sartin több a gyrosos, és jobb is, ha esetleg ez is számít. Sarti jó kiindulópontnak, ha autóval vagytok, sokfelé el lehet menni onnan. Viszont Zante egy igazi ékszerdoboz (kék barlangok, teknős sziget, Navaggio, vadaspark....), amit 10 nap alatt sem tudtunk bejárni. Nagyjából ennyi. Kérdezz, ha még kíváncsi vagy valamire.
Szia vaesz!!! Köszi a segitséget!!! Nem tudom mi legyen. Most mennem kell,de még keresni foglak a forumon. Addig is szia!!!!(olvastam mindkét üzit,értem)
#1254042010-02-06 19:13:58 Válasz a #125383. hsz-ra
Sancho!
Addig dolgozni kell az időjósnál, hogy még véletlenül se essen az eső, ill. kibékülök egy kis éjszakai záporral ami felfrissíti a levegőt. Már csomagolni akarok !!!
#1254132010-02-06 19:44:24 Válasz a #125386. hsz-ra
Szia!
Én jártam mind a két helyen, Zakin 1X ,Sartin 7X Ez ugye már magában is válasz lenne. DE!!A kérdés az TE milyen helyre vágysz?
Leírom gyorsba neked Én hogy láttam a két helyet:
1,Sarti--Egy kis halászfalu volt valamikor ,most már kinőtte magát és a nyaralókat , zömében magyar ,szlovák régióból utaznak ide igen sokan, kevés az igazán „görögös” hely errefelé. DE amiért már 7X voltunk itt: csodás partok, kristálytiszta tenger, kétszemélyes öblök, ahol csak te vagy a tenger és a fák……. Órákat el tudok ülni a parton és szemlélni ezt a szépséget, itt teljesen ki tudok kapcsolni, és tényleg pihenek. Szeptember végén szoktunk menni viszonylag kevés turista van, így elviselhetőbb a falu is. A sok szép part viszont csak motorral vagy autóval (Sartin autót bérelni drága mulatság) érhető el ezt kalkuláljátok bele!!
Maga a hely szerintem aránylag olcsó, ez is lehet szempont. Van Dia Sikián ahol érdemes bevásárolni, vagy Lidl Nikitinél.
2,Zakhyntos
Össze sem hasonlítható Sartival,a nyugati oldal csodaszép a sok barlanggal. Itt kevesebb a magyar viszont jó sok angol jár ide. A partok zömében telepítve vannak napernyővel, szinte mindenhol sokan vannak (még szezon elején is) szóval itt nem sok magányos partra lelsz. Sok látnivaló van a szigeten, autóbérlés elég baráti áron van és mindenképp ajánlott is! Rengeteg jó étterem, ha a hegyi falvakba is felmentek pláne jókat lehet enni. Természetesen sokkal több bulihely,és shopping lehetőség van itt. Fakultatív kirándulásokat egyénileg ajánlott lebonyolítani sokkal olcsóbb, mint irodán keresztül. Zaki drágább kicsit, mint Sarti ,de persze itt is lehet olcsón jókat enni.
Szóval döntsd el, melyik hely a szimpatikusabb olvasd el a beszámolóm, nézd meg a képeim és válassz. Én Zakhyntost ajánlanám, ha még nem láttad a tengert, mert azért a Navagio-nak kevés párja van!!(na jó Lefkada igen, de az már egy másik topic )
Nagyon fogok pitizni az időjárásnak, hogy jó idő legyen Én estére sem szeretnék esőt, mert bizony van, hogy késő estig sétálgatok, vagy mászkálok és nem szeretnék elázni... legalább is nem víztől
Én is szeretnék már csomagolni... lassan csak itt lesz
De jól pörög a topik, mintha nyár lenne, nem?
Zakinthos-ra én is el szeretnék menni.
Tegnap jól kitárgyaltuk a nyaralást barátainkkal:) Mutattak képeket is, mikor ők voltak.