Sziasztok!
Nagyon felcsigáztatok ezzel a mazsolaborral bizti megkóstolom. Milyen érdekes én még nem ettem kint sültkukoricát , pedig szeretem tehát idén erre is sort kerítünk.
Remélem ez a görög helyzet ami most van nem hat majd ki a nyaralásunkra., reggel a hírekben mutatták Athént milyen porfelhő lepte el a várost.
Látom sokan még azt sem tudják merre vegyék az irányt mi meg már 2-hónapja arra várunk, hogy indulhassunk a kiszemelt helyünkre.
IRÁNY SARTI !!!
#1265122010-02-22 12:26:43 Válasz a #126508. hsz-ra
Szia! Mazsolabort itthon is lehet venni, Pesten a Rákóczi téren a görög abc-ben mindig van. Tényleg nagyon finom, de erős is. Mi ünnepi alkalmakra szoktunk venni, mert ugye amit kintről hozunk, az nem sokáig tart.....
Az Afrikából származó porvihar állítólag nem ritka Görögországban, csak kicsit később szokott ez a jelenség is felbukkanni. Én még nem találkoztam hasonlóval. Láttam viszont képeket, hogy milyen lesz tőle egy autó. Olyan szép színe lesz tőle. "Olyan szíp sárga". Mivel autóval megyünk, éppen ezért viszünk ponyvát, hogy letakarjuk, ha nem használjuk. Köszönet érte Lafkának!
#1265242010-02-22 14:34:25 Válasz a #126514. hsz-ra
Csak természetes!
Azt szinte minden egyes Beach túrán is el lehet vinni, nem nagy helyet foglal, és legalább a fák alá mikor beáll az ember -(Vourvourou, Narancspart, Toroni)- onnét sem potyog rá, ami nem kellene!
#1265282010-02-22 15:00:09 Válasz a #126507. hsz-ra
Szia Timi!
A Stelitsa apartmant csak kívülről láttuk, amikor Sartiban nyaraltunk, és jól néz ki, nem egy lepukkant hely.
Egyébként amit az Apollon katalógusban lehet látni a szállásokról, az a valóságban is olyan. Mi már 4-szer voltunk velük, és kulturált, rendezett szobáink voltak. Remélem, téged se ér csalódás és nagyon klassz nyaralás lesz!
Feltétlen kóstold meg. Az itthoni tzatzikivel az a bajom, hogy nagyon fokhagymás. Én meg asszem vámpír lehettem előző életemben, mert útálom a fokhagymát. Viszont a kintiben nem éreztem. A lila hagymájuk is különleges, mert nagy, lila és mégsem büdös. Inkább édeskés. Ott sosem éreztem hogy nem ízlene valami
Jó neked, , mert én egyelőre csak a hideget és a fagyot érzem
De legyen neked igazad és jöjjön már végre a kikelet
Most lesz alkalmad mindent kipróbálni és bepótolni Bizony, mi már január elején elintéztünk mindent az úttal kapcsolatban Most már csak az indulást kell várni.Már azt sem olyan sokáig, nemsokára 130-al kezdődik
Hát már én is nagyon számolom, még 17 nap és 99-en állok már!!!!! Onnan meg már csak egy ugrás Sarti! Egyébként ahogy olvastam az étellel itallal kapcsolatos hozzászólásokat, egyre inkább úgy érzem, hogy 1-2 számmal nagyobb ruhákat fogok vinni, hogy haza is tudjak valamiben jönni!
#1265512010-02-22 19:43:06 Válasz a #126536. hsz-ra
Sancho! Ez nem nem magyar tzadziki volt, sajna nem tudom már miféle, mert kidobtam a dobozát, de nem volt fokhagymás. Legalábbis én nem vettem észre.
Most jut eszembe a kajákról: isteni töltött padlizsánt és paradicsomot ettünk pont Sartiban. Én itthon nem tudtam olyan fincsire csinálni, bárhogy igyekeztem.
Ja és Sartiban állati jó koktélokat ittunk, az Apollon traveltól kaptunk valami kuponokat, amiket be lehetett váltani bizonyos helyeken. Nos itt is , és még akció is volt-egyet fizet kettőt kap....na gondolhatod.....hát nem spórolták ki belőlük az alkoholt!!!!
Mi vettünk tzatziki fűszert másfél éve kint, egyszer csináltam belőle salit, de nem lett jó((
Viszont előtte a lagzinkon volt tzatziki meg szuvlaki is:))) Akkor még nem tudtuk, hogy 6 nap múlva Görögo-ba megyünk nászútra:)
nekünk még sok van vissza.... de magamnak köszönhetem, mivel akkor szerettem volna menni / meg még mindig akkor szeretnék, amikor már a legtöbben megjönnek a nyaralásból....
#1265532010-02-22 19:46:35 Válasz a #126545. hsz-ra
Nekem a padlizsán nem jön be, muszakát szoktak abból csinálni, de jó, hogy van egy csomó görög kajcsi, ami ízlik:)
És mivel kedves útitársaink szeretik a tengeri herkentyűket (én max a sült halat, hekket, meg a filézetteket szeretem, igaz többit nem kóstoltam), lehet azért kipróbálok számomra nem olyan szimpi ételeket is, ha sikerül rávenniük
#1265552010-02-22 19:59:41 Válasz a #126553. hsz-ra
Ez a padlizsán féle nekem sem jön be de az a baj, hogy én semilyen tengeri herkentyűt sem eszem. Leginkább a gyros amit meg tudok enni, majd sült kukoricán élek. Jövőhéten már március van !!!
Sült kukoricát mindennap eszek az tuti:))) Paralián későn próbáltam ki... Rodoszon meg nem volt ugye...
Próbáltunk már itthon csinálni, de nem lett olyan fini (sőt tök más íze lett), mint Görögországban:)
#1265582010-02-22 20:12:35 Válasz a #126477. hsz-ra
Sartin olyan kis "fánkocskákat" a főtéren árul egy néni. Mézzel, porcukorral, csokiszósszal, ahogy tetszik. Nagyon édes, nagyon nehéz, de nagyon fincsi.
A tzatziki pedig csak a görög joghurttól olyan finom, ezért nem tudunk itthon olyan krémeset csinálni, még ha tejföllel is keverjük.
#1265592010-02-22 20:18:40 Válasz a #126508. hsz-ra
Még hogy az igazi borkedvelők a száraz bort isszák...Hát én az vagyok, de a mazsolabor (Mavrodaphne) nagyon finom, mi is ittunk, és hoztunk is belőle haza. Az ára nem vészes már 3,5 eurótól lehet kapni!
Itthon nem tudom mennyi, de most hogy így olvastam róla, el is megyek "beszerzőkörútra", megnézem merre van az a görög bolt, mert a nyár még messze van.