Sancho és minden kedves Sartiba látogató, azért remélem hagytok még a boltokban, kajááldákban, stb. helyeken kajcsikat, innivalókat, a később indulóknak:)))
Lafka, ja persze, bőröndöt majd inkább a fejedre tesszük Köszi a cipőfelajánlást:))))
Sok embert láttunk a sziklák közt kutatni polip után szigonnyal, Én speciel szeretem a polipot (mint állatot és azért enni is). Na jó mi is vadásztunk rájuk néha! Gondolom az ott élő fajok mindegyike ehető, vagy nem? Igazából nem nagyon találtam róla semmit a neten! Valaki bővebb infóval rendelkezik? Megoszthatná.
#1266542010-02-23 18:00:24 Válasz a #126624. hsz-ra
Szia Lafka80! Mi is önellátók vagyunk a tenger gyümölcseiből van szigonypuskánk a párom mindig megfogja a vacsorának valót polip, különféle halak minden hal ehető ezt egy Görög halásztól tudjuk. Szia Erika
#1266572010-02-23 18:13:02 Válasz a #126654. hsz-ra
Köszi szépen!
Mi is lőttünk már párat, + is ettük!
(Hihetetlen jó élmény keresgetni őket, nem látod 1x csak megmozdul..... és........) A polip nagyon fini!
Fő az óvatosság! Akikkel most megyünk, 1 beszélgetésnél felmerült ezen kérdés, nem akarjuk eltenni a kis c..ikat lábalól...
Esetleg valami jó recepted nincs rá?
Köszi
#1266602010-02-23 19:06:46 Válasz a #126659. hsz-ra
Az elkészítésre gondoltam.
A mi technikánk? sóztuk 10 percig kb. majd olajban kisütöttük!
Ti hogyan készítettétek el?
Mikor s hol tudtátok a legtöbbet fogni? Melyik beach-en? Mi vourvourou-n.
Köszi.
#1266652010-02-23 19:31:44 Válasz a #126660. hsz-ra
Ithonról szóktam vinni halfűszersót azzal szoktuk ízesíteni olajba kisütni. A halakat is befüszerezve ropogosra sütjük.Amit hazahoztunk azt meg grilleztük.Mi is azon a környéken fogtuk mi is kb 1,5-2 kilósak voltak. A kicsiket kézzel is meglehet fogni azokat vissza szoktuk engedni külömben nagyon jópofák tudnak lenni. Üdv Erika
Én eddig csak a tányéron, vagy a halasboltban láttam polipot
Pedig mindig szerettem volna fogni, vagy közelről látni egyet. Mondjuk én nem bántom, mert amúgy semmilyen állatot nem tudok megölni, de megenni megeszem De jó kis fotókat lehetne velük készíteni
#1267002010-02-24 08:24:51 Válasz a #126694. hsz-ra
Szia Sancho.dl! Nézd meg a fotóimat! Azért elég sokat kell búvárkodni, hogy ennyi mindent láss. A kifogásról ugyanaz mintha pld pecáznál. De ha nem is vadászol akkor is érdemes nézelődni. A narancsparnál van egy kis öből ott olyan volt minha egy berendezett akváriumba úsztam volna gyönyörű! A Sihon félszigeten tényleg gyönyörű partokat taláhattok tavaly 500km mentünk robogóval minden kis öblöt bejártunk. Szia Erika
Mi tavaly a kalóztúrán láttunk élő polipot, amit meg is fogtunk. Hát amikor elkezd kapaszkodni, az nem semmi. Alig birod leszedni magadról. Nekem nagyon nem tetszett.