Sziasztok!
Gondoltam itt is szétnézek ...és tessék.Csak augusztusban utazunk,de a kínzás fogalmát tényleg kimerítik a fotók..MINDET AKAROM!!!!!Gyerekeknek is tudsz Kajáról képet mutatni??? Na ez már feladat mi? Tudod azoknak a bizalmatlan válogatós tipusú gyerkõcöknek???Tényleg azért a tavernák ott is készülnek ugye gyerekmenükkel???Kristóf
A legtöbb helyen van gyermekmenü de féladagot is szinte bármibõl kérhetsz. Benitsesben isteni töltött palacsintát készítenek. Ráadásul a tulaj felesége magyar.
Örülök, hogy ízlett!
Eddíg minden barátomnak a rántott kagyló lett az egyik kedvenc kajája Görögországban miután kipróbálta. Szerencsére az ára sem húzós, csak az a baj, hogy nem mindenhol ismerik.
Puszi!
Minden második napon tavernában vacsiztunk. De hadd ne írjak le itt most mindent, mert így is marha sok meló van most a fényképekkel,meg a beszámoló írásásval. Abból majd mindent megtudhatsz. Jó lenne, ha te is írnál a ti utatokról, mert érdekel. Sajnos sokaknak ninsc türelmük hosszú beszámolókat írni, pedig azokból tud meg az ember sokat.
Azért egy rövid lista:
ettünk rántott garnélákat, kalamarit, suvlakit, sok gíroszt, kardhalnyársat, bárányt, vegyes grilltálat, vegyes tálat panírozott tenger gyümölcseivel, rakott tésztát, töltött tintahalat (ez utóbbi rémesen rossz volt, belül rizzsel volt töltve és nagyon rossz ízû paradicsomszószban úszott) meg még egy csomó mindent, ami most nem jut eszembe.
Valószínû, hogy a polipcsemegék kimaradnak az étlapomról de a rántott kagyló nagyon jól hangzik. Azt én is ki szeretném próbálni. Az egyik ismerõsünk fõzött egyszer halászlevet kagylóból, rákokból meg egyéb tengeri herkentyûkbõl. Nagy nehezen rábeszéltek, hogy kóstoljam meg. Nem bántam meg, isteni finom volt, de mondtam neki,hogy ne árulja el mi van még benne ha jót akar.
Hahó Lányok!
El kell mondanom, nagyban hozzájárultatok ám ahhoz, hogy vettem egy adag elszántságot, azután egy adag grillezett polipot és megkóstoltam A korábbi évõdések meg fogadkozások után úgy gondoltam, egyszer élünk, nagy baj nem lehet belõle. Nagyon finom volt. Ismerõs családi tavernában kóstoltam meg, ott meg lehet nézni még nyersen és kiválasztani, mit készítsenek el. Háááát, amikor kitakarta a szakács a lefóliázott tálkát és benne figyeltek a csápok tapadókorongostól....... Azt vártam, mikor mozdul..... Aztán kihoztak egy igen ízletes, omlós husit, aminek az íze és az állaga valahol a rántott békacomb és a csirkemell között volt. Mindenkinek ajánlom!!!!
Polipot én is kihagytam, bár a tulajdonos nagyon akarta, hogy rendeljek olyat, próbált rábeszélni kedvesen, de nem ettünk. Viszont a sült kagyló az isteni finom, ajánlom mindenkinek, én csöpögtettem rá citromlevet is! Na és a maridhesz, hát az valami fenséges volt.