Makrigialos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 391
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12138 Üzenet linkje2006-07-20 15:43:10 

Szia Andika!!!
Amit leírtam abból kitudod mazsolázni hogy mire számíthattok. Autóval mentek??? Milyen terveitek vannak??? Pihenni vagy csavizni akartok?
Nem rossz hely Makri,csak elsõre furi pláne ha valaki már járt olyan helyen mint Rodosz, vagy Sarti.Azok igazi túristaparadicsomok. De Makri kis halászfalu. Többnyire lepukkant házakkal ,de ahogyan közelítesz a part
felé úgy szépülnek a házak,a kertek.A Dias felsõ emeletérõl látni a tengert,de nincs is messze 130-150 méterre van a hoteltõl.Nagyon jók a tavernák,és a bárok is. Van internet kávézó is.Érdemes elmenni a fakultatív programokra is.Számítsatok arra hogy csendes hely,semmi extra.Nyugis és ez jó a gyerekek miatt is, ha vannak.Vn kérdésed szívesen válaszolok. Csaó

Katus

# 392
Andika19
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12139 Üzenet linkje2006-07-20 15:52:18 

Szia Katus.

Mi 31-én indulunk busszal. Még nem voltunk sosem görögbe, úgy hogy minden újdonság lesz számunkra. Még azt nem tudjuk pontosan, hogy melyik szálláson leszünk elhelyezve. Az csak a jövõ héten tudjuk meg.

Fakultatív programok vannak a programba. Oda mindenkép szeretnénk menni.

Olyat kérdeznénk még, hogy bankártyával lehet e ott a környéken fizetni.? Nem felvenni szeretnék pénzt, csak ahol lehet ott használni a kártyát, hogy ne kelljen annyi készpénzzel mászkerálni. A határon mennyire nézték meg a csomagjaitokat. Tényleg nem lehet húskészítményeket (konzerv, téli szalámi) bevinni az országba?

Köszike: Andika

# 393
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12143 Üzenet linkje2006-07-20 16:10:24 

Sziasztok!

Nos én annyira nem zártam a szívembe ezt a kis falut. Sajnos itt nem fogott meg semmi. Pontosan ahogy Kata írja a lepukkadt házak engem inkább rémísztenek, mint vonzanak. Ha rajtam múlik, jövõre biztos a szállásunk nem itt lesz. Egyedül ami jó volt Mariban, a Makedón étterem, és az ott dolgozó család. Oda biztos betérünk jövet menet be, mert nagyon megkedveltük egymást. Talán a másik a kenyeres autó, ami tényleg nagyon fincsi pékárut szállított a Diashoz.

# 394
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12165 Üzenet linkje2006-07-20 20:14:53 

Szia Andika!!!
Ott makrin nem tudsz fizetni bankkártyával sehol,de Thessalonikiben és talán Paralian igen,bár utóbbi nem biztos. Inkább kp-t vigyetek.Busszal sem lesz nagyon rossz az utazás,kb 15-17 óra. Csak akkor nem tudjátok Makri környékét,esetleg más strandokat bejárni.Délután kettõig tudjátok majd a szállást átvenni,és reggel 9 kor kell azt elhagyni.Érdemes elmenni a fakultatív programokra. Nekem a legjobban a Meteora kolostorok,és Skhiathos szigeteés az Olympos tetszett.feltétlenül menjetek el Görög estre,de ne Paraliára.Szerveznek Platamonasba is. Most mi nem voltunk mert éppen akkor volt a kagyló- fesztivál,2 napos buli/egész jó volt/.
Egy biztos Makri nem Görögország legszebb része, de azért biztosan jól fogjátok érezni magatokat. Krisztától olvashattad,hogy a Makedon étterem tutti,mi is ott ettünk minden fincsi volt.Minden pénteken van piac,ott tudsz halat, friss zöldséget, gyümölcsöt esetleg ruhanemût venni. A görögdinnye igazán ott a fínom,na és a sárga meg egyenesen Isteni. Ha elmentek Paraliara vagy Skhiathosra ott vásároljatok az itthoniaknak/ha akartok/ mert ott olcsóbb,és nagyobb a választék mint Makrin. Csaó Katus

# 395
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12166 Üzenet linkje2006-07-20 20:19:01 

Szia Andika!!!
Mi autóval voltunk és vittünk szalámit, sajtot, konzervet,tojást stb.A határon seholsem néztek át minket,szerintem a buszosokat sem nézik meg jobban. Csaó Katus

# 396
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12171 Üzenet linkje2006-07-20 20:52:20 

Szia Rebeka!!!
Nagyon tetszett a beszámolód. Na így kell nyaralni!!!

Szió Katus

# 397
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12173 Üzenet linkje2006-07-20 21:30:19 

Köszi Katus, örülök, hogy tetszett a beszámolóm. Nos szerencsére két hétbe sok minden belefért, csak Skhiathos szigetét sajnálom, hogy kihagytuk, bár tervben volt. Talán egyszer, máshonnan.
Nos a halvásárláshoz annyit tennék hozzá, hogy a parton lévõ halboltban nagyobb volt a választék akkor amikor mi kinn voltunk mint a piacon, ráadásul késõbb már engedményt is kaptunk. Emellett nagyon jófej a tulaj. Ott meg is pucolják kérésre a halat, nem kell vele az apartmanban bajlódni, ami még nem kevés kosszal is jár. Persze tudom, nem mindenki vállal be hal vagy már tengeri herkentyû készítését a nyaralás alatt, de mi már itthonról úgy készültünk, hogy túllépve a Makedonia étterem kínálatán, mi más recepteket is kipróbálunk friss alapanyagból. Azért a Makedonia nálunk is bejött, tényleg jól fõznek és nagyok az adagok, az árak mérsékeltek.
De ez a kagylófesztivál már a mi fantáziánkat is izgatta a Krisztával együtt. Írnál róla bõvebben?

# 398
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Busaianiko
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1740 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12175 Üzenet linkje2006-07-20 21:58:38 

Szia Katus! Teljesen olyan volt amit írtál, mintha a páromról írtál volna. Õ is minden reggel abba a pékségbe járt kenyérért, és más finomságokért, ahová az ismerõsöd, és gondolom a helyi kiskocsmát is megismerte belülrõl, persze mértékkel.
De az tény, hogy nagyon szeretett reggelente bevásárolni menni. Azt mondja élvezte, hogy olyankor még csak a görögök voltak ébren, és sehol egy turista. Mindig leült a parkba, és nézelõdött. Nagyon tetszett neki.
Érdekes itt olvasni a fórumot, hogy mennyire más az emberek ízlése, és nézõpontja. De hát mi lenne, ha mindenki egyforma lenne, igaz? Ez így szép, és ettõl szép Görögország is, hogy minden pontja másféle, és mástól szép!!!

# 399
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12183 Üzenet linkje2006-07-20 22:58:16 

Sziasztok!!!
Nagyon megörültem a hírnek hogy pont akkor lesz ,,Kagylófesztivál" mikor épp ottvagyunk.Mert már olvastam errõl. Ez egy kétnapos folklór program,ahol elsõsorban a hazai népzenei elõadók,de leginkább néptáncosok,a legkisebbektõl a legnagyobbakig szerepelnek az elsõ
napon. Görög tûz,stb.Még a másik nap délelõtt kagylófõzés reggeltõl estig,mindenki ingyen ehet a híres fekete-kagylóból,és ihat a nem kevésbé híres ánizs-pálinkából./Uzo/Este pedig újabb tánctalálkozó,de most itt vendégszereplõkkel,mint pld az Olaszok,Szlávok,Bulgárok,Románok voltak. A mûsor után mindkét este felálltak a helyiek,és táncolni kezdtek,felkérték táncra a vendégeiket is.Szóval igazi Görög buli volt.A parton rendezik meg a fesztivált,és úgy mint itthon,sok bazáros,kukoricás,vattacukros stb kínálja a portékáját.

# 400
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12197 Üzenet linkje2006-07-21 08:30:37 

Akkor az a kagylófesztivál nagyon hasonlíthatott a mi fõzési bemutatónkhoz, de ahogy olvasom sokkal nagyobb méretben. Mi ezt is élveztük, akkor azt kimondottan imádtuk volna. icon_cry.gif icon_wink.gif Talán jobb lett volna egy héttel késõbb indulni. icon_confused.gif
Reggel az jutott eszembe Katus, hogyha ti oly sokan voltatok és a Diasba mentetek, lehet hogy éppen benneteket igazítottunk útba kedd reggel 9 óra körül Makriban. Már sajnos elindultunk és akkor jött egy kisebb konvoly éppen olyan tanácstalanul, mint elõtte 2 héttel mi. Nagyon irigyeltem akkor õket, hogy még most érkeznek.

# 401
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12198 Üzenet linkje2006-07-21 08:45:57 

Szia Rebeka.

Igen lehet,hogy mi voltunk,mert nem tudtuk merre keressük a Diast.
Egyébként pont arra gondoltam én is mikor hazafelé vettük az irányt,és sorra érkeztek meg a nyaralók,hogy de jó nekik,Õk még csak most kezdik,és nekünk lejárt sajnos az idõnk.De már megkezdõdött a visszaszámlálás,kb már csak 363 nap. icon_biggrin.gif

# 402
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12201 Üzenet linkje2006-07-21 08:57:27 

36.. egynéhány nap?! icon_confused.gif icon_cry.gif icon_cry.gif icon_cry.gif
Ezt súlyosbítja az a tény, hogy az õszi szünetben sem fogunk tudni elutazni sehová, mert nekem beszerveztek egy továbbképzést. icon_confused.gif Bár remélem az is olyan helyen lesz, mint a nyárvégi, amely Csutekék városában lesz egy véleményem szerint igen nívós szállodában elszállásolva.
Ez számomra azért oly szomorú, mert nyaralástól-nyaralásig, írhatnám Görögországtól-Görögországig ezek az egyébb utazások löknek elõre, hol csak családi körben, hol kedves barátokkal.

# 403
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12204 Üzenet linkje2006-07-21 09:28:46 

Sajnos mi is háromszázvalahány napot számolunk a következõ nyaralásig.... icon_cry.gif icon_cry.gif Nekünk a síelés az, ami következik, bár még nem látjuk a lehetõségeket. A gyönyörû hegyek és a víz ott is meglesz, igaz, más halmazállapotban. De errõl majd inkább az egyéb utazásaink topikban.....
# 404
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12342 Üzenet linkje2006-07-22 14:40:25 

Talán ez kimaradt: Makrin rengeteg szunyoggal találkoztunk, mint ahogy Kriszta a Parália topicban leírta. Én még Görögországban ilyet soha nem tapasztaltam. Szerencsére mindig viszek elektromos szunnyogírtót, az idén kettõt is két szobánk lévén, de a kültérre alkalmas készüléket a férjem "úgy sem kell" felkiáltással kihagyta, én meg helyeseltem is neki. Mivel férjem pecázni akart, raktunk oda riasztó krémet, sprayt szerencsére. A sógornõm a portáról hozott fel készüléket, bár ezt senki nem ajánlgatta, õ pedig nem kérdezte lehet-e. Tény a tulaj Jannis vagy az édesapja rendszeresen permetezett lenn ellenük, de ez a 2. emeleten már nem éreztette áldásos hatását. Szóval minden késõbbiekben oda utazó: tessék erre készülni erõsen!
# 405
Lara
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#12381 Üzenet linkje2006-07-22 23:16:41 

Sziasztok!

mennyire van paraliától Makrigialos? nagyon szeretnénk eljutni oda is.
Lara

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 26 27 28 ... 104 105 106   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu