Nagyon édes ez a fotó! Imádom a cicákat és a kutyusokat is! Kedvenc fotótémám nekem is. Itthon is van belõle bõven!
Hát a cicák szerintem itthon sem idegbetegek! Csak a kintieknek jobb dolguk van, mert vigyáznak rájuk az autósok is!
Én legalábbis nem láttam még semerre sem elütve sem cicát, sem kutyát.
nekem viszont tavaly is elütött egyet egy autó! Azóta is hiányzik rettenetesen!!
Milyen igaz, most visszagondolva én sem láttam elütött állatokat. Szerencsére!
A Vlacherna-kolostornál két tüneményes kutya aludt, hûsölt az árnyékban, hason, háton, mindenféle pozitúrában fekve.
Ami még érdekes volt, hogy nem csak az állatokra, hanem a motorosokra, robogósokra is figyelnek az utakon. Nem szorítják le õket, nem dudálnak rájuk, ha pl. lassabban haladnak, mint lehetne. Szépen kikerülik õket.
Jó, persze sokkal... ööö, dinamikusabban vezetnek, de emelett mégis vigyáznak rájuk.
Ott még én is mertem robogózni - Budapest útjain erre már nehezebben lehetne rávenni.
Dinamikusabban? Korfun 1000-el a leglehetetlenebb helyeken is! Mindenki úgy hajt mint az õrült. Csak azt nem értettem, hogy hová rohannak ezen a kis szigeten?! A dudálásról nem is beszélve. Én nem vagyok egy gyáva ember de ott nem mertem motorra ülni! Kész horrortúra lett volna! A velünk együtt utazó ifjúházas pár bérelt mocit a leányzó úgy szállt le a motorról, hogy azt hittük mindjárt összeesik. Szegény fal fehér volt és reszketett mint a kocsonya. A görögök nem is de az olasz vadbarmok egy csapata le akarta szorítani az útról.
Igen, tényleg száguldoztak legtöbbször, de valahogy mégis azt éreztem, hogy vigyáznak a kétkerekû társaikra is.
(Ezekszerint az olaszok nem. )
A dudálás, elõzgetés tényleg megvolt, de egy idõ után hozzá lehetett szokni. Mi még Korfu városban is jártunk robogval, na, az is egy izgalmas téma. De az autók között egész jól el lehetett lavírozni.
Érdekes volt, hogy ha autóval leálltak az út mellé, akkor nem jobbra indexeltek, hanem bekapcsolták az elakadásjelzõt.
Hát , igen. Az indexet egyébként sem nagyon használják. Inkább rákönyököl a dudára és furakszik be eléd. Olyan bájosan tudják anyázni egymást, hogy azt tanítani kellene. Kivétel ha nõ vezet. Az angol csajok kivételével( némelyik oly ronda, hogy a kutya is visítva fogadná el a kaját ) szinte minden nemzet leányát tisztelik és udvariasak velük szemben.
Sziasztok!
Én még nem jártam Korfun de nyáron kimegyek 2 hónapra.Most tanulgatom a nyelvet és gyûjtöm a látnivalókat. Mi nem szabad kihagyni? Segítsetek,ti már profik vagytok ezekszerint
A látnivalók Korfun topikban szépen össze van foglalva, hogy mik a sziget fõbb nevezetességei.
Szerintem ezeket feltétlenül érdemes megnézni.
Sok kép is van, így eldöntheted, melyik az amit szívesen meg is néznél
Én a helyedben nem hagynám ki: a repülõteret, a Sissi kastélyt, a Szerelem csatornáját, egy sétát Korfu városában..de ezen kívûl még rengeteg szép hely van.
Korfu nekem is éveki Görögországot jelentette. Csak miután még egy csomó másik helyen is jártam Hellászban, azután jöttem rá, hogy túl sok görögös jellege nincs is. Korfu egyedi.
Korfu valóban egyedi, varázslatos. De igazi görög hangulat nins it sem több mint más felkapott helyeken. Korfu lap út. Az elején kell oda mennii, arra épüljön rá a többi utad. egyszer mindenképp, de kihagyhatatlan