#1274742010-03-02 09:51:55 Válasz a #127450. hsz-ra
Szia BéZsé!
Mi csak hozni szoktunk kintről mindenféle fűszert,hogy itthon is a görög ízeket érezzük,de ha nem akarsz ott rögtön az első nap fűszereket venni lehet kivinni hazait,bár mint a neve is mutatja az hazai íz.Van sartin egy/de lehet hogy több is/ nagy fűszerbolt, ahol mindenféle jóságot lehet kapni,érdemes betérni.
#1275122010-03-02 16:44:02 Válasz a #127450. hsz-ra
Szia BéZsé!
Mi mindig viszünk apróságokat.
Alapfűszerek, paprikás szalámi,füstölt kolbász,esetleg margarin.Én étolajat is szoktam kivinni,de csak egy 3-4 dl-t. 1-2 csomag tészta. Ennyit.
Szeretünk apartmanozni,ebédre mindig főzúnk. De csak lecsót -az az isteni,mézédes görög paradicsom OMG-, sajtos tésztát -ezt fetával -, 1-2 tasi levest, esetleg paprikás krumplit. Ilyesmiket. Végülis pihenni megyek,nem főzni,de azért nem akarok egész héten étteremben enni,így olcsóbb. Meg így többet is pihenek. Az ebéd eltrotyok amíg pihenek.
A vacsi az mindig kinti finomság. A reggeli meg feta,hazai szalámi,kinti kenyér és péksüti,ja és görög zöldárú. Ezek persze váltakozva.
hol édes,hol sós.
Kint mindig veszek 1 üveg olívát, meg egy csomó fűszert.
Piát viszont nem viszünk,imádjuk a kintieket.
Nekem egy kérdésem lenne. Sartin lehetöség van halászokal halászni? van valakinek erröl valamien informácioja? Horgászatal kapcsolatba? Sajna sehol nem találtam erröl infót. Köszönöm a segitséget.
#1275332010-03-02 20:23:23 Válasz a #127529. hsz-ra
Szia Márta! Örülök, hogy segíthettem! Már mi is izgatottan várjuk a nyaralást.Sartira midenképp vissza látogatunk Vourvouru környékét még felkell fedezni arra tavaly már nem volt idő. Ha minden összejön talán augusztus végén szeptember elején elmennénk lastminuttal. De ez még sokmindentől függ. Most Zaynthosra készülök ezerrel. Szia Erika
Elvileg ha elég korán fel tud kelni, vagy le sem feküdni az ember, akkor meg lehet beszélni a halászokkal, hogy kimenjen velük az aki kalandvágyó. Sartin konkrétan nem tudom, hiszen még nem jártam ott, de más üdülőhelyeken az idegenvezető hívta fel a figyelmünket, hogy a halászok hajnalban indulnak a tengerre és el lehet velük menni, de bele kell kalkulálni, hogy esetleg nem beszélnek nyelveket és azt is, hogy ha kimentél, akkor amíg nem végeznek nem tudsz kijönni
Viiszont tök jó képeket lehet készíteni Gondolom az idegenvezetők ebben is tudnak segítséget nyújtani, hiszen akár közvetlen, vagy közvetve ismerhetnek valakit, aki be tud ajánlani egy halász hajóra...
Sziasztok! Mi nem szoktunk szinte semmit sem vinni, inkább az ottani ízeket szeretjük. Egyetlen amit viszünk az a savanyúság. Úgy tűnik, hogy nem ismerik a savanyított uborkát, paprikát, vegyes vágott savanyúságot. Minden tényleg nagyon finom, de ha salátát kérsz arra max. önthetsz ecetet. Ezért aztán legalább két üveggel szoktunk vinni. Na és az előfőzött tasakos rizst viszünk. Ugyanis tavaly olyan drága volt a boltban a rizs - és mi egy kis zöldborsós-zöldséges rizsre vágytunk - hogy megdöbbentő. Főzni szinte semmit nem főzünk, max a reggeli capucinót. A többit megvesszük. Reggelire isteni magos kenyeret tejföllel , fetával, olajos hal és sok paradicsom paprikával. Valami fenséges. Délben egy gyros. Este pedig meglátogatjuk a tavernákat és minden nap más finomságot eszünk. Mondjuk így nem olcsóbb az étkezés, de arra gondolok, hogy a Balatonnál ez minden a duplájába kerülne és egyáltalán nem olyan finom.Az italokról annyit, hogy mindent lehet kapni, amit csak szeretünk.Mythos, borok, Ouzót + limonádéval. Kinéztünk egy helyet. A Kalóztanyát és megismerkedünk a koktéljaikkal:)))) Már csak itt lenne a július és indulnánk.
#1276102010-03-03 13:58:21 Válasz a #127533. hsz-ra
Erika! Én is , mi is nagyon szeretnénk valami szigetre egyszer eljutni de ez csak akkor lesz ha kettesben megyünk a férjemmel. Addik marad a közeli hely családdal, -autóval.
#1277012010-03-03 22:58:21 Válasz a #127532. hsz-ra
Szia!Nyaralások alatt én is próbáltam halászokkal beszélni hogy vigyenek ki de senki nem vállalta.Kicsi lélekvesztőkkel mennek és nem kockáztatnak.De azért próbáld meg.