Köszönöm szépen a válaszod!! Te is segítettél abban, hogy ne fizessem be a félpanziót Akkor ráhagyatkozom a tavernák által nyújtott ételekre:)
Viszont ahogyan látom Te már jártál régebben is Korfun.. Igaz? Priviben kérdezhetek tőled pár dolgot Korfuról?
#1307792010-04-09 12:03:00 Válasz a #130773. hsz-ra
Teljes mértékben egyetértek!
A nap fénypontja a vacsora, ami lehet akár egy gyros 2 euróért, azt is el lehet fogyasztani akár a parton is, fél méterre a víztől. És hát szívfájdító lehet, ha az ember lát egy szimpi tavernát (egy csendes utcában szőlőlugas alatt, leánderek közt vagy a tengerparton, úgy, hogy az asztal a móló szélén áll, például...), de nem ülhet be, mert rohanni kell abba a tavernába, ahol előre be van fizetva a kaja.
#1308032010-04-09 15:25:48 Válasz a #130778. hsz-ra
Azt hiszem a Zakyntos fórumban is volt egy ilyen eszme csere, bár már vagy egy hónapja.
Már meggyőztek, nagyon helyesen....de még egy érv: elméletben váltsd be a befizetendő félpanzió díját €-ra. Azt az összeget oszd el a napok számával és kijön, hogy egy napra, egy főre mennyire jön ki a reggelire és vacsira szánt összeg.
pl. 30.000 Ft/270 Ft = 111 € / 7nap = 16 €
Nos 16 €/nap/fő a "kötött" étkezésed.
Ne mond nekem, hogy ezt ne tudnád még olcsóbban is megúszni???!
Megtudod!
És nem egy egyszerű gyros-os vacsival.
Vacsora általában 6-8 €, de legyen 10 €, akkor már valami nagyon finom halat eszel.
Akkor reggelire még mindig van minimum 6 €-d.
Persze a finom pékárúnál meg lehet csúszni.)))) De ki lehet jönni nagyon szépen ebből a 6 €-ból.
Nos?????!
Szerinted, megéri?
Megéri időhöz kötni magadat, kiszolgáltatottá válni? Na és nem elhanyagolható az a tény sem, hogy valóban, ha befizetsz, akkor étkezéskor magyar szóval vagy körbe véve....esetleg nem csak szóval, hanem zajjal, egyszerűséggel.
Szerintem nem ezért megyünk Görögországba!!!!!!!!!!!!
Nem tudom a sziget melyik részére mentek, de a déli részen (Kavos előtt) van két nagy hyper és super market....nagyon jó áron be lehet ott vásárolni, minden napos élelmiszereket.
Szerintem ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mik az igényei és mit engedhet meg magának.
Ebben a kérdésben senki nem foglalhat állást más helyett, mindenki döntse el saját belátása szerint.
Van aki az all inclusive-ra esküszik, van aki az önellátóra. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya egyaránt.
Szerintem ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mik az igényei és mit engedhet meg magának.
Ebben a kérdésben senki nem foglalhat állást más helyett, mindenki döntse el saját belátása szerint.
Van aki az all inclusive-ra esküszik, van aki az önellátóra. Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya egyaránt.
Teljesen igazad van!
Míg mi a párommal SOHA nem fizetünk be még félpanziót sem - az érveket pár hozzászólással fentebb részleteztem már, addig Édesapám (80 éves) all inclusivra fizetett be, mert neki így egyszerűbb, nem is az a mászkálós fajta és angolul se beszél. Egyébként pont Korfun volt tavaly és maximálisan elégedett volt a kajával. Csak egyet nehezményezett: kevés volt az olajbogyó...
Nem tudom ebbe a topikba tartozik-e ez a téma.. Most olvastam, hogy a fakultativ programokat más irodánál is le lehet foglalni mint amivel Te utaztál ki Görögországba.. Ez valóban így van?
Nem tudom ebbe a topikba tartozik-e ez a téma.. Most olvastam, hogy a fakultativ programokat más irodánál is le lehet foglalni mint amivel Te utaztál ki Görögországba.. Ez valóban így van?
Nem erőszak a disznótor, csak a disznónak!
Nem kötelező az utaztató irodával menni fakultatívra, csak néhányan illendőnek tartják.
Van, hogy jobban jársz az irodával, van hogy nem. Ezt csak az iroda progjamjainak ismeretében tudja megmondani valaki, aki már próbálta.
#1308972010-04-10 10:23:13 Válasz a #130880. hsz-ra
Valóban nincs. Ha nem beszélsz nyelvet, nincs sok alternatívád (bár van, aki úgy is belevág, hiszen a legfontosabb infot, hogy mikor indultok tovább, simán ki tudod deríteni, a többit meg el tudod olvasni az útikönyben).
De -az eddigi tapasztalataim alapján- olcsóbb, ha nem vonod be a "magyar közvetítőket". Ráadásul nem vagy kötve adott naphoz sem, bár kétségtelen, hogy esetleg nem tolják a popód alá a buszt már az apartmannál, netán önállóan kell lesétálni a kikötőbe .)
Ha itthon fizeted be a fakultatív kirándulást, akkor sem biztos, hogy lesz magyar idegenvezetés ráadásul többe is kerül.
Vannak már kint magyarok, akik ott élnek (férj, vagy feleség) és Ők is szerveznek programokat idegenvezetéssel együtt.