Megjöttek a fentebb említett görög útifilmek, párat már meg is néztem belőlük. Elsőre a görög szigeteset (Görög szigetvilág a pontos címe) volt muszáj végignéznem, volt benne szó Krétáról, Rodoszról, Kosról, Patmosról, Tinosról, Parosról, Mykonosról, Délosról, Naxosról, Iosról és Santoriniről. Személy szerint kicsit hiányérzetem volt, mert a "városi" látnivalók említésén túl pl. a strandokról egy szó sem esett egyik sziget esetében sem.
Másodiknak a Krétásakat néztem meg, azt már más szemmel figyeltem, mert ugye ott már voltunk. Az egyik film (Kréta és Santorini) az Arany utak sorozatba való, hát ez elég érdekesen kezdődött, mert ugyan a borítón semmilyen jelzés nincs erre vonatkoztatva, de rögtön kiderült, hogy ez tulajdonképpen a Bella Tourst dicsőítő alkotás, úgyhogy a film első részében a Kokkini Haniban található Bella Toursszal szerződésben álló apartmanokat és hotelt, valamint az általuk ajánlott autókölcsönzőt lehet szemrevételezni. Nade utána azért csak elkezdődik a sziget bemutatása is, és már csak néhol említik meg közben, hogy a Bella Toursszal menjünk.
Mindegyik Krétás filmben hiányoltam azt, hogy a legszebb strandokat, ami elég sok embert vonz, mint pl. Elafonissi meg Balos, nem mutatják be, a kolostoroktól egy szó említést sem tesznek. Leginkább itt is a városokra koncentrálnak, Heraklion, Rethymno, Chania Agios Nikolaos elég hosszasan van taglalva mindegyikben, aztán felbukkan még Sitia, Fodele, a strandok közül Vai és Preveli, egy-egy kitérő erejéig a Lassithi-fenník és a Dikti-barlang, viszont nagyon sok minden kimarad.
Sziasztok!
Ma végre én is láttam a Mamma Miát!
Aranyos történet, bár nekem kicsit - inkább nagyon - amolyan "amerikai" szappan, csöpögős... de élvezhető! A dalok nagyon sokat nyomnak a latban
Sajnos, akinek - mint én is - ismeri az Abba dalokat és nagyon szereti is ez a része csalódás. Nem azt vártam hogy eredeti hangon szólaljanak meg, de két ilyen nagyon rossz hangú főszereplőt, mint Meryl Streep és Pierce Brosnan... Szerintem tragikus!!!
Prózai színészeknek jók és sokat letettek az asztalra... de ne énekeljek, könyörgöm !!! A másik két barátnő viszont egész jól énekel
Az új hangszerelés viszont nagyon jól sikerült és a koreográfiák, a "musical"-es, táncos, csoportos jelenek is frankók!
De az abszolút favorit a filmben, ahol játszódik, A HELY - CSUPA NAGYBETŰVEL: HELLASZ Benne most sem kellett csalódnom!!!
Ha már ennyien szóba hoztátok a Mamma Miát, én is írnék pár szót róla.
Elkezdtük nézni, de az első három perc után kénytelenek voltunk kikapcsolni, mert
1) nehezen viseljük a musicaleket,
2) rossz volt hallgatni, amit az ABBA dalokkal műveltek (volt szerencsém meghallgatni CD-n párszor a munkahelyemen...).
Viszont azok a görög helyszínek... szívfájdítóan szépek.
Elnézést kérek mindenkitől! Lehet, hogy tovább kellett volna néznünk, mert biztos jó, csak azok a fránya feldolgozott dalok... (Az eredetieket nagyon szeretem.)
Ha már ennyien szóba hoztátok a Mamma Miát, én is írnék pár szót róla.
Elkezdtük nézni, de az első három perc után kénytelenek voltunk kikapcsolni, mert
1) nehezen viseljük a musicaleket,
2) rossz volt hallgatni, amit az ABBA dalokkal műveltek (volt szerencsém meghallgatni CD-n párszor a munkahelyemen...).
Viszont azok a görög helyszínek... szívfájdítóan szépek.
Elnézést kérek mindenkitől! Lehet, hogy tovább kellett volna néznünk, mert biztos jó, csak azok a fránya feldolgozott dalok... (Az eredetieket nagyon szeretem.)
Akkor nem csak én vagyok túl kritikus !
Nem tudom elképzelni, hogy abban a filmiparban nem találtak volna jóhangú énekes-színészeket !
Megértem, ha nektek nem tetszett, hisz nem vagyunk egyformák, de én nem osztom a nézeteteket. Szerintem nagyon jól sikerült film, és Meryl Streep nagyon is jól énekel benne, Pierce Brosnan nem igazán, de szerintem jól áll neki és annyira azért nem rossz.
Én most kaptam meg dvd-n a filmet a fiamtól, és végignéztem az extrákat is rajta, a rendezőnőtől kezdve az összes színészeken át egészen Björn Ulveus és Benny Anderssonig mindenki elragadtatással beszél róla is, és a többi színészekről is.
Én is Abba dalokon nőttem fel, annak idején az Abba filmet 10x néztem meg mozikban és ma is szeretem, és szerintem a film nagyon-nagyon jó. A dalok is, a színészek is és persze a helyszín csodálatos!! Az tény, hogy Skopelos sokat lendít a történeten, bár állítólag az eredeti musical, a színházakban is nagy sikerrel fut, a film pedig annak feldolgozása.
Nyilván, nem vagyunk egyformák, ez nem is baj. De a két említett főszereplő olyan hamis, hogy az hihetetlen!
Jó hangú színész-énekesnő Barbara Streisand, Bette Midler és még sokan mások. Még Kim Basinger-nek is jobb hangja van, mint Meryl-nek... és legalább annyira híres színésznő... a Moulin Rouge-ba (Nicole Kidman - aki szintén nem énekes-színésznő) is össze tudtak szedni nem hamis hangú sztárokat, siker is lett. A Mamma Mia a helyszín és az abbás hatás miatt életképes, szerintem. Semmi extra színészi vagy egyéb dolog nincs benne. A hozzáadott érték a nem mai svéd csapat és a szintén nem mai Hellasz. Ezek nélkül a film még Amerika határait sem nagyon hagyta volna el! Igaz hogy Madonna és Kylie Minogue többször megbukott, mint színésznő, de még ők is inkább a filmbe valóak lennének, elvégre musical-ről beszélünk, és nekik legalább jó hangjuk van!
Amennyire hamisan a "The winner takes it all" dalt éneklik, az borzasztó!!!
Ennek ellenére - HANGSÚLYOZOM - szívesen néztem végig a filmet, és szerintem megnézem még párszor. És leginkább azért, mert a helyszín látványa, minden egyes szeg-zugával, épületeivel, falaival, köveivel, templomával…olyan boldogsággal tölt el, hogy a film gyengeségeit lazán elnyomják számomra. Emellett, bár a történet sem egy "bestseller", de aranyos és olyan "ne gondolkozz, csak élvezd" kategória és hamar közel kerül az ember szívéhez
Szóval még mindig azt mondom, hogy aki nem látta, nézze meg, megéri!
OK Petros, nem is vitatkozni szeretnék, isten ments! Csak azért írtam, amit írtam, nekem tetszik, ahogy Meryl énekli a számokat, a napokban ismét megnéztem azt a régi Abba filmet, ami az ausztrál koncertjükről ment a mozikban régen, és sok szám pl. nekem jobb a filmben, mint az eredeti. Lehet, hogy az én hallásommal is baj van?! Ezt nem is vitatom, de a filmben jobban életteli, mint a koncerten. Ezt a film alapján mondom.
És érdekes, hogy pl. a két Abbás pasi mondja a dvd-n, és a rendező, hogy egyedül Meryl Streep volt az, aki végigénekelte a filmet, minden jelenetét, a többieknél csak a studiós felvételt használták, és egyedül Merylnél volt, hogy használják a kinti élő felvételt is, keverve a studiós énekkel, mert annyira hiteles. Szóval valamit csak láthattak benne, hisz ahogy írtad, rengeteg más színésznő is lett volna, akit alkalmazhatnak, valami oka csak volt, hogy épp Rá esett a választás.
De szerintem mindegy is,hisz a film élvezhető, szerintem gyönyörű a táj, igazi kikapcsolódás. Én is rengetegszer láttam már, és még biztos, hogy fogom is!!!
Én csak olvasom itt a véleményeket. Mivel az enyém negatín, nem nagyon akartam hozzászólni, hogy ne keveredjek vitába. De most nem bírtam ki. Én is nagyon szeretem az Abbát, és mindig az eredeti dolgok híve voltam, sosem tetszett, ha valamit csak utánoztak. Szerintem sem énekel kirívóan jól Meryl Streep (csak átlagosan), abban egyetértek Petrossal, hogy mivel ebben a filmben semmi színészi művészetet nem kellett teljesítani, megtették volna főszereplőknek igazán jó, de kevésbé ismert énekesek is, akik színészi tehetség nélkül is biztosan el tudták volna játszani a szerepet.
Én nagyon gyerekesnek tartottam a filmet, néhol szerintem bele is pirultam a moziban, hogy ott ülök, mert annyira gyengének tartottam.
Végülis is egyszer meg lehet nézni, hozzáállás kérdeése. Mi egy laza délutánnak fogtuk fel, és ott, akkor jól éreztem magam, magával ragadott a hangulata, de többet nem nézném meg. A számok és a görög környezet miatt lekötötte a figyelmem. Én sem szeretem a musicalt, mert nagyon idegesít, hogy össze-vissza ugrándoznak és énekelve beszélnek. Aranyos film, de szerintem olyan tini-lány-butító inkább, mint értékes alkotás.
És bocsánat a véleményemért a rajongóktól.
Azért egy kis hang technikusi meló ráfért volna a művésznő énekére is. De ha ő volt a legjobb, milyen lehetett a többi
Na mindegy. Ez is, mint minden a pénzről szól! Nagy nevekkel könnyebb bármit eladni.
Egy idevágó idézet jutott eszembe, stílszerűen színén egy musicalből - CABARET - , az egyik leghíresebb a világon, az egyik legjobb hangú énekes-színésznővel: LISA MINELLI-vel:
"Money makes the world go around
The world go around
The world go around
Money makes the world go around
It makes the world go 'round."
"A világot a pénz mozgatja körbe-körbe
A világot forgatja
A világot forgatja
A világot a pénz mozgatja körbe-körbe
Ez mozgatja a világot."
Mellesleg nem hiába került ez az alkotás a "halhatatlanok" körébe (1972)
A musical filmek számomra itt kezdődnek. És ez is amerikai...
De ez is csak az egyéni véleményem!
Kinek a pap, kinek a papné
Legutóbb petros szerkesztette (2008-12-17 13:22:55), összesen 1 alkalommal
Semmi gond, én sem vitatkozni akarok, akartam, csak azt írtam le, ami az én véleményem, és amit most a dvd extrák végignézése után érzek, amit láttam.
Persze, hogy a nagy nevekkel könnyebb mindent eladni, ez már csak így működik a filmiparban, de ez régen is így volt, marad is, és azért vannak benne nagyon szép dalok is, szerintem, hisz a Meryl Streep lányát játszó színésznőnek szerintem gyönyörű hangja van. Nekem nagyon tetszik, ahogy énekelt, és a Sky-t játszó fiatal színész is.
Lehet, hogy nekem azért is tetszett, mert én eleve szeretem a musicaleket, sőt még az operettet is szivesen nézem, bár TV-ben egyre ritkábban adnak, szóval én nem untam meg még most sem, és biztos, hogy még sokszor megnézem.
Szeretem a fent említett musicalt is, többször láttam, szóval van azért olyan, amiben megegyezik a véleményünk, dehát nem baj az, ha nem értünk mindenben mindig egyet. Nem igaz?